Skocz do zawartości
Nerwica.com

Co dziś zrobiliśmy dla swojego zdrowia

Rekomendowane odpowiedzi

28 minut temu, Maat napisał(a):

I znów pływanie.

Ależ to zajebiście robi na psychikę!👍( o kręgosłupie już nie wspomnę 🙂).

Ja kiedyś próbowałam nauczyć się pływać. Na studiach zapisałam się na basen i chodziłam przez semestr, chyba raz w tygodniu. Pływać się nie nauczyłam. Generalnie wf-ista miał nas w dupie i nie wiem może raz wszedł do wody. Raz z deską przepłynełam długość basenu na plecach ale na końcu nie mogłam namierzyć brzegu. Tak to byłam w stanie się tylko trochę podpłynąć i wpadałam do wody. Jeszcze miałam niższa ocenę z wf bo pewnie za siedzenie na ławce albo na rowerku stacjonarnym miałabym 5 a, za ten basen miałam 4,5 chociaż się starałam i marzyłam w tej lodowatej wodzie.

Edytowane przez bei

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla swojego zdrowia Zmniejszyłam ilość jedzenia ,po prostu mniej jem .Dużo gorzkiego kakao w ciągu dnia ,z odrobinką soli .Bo czymś trzeba się zapchać ,Więc kakao sparzam zamiast kawy ze szczyptą soli i smakuje to mi.Cukru i miodu unikam .

Zapisuje wszystko co i ile jem i pije przez cały dzień, co jakiś czas sprawdzam wagę.

Od godz.11do 18. 2650 kcal 

Tyle wyszlo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, Maat napisał(a):

@Grouchy Smurf, dobrze już, będę mówiła tylko za siebie,a najlepiej wcale.

Oj już nie fochaj, no. 

A mnie na psychikę nic chyba już nie pomoże. Wysiłek na siłowni(bo tylko wkurw, ze sie poce jak swinia) ani teraz kurs eng. Wczoraj dopadła mnie dołująca myśl, że uczę się jakichś rzadkich słówek, które pierwszy raz widzę na oczy, żeby później je i tak zapomnieć, bo znów się z nini nie zetknę. I na co to komu...😐

Edytowane przez Grouchy Smurf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 minut temu, Maat napisał(a):

@Grouchy Smurf,a ja sobie po cichu myślałam "ambitny i zdolny, będzie miał certyfikat".

Nie zamierzam przerywać, po prostu wolałbym nauki w celu bardzo dobrego rozumienia mowy potocznej a nie wyszukanego słownictwa. Przynajmniej zadania polegają często na pisaniu całych zdań, przekształcaniu a nie wpisywania słówka w puste miejsce, jak to się uczy w polskiej szkole.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi