Skocz do zawartości
Nerwica.com

PAROKSETYNA (Arketis, ParoGen, Paroxetine Aurovitas, Paroxinor, Paxtin, Rexetin, Seroxat, Xetanor)

Ania

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, Raissa667 napisał(a):

Brałam zoloft to on działał na mnie bardzo krótko. Od razu przez pierwsze 3 tyg. I jazda od nowa. Wyższa dawka. Znowu 3 tyg działania i znowu jazda. Akurat dla mnie sertralina nie działała jak trzeba. A paroksetyna jest akurat dla mnie dużo lepsza. Na zoloft też miałam drganie powiek. Prądy na plecach. Mrowienie na nogach. Przeszłam na paro i długo byłam na 10 mg. Po czasie przyszły zaburzenia równowagi i weszłam na 20 mg. 2 dni później zaburzenia minęły. Ale im dłużej biorę lek tym bardziej pobudzona jestem i te parestezje...wyniki w porządku i dieta też ok. Alergikiem nie jestem. Mój lekarz dopiero teraz diagnozuje mi adhd. I chce zastosować u mnie lek na adhd. Mówi że to może być przyczyna mojego stanu🙄że ludzie przychodza z lękami czy depresja a okazuje się w trakcie że podłoże problemu jest inne. Szczerze boję się tych leków na adhd🫣

Kurczę dziwne, że paro działa pobudzająco na ciebie, to lek sedujacy, ja też boję się tych na ADHD leków, ale wiem jedno paro muszę wziąć bo miałam zejść z zoloftu w tydzień i wejść na paro, a schodzę już dwa tyg i coraz gorzej mi jest pewnie uboki mnie dopadły, powinnam była w tydzień zejść i wejść na paro, a tak nabawiłam się sama tego, ale to ze strachu 😭 może masz tak, że musisz pobyć dłużej na dawce danej żeby przeszło, ale widzę podobieństwo bo ja też mam pobudzenie na lekach i to mnie bardzo drażni i działa lękowo na mnie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 minut temu, Mufiśka napisał(a):

Kurczę dziwne, że paro działa pobudzająco na ciebie, to lek sedujacy, ja też boję się tych na ADHD leków, ale wiem jedno paro muszę wziąć bo miałam zejść z zoloftu w tydzień i wejść na paro, a schodzę już dwa tyg i coraz gorzej mi jest pewnie uboki mnie dopadły, powinnam była w tydzień zejść i wejść na paro, a tak nabawiłam się sama tego, ale to ze strachu 😭 może masz tak, że musisz pobyć dłużej na dawce danej żeby przeszło, ale widzę podobieństwo bo ja też mam pobudzenie na lekach i to mnie bardzo drażni i działa lękowo na mnie 

Jestem na dawce 20 mg od stycznia 😅jakby miało przejść to by już  przeszło a tu coraz dziwniej. Czytałam że leki srri u pacjentów z Adhd często mają takie działanie. Powodują zaostrzenie się objawów adhd w tym pobudzenia. Oprócz mnie, znam jeszcze dwa takie przypadki. Moja córka i syn koleżanki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi