Skocz do zawartości
Nerwica.com

Do tych co odeszli

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, shadow_no napisał(a):

Nawet to kto z kim odnowił kontakt się nie zgadza.

21 marca 2025 napisałem do ciebie „shad :)”, ty 1 sierpnia napisałeś „hello”. Ja na to odpisałem z pytaniem, co słychać, i że wróciłem ostatnio na forum, a ty odpisałeś, że szukałeś ze mną kontaktu, nie mogłeś go znaleźć i stwierdziłeś, że pewnie nie żyję.

Może nie dostałeś wiadomości z marca i stąd nieporozumienie. Ja uznałem, że na nią odpowiadasz po czasie.

Ale to naprawdę drobiazg bez znaczenia.

Ja nie mam problemu żebyś wyłożył co było prawdziwym powodem tego co nas poróżniło i o co naprawdę masz żal.

Ja już podałem prawdziwe powody. Jaki jest sens się powtarzać?

Bo z całym szacunkiem ale moje "złe adminowanie" to już mogłeś zauważyć *naście lat temu.

Po pierwsze, sam byłem wtedy inny. Jeśli były jakieś złe rzeczy, to ich nie widziałem. Poza tym patrząc na te *naście lat wstecz, to oceniając ciebie z wtedy byłbym hipokrytą, bo musiałbym spojrzeć również na siebie, a porównanie nie wyszłoby na moją korzyść.

Po drugie, może wtedy nie było złych rzeczy. Z mojej perspektywy bardzo się zmieniłeś. Wszyscy byliśmy wtedy inni, ludzie na forum też byli inni. Inne były charaktery aktywnych użytkowników i inaczej to wszystko wyglądało.

Po trzecie, inaczej pewne rzeczy widzimy, gdy dotyczą innych a inaczej, gdy zaczynają dotykać nas. Wtedy byłeś wobec mnie w porządku.

Ale pamiętam od którego momentu tak zaczęło się dziać

Ja też. Od momentu, w którym dowiedziałem się, od ciebie zresztą, co napisałeś tej spłakanej panience w związku ze mną. I choć to tylko forum, to zabolało mnie to, bo tu nie chodziło o forum. Chodziło o ciebie. Nie dałem ci wtedy tego odczuć, ale to był ten moment.

Drugi moment był wtedy, gdy w prywatnym, zaufanym gronie (nie na forum) nazwałem Dalilę „psinką Verinki” – bo tak się wtedy zachowywała – a ty się na to określenie twojej nowej koleżanki potężnie oburzyłeś.

Choć to z pozoru drobiazgi, i być może z zewnątrz wygląda to groteskowo, to właśnie wtedy powoli zaczęło do mnie docierać, że nie gramy już w jednej drużynie i nie będziemy grali. Że jakieś moje założenia wynikające z tego, co było kiedyś, czas brutalnie zweryfikował. To był początek. Wtedy otworzyły mi się oczy i zaczęły widzieć coraz więcej a to, co zobaczyły, przestało mi się podobać.

Dalszy ciąg znasz.

Do reszty nie chcę się odnosić. To już nie ma znaczenia, a powrót tutaj, choć tylko do tego wątku, i wracanie do tych rzeczy, choć tylko sprzed kilku miesięcy, ma gorszy wpływ na mój dobrostan, niż zakładałem. Próbowałem, nie udało się. Wnioski na przyszłość wyciągnąłem. Ty swoje pewnie też.

Trust doesn't grow on dismissal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi