Skocz do zawartości
Nerwica.com

PAROKSETYNA (Arketis, ParoGen, Paroxetine Aurovitas, Paroxinor, Paxtin, Rexetin, Seroxat, Xetanor)

Ania

Rekomendowane odpowiedzi

Niema czegoś takiego jak powrót do normalności. Kiedyś odstawiłem paro i było dobrze 3 miesiące aż takie lęki mnie dopadły że znów wsuwam tabletki. Ja bede na lekach do konca życia dlatego szukam i testuje najlepszą dla mnie dawke.

Jak 80mg okaże sie za dużo to wróce na 60mg świat sie nie wali:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć.

Dzisiaj albo wczoraj minęło równo 4 miesiące mojej przygody z paro.

Paroxinor pomógł mi i to bardzo. Nie spodziewałem się tak skutecznego działania. 3 miesiące byłem na 20 mg. 10 dni na 15 mg, a teraz już drugi tydzień na 10 mg. od niedzieli albo poniedziałku - 5 mg. moze dkonca sierpnia odstawię zupełnie. zmniejszenie dawki nie powoduje u mnie żadnych objawów. Czuję sie znakomicie, moze troche senny, ale dla mnie to plus, bo mialem ogromne problemy z utrzymaniem snu. w lipcu zdałem egzamin - do którego uczyłem sie dwa miesiące, jest super. Waga +7 kg, ale wiadomo, jak sie ma humor, to chce sie jeśc - szczególnie niezdrowe rzeczy. Pozdrawiam i życze powrotu do zdrowia, bo z tego da się wyjśc, trzeba tylko chcieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieje, ze zwiekszenie dawki na 20 pomoze mi chociaz troche na te moje napady lękowe.

może pomoże , a może nie pomoże . Warto sprawdzić . Jakby nie pomogło może dodaj do Paro spamilan . Ja tak zrobiłem i poprawa była ,,,a juz sama poprawa to bardzo wiele przy takim kuresstwie jak lęki .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz sama nie wiem co by bylo najlepsze na to

wiesz to jest tak ,że leczymy sie u lekarza , ale w końcu ( w pewnym monencie ) sami zauważamy co nam najlepiej pomaga , w jakiej dawce i o której porze dnia wzięte . Każdy z tych 3 czynników ma decydujące znaczenie . Nikt Ci tu nie poda gotowej recepty , każda wypowiedż jest tylko próbą podpowiedzi ,,, ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lunatic,

Bardzo możliwe że od paro w ulotce jest że do niezbyt częstych działań niepożądanych należą występowanie nietypowych siniaków lub krwawienia. Ale skoro konsultowałeś to z lekarzem i nie kazał przerwać leczenia to chyba nie jest groźne. Obserwuj czy w kupie nie masz krwi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha, rozumiem. Jak masz możliwość to skonsultuj się z psychiatrą bo taki ubok może kwalifikować się pod odstawienie leku. Zakładając że to faktycznie od leku.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja juz mialem wysypke jak bylem na 20 mg, przeszła po zejsciu na 10, wysypke tez mialem po sertralinie, moze mnie to zmotywuje do zejscia na jeszcze nizsza dawke, bo te leki to wiecej szkody niz pozytku, najpierw męczarnie zeby sie ustabilizowało dzialanie a potem i tak względny spokoj jest tylko chwilowy bo zawsze w koncu cos wyskoczy, przerabialem to juz z kazdym lekiem i za kazdym razem jest tak samo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi