Skocz do zawartości
Nerwica.com

Długie paznokcie u kobiet

sailorka

Rekomendowane odpowiedzi

Ja obecnie zrezygnowałam z długich, żelowych paznokci. Nie chce mi się tam siedzieć dwie godziny i tracić pieniądze, zresztą chyba wolę krótkie. A z malowaniem ich, to już tylko jasne kolory.

"Ludzie twierdzą, że chcą być wolni [...] ale to bzdura. Są przerażeni myślą o wyzwoleniu. Trzymają się swoich łańcuchów." ~ Jim Morrison ~

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się podobają takie długie, żelowe, ładnie pomalowane.

Ale u mnie to różnie. Ja ogólnie obgryzam skórki, i teraz mam rany. A jest czas, co mam zadbane, długie i pomalowane. Nie wiem od czego to zależy, ja mam aż bóle, krew mi leci z ran. Chyba przez stres obgryzam, ale do końca nie umiem się tego wyzbyć. 😕 

Niebo deszczem spływa i płacze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widzę takie pazury, to od razu sobie myślę, że taka kobieta pewnie nic już w domu nie może zrobić. Pozostaje jej tylko siedzieć i pachnieć. Chociaż może właśnie o to chodzi - zapuścić paznokcie tak długie, żeby nikt nawet nie próbował prosić o pomoc

Są odpowiedzi, które przychodzą dopiero wtedy, gdy człowiek przestaje walczyć ze światem, a zaczyna słyszeć własną duszę (Aida)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

31 minut temu, Dryagan napisał(a):

Jak widzę takie pazury, to od razu sobie myślę, że taka kobieta pewnie nic już w domu nie może zrobić. Pozostaje jej tylko siedzieć i pachnieć. Chociaż może właśnie o to chodzi - zapuścić paznokcie tak długie, żeby nikt nawet nie próbował prosić o pomoc

Ja wszystko robiłam i pracowałam fizycznie. Da się 

Godzinę temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Niektóre panie mają paznokcie zbyt długie i spiczaste. Rozumiem taką stylizację na bal przebierańców, ale na co dzień o czym to ma świadczyć? Że chcą kogoś w pracy rozszarpać?

Tak. Właśnie o tym myślimy, gdy mamy długie paznokcie. Gdy je zdejmujemy stajemy się grzeczne i potulne.

23 minuty temu, sailorka napisał(a):

A nie przeszkadza Wam w tych doklejanych paznokciach, że płytka robi się taka gruba?

Trochę wkurzające to było, gdy się przypatrywalam

"Ludzie twierdzą, że chcą być wolni [...] ale to bzdura. Są przerażeni myślą o wyzwoleniu. Trzymają się swoich łańcuchów." ~ Jim Morrison ~

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zasadzie powiem tak: nie obchodzi mnie jakie kto ma paznokcie. Gość też niech przedłuży paznokcie. Niech każdy nosi wygląda jak chce. 

Edytowane przez Niewkopomonowana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi