Skocz do zawartości
Nerwica.com

ESCITALOPRAM(Aciprex, ApoExcitaxin ORO, Betesda, Depralin, Depralin ODT, Elicea, Elicea Q-Tab, Escipram, Escitalopram Actavis/ Aurovitas/ Bluefish/ Genoptim, Escitil, Lexapro, Mozarin, Mozarin Swift, Nexpram, Oroes, Pralex, Pramatis, Symescital)

Martka

Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?  

413 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      251
    • Nie
      122
    • Zaszkodził
      59

Rekomendowane odpowiedzi

No dokładnie. Seks jest dla mnie w życiu najważniejszy. Seks umożliwia mi zaspokajanie potrzeb psychicznych i emocjonalnych, w szczególności bliskości, bycia kochanym, docenionym, wartościowym, podziwianym, bycia w obiegu, na czasie, na topie. Bez seksu nie pozostaje nic innego, tylko się powiesić. Zyje się po to, aby mieć coś z życia. Największym nieszczęściem na świecie jest niewyżycie życia. Żadne przeżycie nie dostarcza takich wrażeń, takiego piękna i spełnienia, co upojna noc ze ślicznym facetem. Jesli oczekujecie, ze zrezygnuje z tulenia się i bliskości z zajebistym kolesiem po to, aby siedzieć w domu, podlewać kwiatki i oglądać filmy, to takie rzeczy mogę robić, jak będę miał 60 lat. TERAZ potrzebuje ciepła męskiego ciała, jego smaku, zapachu, bliskości. TĘSKNIĘ ZA TYM, TĘSKNIĘ BARDZO!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dokładnie. Seks jest dla mnie w życiu najważniejszy. Seks umożliwia mi zaspokajanie potrzeb psychicznych i emocjonalnych,

--- każdy ma swojego konika ;)

najgorzej jak konik zaczyna wierzgać na wszystkie strony i w dupie ma naszą władzę nad nim .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczysz jak Fevarin Cię skastruje :D to jeszcze przeprosisz za swój post.

To jest zwyczajna nieprawda. Bralem Fevarin chyba 8 lat i nie upośledzał seksualnie tak jak inne SSRI. Problemem było jedynie to, ze zbyt słabo działał przeciwlękowo. Teraz myślę nad kombinacja Fevarin + Pramolan.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już Ci raz pisałem achino, że nie obchodzą mnie twoje zwierzenia intymne, poza tym gów.. rozumiesz co ja do ciebie piszę, no ale każdy zakłamany uzależniony ma to samo. Jebną... w drugiego kalumniami,żeby tylko chronić swoje dupsko, zrobić swojemu egoistycznemu "centru" dobrze. Drugi raz zwracać cie uwagi nie będę.

-- 29 lis 2015, 01:48 --

Pablo5HT1, życzę dystansu do siebie i otaczającej rzeczywistości..

Ja tylko piszę bo sugerujesz, że odstawiam z przyczyn pozytywnych a jest odwrotnie więc... nie wiem o co ci chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kofel brałeś wcześniej paro a później esci ? jak wrażenia chodzi mi o uboki ?

Paroksetyna zdecydowanie mocniej ogłupia. Dużo osób ma jadłowstręt (ja tylko trochę), problemy z potencją i to uczucie 'wypośrodkowania emocji' chodzisz jak zombie ani sie nie chce płakać ani śmiać. Wszystko stoi obok Ciebie.

Ale podobno najskuteczniejsza z SSRAjÓW.

Esci działa tak w tle. Nie ma większych skutków ubocznych, przynajmniej ja nie odczułem (z wyjątkiem w/w jadłowstrętu). Tego wpływu na emocje specjalnie nie czułem. Może i faktycznie jest prawie bez skutków ubocznych, ale dla mnie tak samo bez działania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos z was doswiadczenia w dzialaniu WENLAFAKSYNy konra Lexapo na nerice lękową ? Cos tym razem lexapro ni mi nie pomoga, a juz 6 tydzien branie + jestem tak rozleniwiony, ze tylko leze w lozku i ogladam seriale na kompie :(.

Dobrze, że masz chociaż te seriale, sorry, ale nie mogłem się powstrzymać. :twisted:

Co do wenli to jest to z pewnością lepszy lek od esci pod każdym względem, więc ja bym celował w wenle, działanie

przeciwlękowe jest naprawdę dobre i bardzo szybko wchodzi tydzień góra 2 tygodnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, że masz chociaż te seriale, sorry, ale nie mogłem się powstrzymać. :twisted:

Co do wenli to jest to z pewnością lepszy lek od esci pod każdym względem, więc ja bym celował w wenle, działanie

przeciwlękowe jest naprawdę dobre i bardzo szybko wchodzi tydzień góra 2 tygodnie.

Kleska jest, rano z wyra niechce sie wstac. Kazda czynnosc to mordega, leki w sumie sa. Jak to mozliwe, ze 3 razy Lexapro juz po 1 tyg wyciagala mnie z tej nedzy, a teraz praktycznie wogole nie dziala :(.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kleska jest, rano z wyra niechce sie wstac. Kazda czynnosc to mordega, leki w sumie sa. Jak to mozliwe, ze 3 razy Lexapro juz po 1 tyg wyciagala mnie z tej nedzy, a teraz praktycznie wogole nie dziala :(.

Ja mam podobnie, najgorsze jest to, że nawet jak uda mi się wstać to jak wstanę to wcale nie jest za kolorowo, brak energii, podstawowe czynności bolą a przyszłości nie ma żadnej, właśnie wtedy trzeba znalezc w sobie siłę i robić coś na siłę, ja dzisiaj jadę na dyskotekę, choć nie mam siły i ogólnie mam lęki też trochę ostatnio, zle się czują sam ze sobą, zle myśli ciągle mi się w głowie kotłują. :pirate:

Mefa fucking hardcore to wszystko, życie stało się mordęgą, walką o każdy dzień i nigdy nie wiadomo czy wyjdziemy z tej walki cali. :time:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moi drodzy, czy to możliwe, że skoro Elicea pomogła mi przy pierwszym leczeniu, to po przerwaniu u powrocie do leczenia może już drugi raz nie pomóc? Mija 38 dzień, kilka było lepszych, a od jakiegoś czasu znów łóżko - sen, łóżko - sen. Zwiększyć dawkę do 20, poprosić o zmianę leku?

Tak ładnie pomógł za pierwszym razem, że boje się go odstawiać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kropelek, tak, to jest mozliwe. Przykladowo, podczas pierwszej kuracji Twoje receptory mogly sie juz przyzwyczaic do danego leku i mozesz slabiej reagowac. Nie do konca rozumiem objaw "lozko-sen-lozko-sen", stad nie podpowiem, czy warto pytac lekarza o zwiekszenie dawki czy o zmiane leku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi