Skocz do zawartości
Nerwica.com

Jest źle

Michu95

Rekomendowane odpowiedzi

58 minut temu, Michu95 napisał(a):

To się zdziwisz ale na mnie to nie działa nawet mnie nie rusza.

A jestem też neurotyczny bardzo.

51 minut temu, Raccoon napisał(a):

Meh, mnie takie słowa nie ruszają. Ani nie dołują, ani nie motywują.

Na mnie podziałało to stymulująco bo chciałem swoim czynem pokazać, jak bardzo mnie takie podejście wkur**a. Nikomu natomiast nie mówiłem, że mam myśli s. i zamierzam coś zrobić. Żyłem jak co dzień aż opadłem z sił i trafiłem do szpitala. Tam oczywiście nie przyznałem się co brałem aby doprowadzić się do mojego stanu. Gdy jednak drugi raz tam wylądowałem to oni chyba zaczęli się domyślać i wyperswadowali mi przyznanie się. Co prawda nie było to miłe, ale skuteczne i przyznałem się. Wypisali mi skierowanie do psychiatry i tam po hematologii pojechałem do wariatkowa na konsultację. Zauważyłem, że takie dosadne, dość brutalne słowa, chociaż niemiłe, ale są lepszym kopem w doopę niż właśnie takie mdłe gadanie jak na tym obrazku.

Edytowane przez AVRL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 minut temu, AVRL napisał(a):

Na mnie podziałało to stymulująco bo chciałem swoim czynem pokazać, jak bardzo mnie takie podejście wkur**a. Nikomu natomiast nie mówiłem, że mam myśli s. i zamierzam coś zrobić. Żyłem jak co dzień aż opadłem z sił i trafiłem do szpitala. Tam oczywiście nie przyznałem się co brałem aby doprowadzić się do mojego stanu. Gdy jednak drugi raz tam wylądowałem to oni chyba zaczęli się domyślać i wyperswadowali mi przyznanie się. Co prawda nie było to miłe, ale skuteczne i przyznałem się. Wypisali mi skierowanie do psychiatry i tam po hematologii pojechałem do wariatkowa na konsultację. Zauważyłem, że takie dosadne, dość brutalne słowa, chociaż niemiłe, ale są lepszym kopem w doopę niż właśnie takie mdłe gadanie jak na tym obrazku.

Na mnie działa takie coś tak że mam ochotę tej osobie przywalić

Bo jestem po prostu cały czas pobudzony aż tak że jestem Agresywny i nie mam i nie chcę mieć dystansu dlatego lepiej

Mnie nie wkurzać..

Ale umiem się powstrzymać.

I nie dlatego taki jestem bo mam za dużo czasu tylko dlatego 

Bo mam uszkodzenia we łbie ale to już ciężko pojąć

A czemu? Bo niektórzy nie umieją ruszyć mózgownicą

Tylko jak ten wysryw umieją gadać bzdury.

A mnie bzdury wkurzają i im jestem bardziej wkurzony

Tym bardziej jadę po kimś i żadne kary nic mnie

Przed tym nie powstrzymają bo mam charakteropatie.

Nie obchodzi mnie nic.

Bo jestem zwykłym chamem i dobrze mi z tym hehe xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego też taki jestem bo przyznaję trochę w życiu przeżyłem

Bo jak nie przemoc w szkole ze strony innych uczniów to jeszcze Przemoc ze strony ojca przyznaję rok temu specjalnie robiłem

Wszystko by wyjść jak najszybciej ze szpitala ponieważ 

Jak byłem w szpitalu mój ojciec przyjeżdżał pijany

Ponoć w domu się awanturował i o wszystkim 

Mi moja mama mówiła i się okazało że miałem

Rację że tak zrobiłem bo jakiś czas po opuszczeniu

Przeze mnie oddziału on rzucał się na mamę

Gdyby nie ja i to że go powstrzymałem doszłoby

Do tragedii dlatego dobrze i tak zrobiłem.

Do tego przyznaje miałem kolegę który się nade mną znęcał

Prawie na wszystkie sposoby zawsze pod pozorem zabawy

To było w latach młodości.. tak między 2007 a 2011 rokiem..

Koniec końców powiedziałem rodzicom o wszystkim..

Ale mu wybaczyłem.. Dlatego bo wiem że ktoś musiał nim manipulować.. teraz obecnie nie czuję do niego żalu..

Mimo że przyznaję.. nawet mnie seksualnie wykorzystał..

To mimo to nie umiem być na niego zły..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

36 minut temu, Michu95 napisał(a):

przemoc w szkole ze strony innych uczniów

Do tego przyznaje miałem kolegę który się nade mną znęcał

Prawie na wszystkie sposoby zawsze pod pozorem zabawy

To było w latach młodości.. tak między 2007 a 2011 rokiem..

Ja też przeżyłem bullying w szkole, byłem klasową ofiarą, pewnie już ze względu na APD i to jeszcze wszystko pogłębiło aż przestałem chodzić do szkoły w liceum i musiałem powtarzać klasę już w innej placówce. Może gdybym wtedy już zaczął mówić o problemach. Miałem rozmowę ze szkolnym psychologiem ale nie chciałem, bałem, wstydziłem mu się przyznać z jakiego powodu mi źle w szkole.

36 minut temu, Michu95 napisał(a):

Mimo że przyznaję.. nawet mnie seksualnie wykorzystał..

To mimo to nie umiem być na niego zły..

A to ja miałem w 4 klasie podstawówki z rówieśnikiem, co prawda nie doszło do żadnego realnego aktu ale namawiał mnie do różnych rzeczy, na które się zgodziłem xD

Edytowane przez AVRL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, AVRL napisał(a):

Ja też przeżyłem bullying w szkole, byłem klasową ofiarą, pewnie już ze względu na APD i to jeszcze wszystko pogłębiło aż przestałem chodzić do szkoły w liceum i musiałem powtarzać klasę już w innej placówce. Może gdybym wtedy już zaczął mówić o problemach. Miałem rozmowę ze szkolnym psychologiem ale nie chciałem, bałem, wstydziłem mu się przyznać, że mi źle w szkole.

Ja w gimnazjum bylem ofiarą potem w liceum mimo że ich nie było

To i tak byłem w kryzysie przez co się ciąłem i miałem rozmowy

Z pedagog niestety nie powiedziałem jej o 3 sprawach

Jednej że ćpałem kodeinę drugiej że pije jednocześnie biorąc leki

I trzeciej że padłem ofiarą szantażu ze strony nauczycielki

Od matematyki zaszantażowała mnie że jak podejdę 

Do matury i nie zdam z matematyki to mi nie zaliczy

Matematyki i nie zaliczę ostatniej klasy LO

Przez co nie podszedłem do matury i trafiłem do szpitala

Dlatego bo sam się zgłosiłem bo miałem myśli samobójcze

Potem po latach dwukrotnie próbowałem zdać maturę 

Niestety ani za jednym ani za drugim razem nie zdałem

Jedyne co zaliczyłem to Polski z ustnego i pisemnego

I mimo że miałem bardzo dobre wyniki z historii i wosu

Bo z obu 5-ka na koniec LO to też ich nie zaliczyłem..

Tak naprawdę jest coraz to gorzej ze mną..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja, gdy czuję że mi źle to umawiam się do mojego psychiatry. Nie znam innej metody, żadne oddechy, żadne bieganie. Tylko wizyta u psychiatry i ew. jakieś leki lub terapia. Znowu samo wygadanie się psycholożce mi pomaga. Właśnie pod koniec czerwca miałem taki stan, który pamiętam przed próbą s, dlatego bałem się, że się rozwinie i poszedłem. Wyczekałem się ale dostałem nowe leki i trochę moje sinusoidy wypłaszczyło.

Edytowane przez AVRL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 minut temu, AVRL napisał(a):

Ja, gdy czuję że mi źle to umawiam się do mojego psychiatry. Nie znam innej metody, żadne oddechy, żadne bieganie. Tylko wizyta u psychiatry i ew. jakieś leki lub terapia. Znowu samo wygadanie się psycholożce mi pomaga. Właśnie pod koniec czerwca miałem taki stan, który pamiętam przed próbą s, dlatego bałem się, że się rozwinie i poszedłem. Wyczekałem się ale dostałem nowe leki i trochę moje sinusoidy wypłaszczyło.

U mnie niestety gorzej zdecydowanie to wygląda..

Mianowicie termin raz na 3 miesiące w czasie których 

Jestem zdany sam na siebie.. a z kolei do psychologa..

To termin raz na 6 miesięcy.. a do psychoterapeuty 

Nie wiem kiedy i czy się dostanę..

Przez to rośnie we mnie nieustannie..

Frustracja i załamanie psychiczne..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

27 minut temu, Michu95 napisał(a):

U mnie niestety gorzej zdecydowanie to wygląda..

Mianowicie termin raz na 3 miesiące w czasie których 

Jestem zdany sam na siebie.. a z kolei do psychologa..

To termin raz na 6 miesięcy.. a do psychoterapeuty 

Nie wiem kiedy i czy się dostanę..

Przez to rośnie we mnie nieustannie..

Frustracja i załamanie psychiczne..

A chodzisz na nfz czy prywatnie? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I co gorsza sam nie wiem co mi jest bo co pobyt w szpitalu inna diagnoza

Raz były to organiczne zaburzenia osobowości innym razem organiczne 

Zaburzenia osobowości z odczynem depresyjnym innym razem

Organiczne zaburzenia dysocjacyjne a ostatnio były to

Organiczne zaburzenia urojeniowe podobne do schizofrenii

Z Kolei diagnozy psychiatrów są takie że jak nie PTSD 

Mi zdiagnozowano w 2013 roku to organiczne zaburzenia osobowości 

To organiczne zaburzenia nastroju i też była mowa o dekompensacji

Także tyle tych diagnoz że serio sam nie wiem co mi jest

Do tego co gorsza mam traumy związane z szpitalnym leczeniem

W kółko negatywnie wspominam pobyty w szpitalu psychiatrycznym

W Szczecinie na Mącznej przez co nawet gdybym chciał

Nie mam na jaki oddział szpitalny pójść bo na Broniewskiego 

Mnie nie przyjmą wiem to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Michu95 napisał(a):

Kolejna noc nie przespana.. raz że upały dwa że brak leków nasennych

Które nie wiem czy w ciągu 2 miesięcy ogarnę..

Masz tyle diagnoz, że nawet najbardziej wyrozumiali terapeuci by się poddali. Może czas przestać szukać wymówek i zacząć brać odpowiedzialność za swoje życie, zamiast nieustannie zmieniać etykiety na własne problemy

Mam nadzieję, że to zrozumiesz kiedyś dla swojego dobra

Edytowane przez Wrwsw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 4.09.2024 o 18:01, acherontia styx napisał(a):

Tylko to działa w obie strony. Jeśli Ty do każdego podchodzisz wrogo i z nastawieniem "nienawidzę cię szmato" to nie oczekuj, że ktoś zacznie wokół Ciebie skakać i chodzić Ci na rękę, bo tak nie będzie. Tu działa zasada wzajemności.

A nie powinna działać ta zasada. 

pracując w ochronie zdrowia rozumiem frustrację pacjentów na kolejki i na wszystko, tylko nie toleruję atakowania mnie i obarczania winą za coś na co nie mam najmniejszego wpływu

Masz wpływ. Chcesz to zmienić (warunki działania systemu)?

bo to że jest taki termin nie jest winą lekarza czy pani z rejestracji tylko systemu, a to nie oni go tworzą. 

Mają na niego wpływ. Przypomnij sobie strajki, konsultację lub postulaty. 

I czyjeś pretensje nie sprawią, że on nagle się zmieni.

To prawda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@wrwsw I tyle w temacie ciebie nie gwałcono mnie za to tak ciebie nie bito mnie za to tak

Więc japa śmieciu morda i bądź cicho!

A dlatego tak napisałem bo miałem cholernie ciężką noc więc jestem zdolny nawet do tego co wyżej..

Mój dom to jedna wielka strefa wojenna i mam do cholery dość bo jeszcze jakiś śmieć

Mi zarzuca że jestem winien sam sobie..

Ok dobra nie zrobię tego ale weź mi już daj do cholery spokój z tym umoralnianiem

Bo to na mnie nie działa.

I? Nie życzę sobie by kogokolwiek do mnie wzywać bo mam dość szpitali i ich "pomocy"

W formie dobijania mi nowych traum.

Jak chcecie spoko zbanujcie mi to lotto.

Edytowane przez Michu95

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo mam dość was waszej pomocy w formie zwalania na mnie całej winy mimo że nie macie

Pojęcia nawet co przeszedłem, przeżyłem, co widziałem, co znosiłem i nawet nie wiecie 

Że ja jestem chory od narodziny ale skąd takie zarozumiałe typy mogą mieć 

O tym pojęcie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo proszę o zachowanie jakiegoś poziomu. Rozumiem Michu, że musisz sobie pomarudzić - jednak Kolego nie masz prawa wyzywać innych użytkowników, bo taki język nie jest tu tolerowany (patrz: Regulamin). Nie ma świętych krów, bo generalnie tu każdy jest zaburzony i ma problemy. A innym, którzy się tu udzielają i niby chcą pomóc, mogę tylko powiedzieć, że Michu nie oczekuje od Was pomocy i tak nie zamierza nic zmienić w swoim życiu. 

@Michu95 to nie jest kwestia zwalania winy na Ciebie i zupełnie nie o to chodzi - tylko o to, że nie chcesz zmienić swojego podejścia do życia. A jak tego nie zrobisz, jak sam sobie nie będziesz chciał pomóc, to nic się w Twoim życiu nie zmieni. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Dryagan napisał(a):

Bardzo proszę o zachowanie jakiegoś poziomu. Rozumiem Michu, że musisz sobie pomarudzić - jednak Kolego nie masz prawa wyzywać innych użytkowników, bo taki język nie jest tu tolerowany (patrz: Regulamin). Nie ma świętych krów, bo generalnie tu każdy jest zaburzony i ma problemy. A innym, którzy się tu udzielają i niby chcą pomóc, mogę tylko powiedzieć, że Michu nie oczekuje od Was pomocy i tak nie zamierza nic zmienić w swoim życiu. 

@Michu95 to nie jest kwestia zwalania winy na Ciebie i zupełnie nie o to chodzi - tylko o to, że nie chcesz zmienić swojego podejścia do życia. A jak tego nie zrobisz, jak sam sobie nie będziesz chciał pomóc, to nic się w Twoim życiu nie zmieni. 

Problem że nie wiem jak i co zmienić bo raczej sam sobie bezsenności nie jestem winien

Po prostu podjąłem błędną decyzję przez którą od chyba czerwca lub maja śpię jak śpię 

Po prostu brałem mirtor lek ten pomagał mi zasnąć ale miał wadę tą że działał za mocno

Rano najpierw budziłem się by potem wziąć leki poczuć się słabo i znowu położyć się spać 

I zamiast poprosić o inny lek odrzuciłem leczenie nasennymi całkowicie i do następnego terminu

Jestem w 4 literach a może nawet i głębiej..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak chodzi o to bym docenił życie sorry ale nie mam co doceniać bo miałbym 

Jakbym miał mnóstwo kasy a niestety synem bankiera to ja nie jestem.

Bo tak jestem materialistą i gadki w stylu - doceń to co masz - sorry ale jak dla mnie

To głupoty bo ciężko docenić to że nie nadaje się do żadnej pracy i jedyne pieniądze to renta

Ewentualnie jakieś zasiłki a jeśli chodzi o to bym docenił to że mam rodziców..

Ujmę to tak ojciec awanturnik.. matka kretynka to co tu doceniać?

Sorry ale z pustego to i Salomon nie naleje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tych pobytów w szpitalu 3 razy wylądowałem w szpitalu po próbie samobójczej..

Raz tak w grudniu 2015 przez pewnego typa który zwyzywał moją orientację seksualną

Mianowicie przyznaję jestem biseksualny z przewagą homo drugi raz tak w 2019 przez to

Jak ojciec potraktował mamę trzeci raz w 2023 po tym jak nie dałem sobie rady z powodu

Urojeń i agresywnego ojca dlatego sorry ale ja w tym nie widzę swojej winy..

Za trzecim razem przyznaję miałem głosy i jednocześnie mój ojciec był wobec mnie i mamy Agresywny obecnie nie mam głosów problem w tym że już samo zachowanie ojca mnie irytuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jesteś jedyną osobą na świecie, która miała trudne i ciężkie dzieciństwo (też coś o tym wiem) i ma różne traumy, czy była w psychiatryku i ma niezbyt dobre wspomnienia (sam byłem kilka razy i nigdy z własnej woli). Wiadomo w takich sytuacjach lekko nie jest. Jednak wszystko się rozbija o to jak sobie z tym radzimy, jak do tego podejdziemy, co z tym zrobimy. Nie jesteś już małym chłopcem, należałoby wziąć sprawy w swoje ręce. Ja w młodości najwięcej sił poświęciłem, żeby się uniezależnić od rodziców. Piszesz "nie nadaję się do żadnej pracy" - no i w tej chwili tak się czujesz. Też to rozumiem. Ale... Przecież nie jesteś głupi, możesz próbować coś zadziałać. Warto popatrzeć na tych, którzy radzą sobie np. z niepełnosprawnościami - jeden zamknie się w domu i tylko czeka na rentę i śmierć, a drugi będzie występować w paraolimpiadzie. Szklanka dla jednego będzie do połowy pełna, dla drugiego do połowy pusta. Budować można tylko z tego co się ma, wiem że niektórzy mają niewiele (albo im się tak wydaje, bo nie poznali swoich możliwości). Po prostu chodzi o to że nienawiść do wszystkiego i wszystkich jest najbardziej destrukcyjną rzeczą na świecie i spala dużo energii, którą można byłoby spożytkować na coś dobrego, pozytywnego. Bo co ci to daje, że będziesz wszystkich oskarżać o swoje nieudane życie? Im nic nie zaszkodzisz, najwyżej tylko sobie. Jest ci przez to lepiej? Nie. Nie wiem czemu ciągle mówisz o swojej winie (masz takie poczucie?). Nie jesteś winny tego jak byłeś traktowany w dzieciństwie, winni są ci co robili ci krzywdę. Ty musisz postarać się poradzić sobie z tą traumą - to jest Twoje najważniejsze zadanie - czasem medykamentami, najlepiej by było terapią (ale wiadomo tu jest problem finansowy). Traumę trzeba przepracować i zamknąć za nią drzwi, a nie ciągle na nowo rozdrapywać rany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi