Skocz do zawartości
Nerwica.com

Niedziela wieczur / syndrom poniedziałku

lily was here

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, shadow_no napisał(a):

Bo to jedyny dzień ze do biura xd i w ogóle zawsze mi sie z jakimis kwasami kojarzył nawet przed tym. No nie lubie. Nawet nazwa jakaś dziwna

Boze jedyny dzień ze do biura. Co za szczęściarz. Nie doceniasz co masz.

Edytowane przez lily was here

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, lily was here napisał(a):

Boze jedyny dzień ze do biura. Co za szczęściarz. Nie doceniasz co masz.

Doceniam bo dawniej mialem 5 nawet w tych samych firmach. Ale wiesz jak to jest. Dobrze, że przynajmniej mi poniedziałku nie zepsuli

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy też tak macie, że w niedzielę od południa czujecie niepokój związany z tym, że w poniedziałek trzeba wstać i iść do pracy? Nic nie pomaga tłumaczenie sobie że nic się tam mi przecież nie stanie, znam obowiązki i wiem czego się spodziewać raczej. A jednak.

Edytowane przez shadow_no
Połączone podobne wątki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

31 minut temu, brum.brum napisał(a):

Czy też tak macie, że w niedzielę od południa czujecie niepokój związany z tym, że w poniedziałek trzeba wstać i iść do pracy? Nic nie pomaga tłumaczenie sobie że nic się tam mi przecież nie stanie, znam obowiązki i wiem czego się spodziewać raczej. A jednak.

Może kiedyś w lęku ale nie pamiętam. Dziś bez nich też bywa różnie. Głowa do góry Brum - poniedziałek jest bliżej przyszłego piątku niż dzisiejsza niedziela ;)

Every breath corrupts the line

Till there's nothing left

But time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam tak. W sumie to nie tak dawno przebrałam się po raz pierwszy z piżam od piątku wieczorem. W niedzielę powoli wracam do żywych. 

Ale w poprzedniej pracy rano bolał mnie brzuch jak miałam do niej iść i absolutnie nie chciałam wstać z łóżka.

Słyszałam, że że przy takim syndromie poniedziałku może np. bardzo coś boleć.

Odkryłem, że odwaga to nie brak strachu, ale pokonanie go. Odważny człowiek to nie ten, kto nie czuje lęku, ale ten, kto przezwyciężył ten strach. 

Nelson Mandela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, brum.brum napisał(a):

Kiedys tak miałam bardziej, teraz nie, bardziej lekki wkurw ze znów ale nie lęk. Ale mi tez tak czas zapieprza, ze wiem ze zleci i za chwile znów pt.

ale to sie mogło związać ze zmiana podejścia do niedzieli. Kiedys nic nie planowałam bo przecież ‚jutro do pracy’, wiec to było takie oczekiwanie na pon/trochę zmarnowany dzien. 
potem zmieniłam koncepcje, w końcu to drugi w pełni wymiarowy wolny dzień, wiec staram sie wykorzystywać jak sobotę (chociaz wiadomo na imprezę już nie pójdę.). Może to jest klucz - wykorzystsc ten dzien, robić coś i nie rozmyślać 

#niedzielawieczurhumorpopsuty

Edytowane przez lily was here

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, czarna rzodkiew napisał(a):

Ja dziś cały dzień w piżamie. Mam syndrom leniwej niedzieli. Nie obchodzi mnie jutrzejszy poniedziałek. To dopiero jutro. Budzik za jakieś 12 godzin.

12 h? 🤔 To spania na trzy noce 😄

Edytowane przez Malowany_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi