Skocz do zawartości
Nerwica.com

Depresja Lękowa 14 lat w reemisji

adkrawczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam 

Mam na imię Adam po dużym stresie w 2008 w 2011 roku przeszedłem depresję lękową. Psychiatra wyciągnął mnie z tego 10 mg Esci i 10 mg mianseryny na noc. Pełna reemisja po ..... już nie pamiętam ale było tak że żyłem wiele lat nie wiedząc co to depreach i lęk. W między czasie próbowałem odstawić ale jakoś brak determinacji no i dobrze się czułem do czasu . 22 marca 2025 po zmniejszeniu dawki próbowałem odstawiać lek brałem raz 5 raz 10 przez 4 dni. Ogólnie nie piję alko dział na mnie deperesyjnie ale pech chciał że namówiono mnie na 5 piwek i wpadłem w 2 epizod nie wiem czy to przez wahnięcie serotoniny czy już tolerancję do esci????

Przez prawie 2 tyg sie męczyłem w końcu zwiększyłem po konsult. z lekarze do 15 mg esci i jest poprawa. 

Na początku poprawił się sen , teraz nastrój z rana kto ma deprechę to wie  że to symptom poprawy ale tez doszło takie podenerwowanie szczególnie rano jakby na klacie ktoś usiadł  i teraz pytanie do tych co zwiększali Esci czy to może być  od zwiększonej dawki na początku  ??? zwiększona dawkę biorę od 4 dni 

Ogólnie lekarz zaproponował zmianę leku po ustąpieniu epizodu, mówi że są już lepsze??? mniej skutków ubocznych itd... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi