Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemnikami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, eRCe napisał(a):

A wiecie, że kupę lat temu (2010-2012 coś takiego) była grubsza aferka na Kafe związana z tym, że admini generowali tematy by zwiększać ruch?

Wydało się, bo jedna z nich straciła pracę i zaczęła o tym pisać i na początku każdy myślał, że to bejt, ktoś sobie historyjkę wymyślił, jakich było wiele, ale co przykuwało uwagę, to fakt, że tak jak troll tematy wisiały godzinami, tak jej temat, jeden po drugim znikały w minuty... Więc taka ciekawa różnica w priorytetyzowaniu jej wpisów rzucała się w oczy.

Ona wrzucała linki i dowody, jak te tematy były  żywcem kopiowane z innych źródeł, czasem przechodziły przez translator, wtedy jeszcze mniej efektywny niż dziś, więc przez wiele literówek i charakterystycznych błędów translacyjnych dało się poznać, że to przechodziło przez tłumacz. 

No ale teraz tez to robią 😀 próbują to rozruszać jakimiś bzdurnymi tematami. Wiadomo ze ktos z wp bo tam sie już nie da normalnie zarejestrować.

Wtedy to była może afera, teraz kazdy już wie, ze obserwujących itd można po prostu kupic. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Redit wyglada trochę jak wykop, dla mnie nie do przejścia jesli chodzi o pisanie. Wole taka strukturę forum bardziej z lista tematów itd 

Hmm jak dla mnie to są tam pewne różnice i Reddit jest ok ale mało Polaków i ciężko się wkręcić, może za bardzo normikowo dla mnie xD

Edytowane przez lamma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, lamma napisał(a):

Hmm jak dla mnie to są tam pewne różnice i jest ok ale mało Polaków i ciężko się wkręcić, może za bardzo normikowo dla mnie xD

Ja na wykop to tylko kiedys jak szukałam info o jakichś sprawach kryminalnych korzystałam ale generalnie to nie dla mnie, ten jezyk, te ‚różowe Paski’ i ci kolesie którzy chcą być tacy cool z tym dziwnym mówieniem 

a te dziewczyny to mam wrażenie każda jak jeden maz ma tam syndrom ‚pick Me girl’ ‚nie jestem taka jak inne różowe paski’ bardziej chłopięce niz tamtejsi kolesie 😀

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

Ja lubie Reddita, wlasnie przez to, ze jest anonimowy. Plus ludzie normalnie ze soba gadaja, bez obrazania i czesto merytorycznie.

Anonimowy, to znaczy, ze nie kojarze ludzi ani oni mnie.

Ja w sumie nie mam zdania bo nigdy sie nie wczytywałam, chociaz chyba 1 wątek mieszkaniowy raz tam czytałam i faktycznie był spoko

mowilam tylko o wizualnej formie ze mi sie ciężko w czyms takim pisze, trochę jak komentwrze do posta na fb, odpowiedz do odpowiedzi do odpowiedzi, nie lubie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reddit jest wybitnie niesławny ze swojej moderacji i ich autorytarnego podejścia do użytkowników.

Ostatnio w anglosferze wybuchła afera z moderatorem subreditta LiveStreamFails, gdzie główny mod zaczął organizować jakieś dziwne biznesy reklamowe w imieniu korpo - do czego kompletnie nie był upoważniony, więc stracił funkcję (społeczną - jak na ironię), bowiem okazało się, że ta firma zasłynęła z jakiś tam oszustw... No i zaczął nagrywać na socialmediach filmiki odgrażając się prezesowi serwisu, jak i streamerom i youtuberom, w tym gigantom jak MoistCritical, którzy ważyli się skomentować jego kabotyństwo.

Takich kwiatków było więcej na reddicie, to bardzo specyficzna społeczność, a bycie modem na reddicie jest w anglosferze kojarzone z byciem incelem na bezrobociu 😆 

Edytowane przez eRCe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Ja na wykop to tylko kiedys jak szukałam info o jakichś sprawach kryminalnych korzystałam ale generalnie to nie dla mnie, ten jezyk, te ‚różowe Paski’ i ci kolesie którzy chcą być tacy cool z tym dziwnym mówieniem 

a te dziewczyny to mam wrażenie każda jak jeden maz ma tam syndrom ‚pick Me girl’ ‚nie jestem taka jak inne różowe paski’ bardziej chłopięce niz tamtejsi kolesie 😀

A no tam to tylko memy albo beka czy jakieś goownoburze, nie żeby czytać rzeczowe wpisy xd myliłam ich kiedyś z joemonster ale chyba wolałam to drugie tylko jakoś podupadli bo nie są tak popularni w internetach jak wykopki 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Ja w sumie nie mam zdania bo nigdy sie nie wczytywałam, chociaz chyba 1 wątek mieszkaniowy raz tam czytałam i faktycznie był spoko

mowilam tylko o wizualnej formie ze mi sie ciężko w czyms takim pisze, trochę jak komentwrze do posta na fb, odpowiedz do odpowiedzi do odpowiedzi, nie lubie 

No to jest troche denerwujace. Plus niektore odpowiedzi sa ukryte, albo jak ma sie powiadomienie to sie nie widzi wszystkiego tylko co nam ktos napisal. A jak sie odsloni full discussion to trudno znalezc swoj wpis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Krejzi1 napisał(a):

widmo wychodzi z więzienia na wielkanoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

25 minut temu, DerSteppenwolf napisał(a):

widmo wychodzi z więzienia na wielkanoc

Wypuszcza go z piwnicy?

22 minuty temu, DerSteppenwolf napisał(a):

mieszkasz z tatą jeszcze?

nie, kojarzysz taki wynalazek Alexandra Bella?

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 minut temu, DerSteppenwolf napisał(a):

a w Paryżu mieszkasz?

A co cię to obchodzi gdzie ja mieszkam? I wypadałoby sie przedstawić którym z ogonów kafeteryjnych jestems zanim przystąpisz do przesłuchania.

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Krejzi1 napisał(a):

Serio? A jaka mam mieć pewność. Byczy tez zawsze łże ze to nie on, bo wie, ze nie będę z nim gadac.

tosziro nie włazi już na Kafe wiec dziwne ze nagle by tu tak trafił 1 dzień po naszym exodusie.

Byłem i pisali że się tu przenieśliście. Dobra muszę lecieć będę później xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Nesia napisał(a):

Haha przesłuchanie prawdziwe 😛

Muszę sprawdzić 😛

ost rzecza o która podejrzewam kafeteryjne ogony to prawdomówność 😀

a tego za kogo sie podaje akurat lubiłam wiec chetnie to potwierdzę 

Teraz, DerSteppenwolf napisał(a):

w

Haha to jesteś dupa, a nie tosziro.

bajo ogonku