Skocz do zawartości
Nerwica.com

Jaka przyszłość czeka Europę?

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

Susze, upały, brak zbiorników wodnych typu rzeki czy jeziora. Klimat jak po wybuchu bomby atomowej. Latem nie będzie gdzie się chować przed słońcem, bo nie będzie już żadnych drzew, bo wszystkie wycieli ludzie. 

Wszędzie tylko asfalt i beton. Blaszane pojazdy na 4 kółkach. W najgorszym wypadku nie będzie już wody pitnej i ludzie padną z wycieńczenia. Miliarderzy będą sobie żyli na swoich wyspach albo podziemnych luksusowych bunkrach z panelami słonecznymi i filtrami wody, sami sobie wyhodują jedzenie. 

Zimą będą coraz większe mrozy, i ludzie będą zamarzali (tak jak w zeszłym roku przy -20 ludzie zamarzali w domach). Polski rząd oczywiście Polakom nie dołoży się do ogrzewania, bo trzeba więcej dawać obcokrajowcom, którzy przyjeżdżają do Polski, typu hindusi, murzyni czy ukraińcy.

Ja zbieram powoli pieniądze na bilet do Norwegii, zamiast słuchawki za 2000 zł, to polecę sobie do Oslo i gdzieś tam sobie na północ powędruje, tam powinno być OK. 

Edytowane przez KochamElcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak mi się temat skojarzył z "Metrem 2034" Dmitryja Glukhovskiego. Tam co prawda chodzi o Rosję, ale historia może się wszędzie tak zakończyć. :D 

(...)trzeba na oścież otworzyć okna i wszystko wyrzucić na ulicę, a przede wszystkim samo okno i nas wraz z nim.
blog wariatki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, KochamElcie napisał(a):

Ja zbieram powoli pieniądze na bilet do Norwegii, zamiast słuchawki za 2000 zł, to polecę sobie do Oslo i gdzieś tam sobie na północ powędruje, tam powinno być OK. 

Rejon granicy norwesko-fińsko-rosyjskiej zimą jest meeeega. 

Chicken-hearted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż, pozwolę sobie zacytować Einsteina: Nie wiem na co będzie III wojna światowa, ale IV będzie na kije i kamienie.

"Rozumiesz. Jest taka cierpienia granica,
Za którą się uśmiech pogodny zaczyna,
I mija tak człowiek, i już zapomina,
O co miał walczyć i po co."

Walc, Czesław Miłosz

Как страшно жизнь.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi