Skocz do zawartości
Nerwica.com

PAROKSETYNA (Arketis, ParoGen, Paroxetine Aurovitas, Paroxinor, Paxtin, Rexetin, Seroxat, Xetanor)

Ania

Rekomendowane odpowiedzi

hehehehe... azpewne niczym no dobra jakimis domieszkami i pewnie tym, że inne skutki uboczne wywołują... :P Xanax to niby oryginał z tego co kojarze :P a ty smigasz na podróbce... :D powiem Ci, że polecam Clonazepam... czuje sie na nim owiele lepiej niż na Xanaxie mimoże nie było najgorzej tylko Xanax momentami właśnie mnie usypiał.... a na clonie sie czuje w 100% normalnie jakby mi nigdy nic nie było... i żadziej go biore.. okres półtrwania 40h.... a no i pewnie rozni sie tym że ty nie zapomniałeś a ja tak :D hehehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 dni temu przeszedłem na rano na 10 mg wczoraj 12 w nocy napad paniki, grubo. Mój lekarz powiedział, że pół tabletki to za mało i że mogę je brać tez rano tylko pół rano pół wieczorem i od następnego dnia cała rano. Mam nadzieję, że dam radę ufff

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ktoś mi podpowie co to może być to uczucie puchnięcia za małżowinami usznymi... to takie uczucie jakby nagle mi sie cos tam nagromadzilo i czuc to bardzo przy skretach glowy i na 90% powoduje to parogen bo za kazdym razem sie pojawia to przy rozpoczeciu brania.... lub zwiekszeniu dawki....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

biorę Paroxinor 20mg 1-0-1/2 od marca tego roku, efektów ubocznych nie zauważyłam, za to zauważam działanie :) wiem, że każdy zasadniczo inaczej reaguje, ale ja zaliczam się do tych 70% z ankiety ;)

Na co sie leczysz??

Przepraszam, że odpowiem pytaniem:

Te dwa znaki zapytania to oznaka zdziwienia czymś (czym?) czy pytasz z ciekawości?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wszyscy po prostu wierzą w działanie Parotekstyny, bo dużo ma wiele skutków ubocznych, tak jak np. ja..... naleze tez do tych 70%, ale skutków ubocznych na początku miałem całe mnóstwo.... poza tym zapewne chce wiedzieć kolega na co pomogła i z czym walczyłeś...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witamy Cie tylkonachwile w dziale Paroksetyny, jesli Ci paro pomaga, to jest to pozytywna informacja ;)

Nie ma co tu liczyc znakow zapytania, bo pytanie sie jest podstawa kazdego forum. Jesli chodzi o dawke i powod zarzywania, to sa to najczesciej zadawane pytania ;)

Zpewniam Cie, ze Vengence nic w Twojej wypowiedzi nie zdziwilo. Ciezko tu jest czyms kogos zdziwic ;)

Pozdrawiam i 3mam kciuki, zebys w dalszym ciagu sie dobrze czula ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SZAv, ale jak to wejście... miesiąc czekasz by wejśc na 20mg ???

u mnie za pierwszym razem 2dni na 10mg i potem już 20mg......

za drugim razem 4 dni na 10mg a potem 20mg....

aktualnie 4 dni na 10mg potem od razu 20mg.... okazało się tym razem, że 20mg nie wystarcza i po 2 miesiącach zwiększyłem dawke na 30mg....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witamy Cie tylkonachwile w dziale Paroksetyny, jesli Ci paro pomaga, to jest to pozytywna informacja ;)

Nie ma co tu liczyc znakow zapytania, bo pytanie sie jest podstawa kazdego forum. Jesli chodzi o dawke i powod zarzywania, to sa to najczesciej zadawane pytania ;)

Zpewniam Cie, ze Vengence nic w Twojej wypowiedzi nie zdziwilo. Ciezko tu jest czyms kogos zdziwic ;)

Pozdrawiam i 3mam kciuki, zebys w dalszym ciagu sie dobrze czula ;)

ojej, dziękuję za tak miłe powitanie :):):)

tylko ja tu tylko na chwilę ;)

mam jakiś wewnętrzny opór przed pisaniem/nazywaniem tego z czym miewam/mam problemy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu opory znikają ;-) bo wiesz że nie tylko ty masz takie problemy i inni walczą z tym co ty... lub czyms podobnym ;-)

dasz rade!! każdy z nas walczy.... zwykli ludzie nie wiedzą co my przeżywamy...

ja jedno zawsze mówiłem, że najgorszemu wrogowi nie życzyłbym tych naszych chorób...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SZAv, ale jak to wejście... miesiąc czekasz by wejśc na 20mg ???

u mnie za pierwszym razem 2dni na 10mg i potem już 20mg......

za drugim razem 4 dni na 10mg a potem 20mg....

aktualnie 4 dni na 10mg potem od razu 20mg.... okazało się tym razem, że 20mg nie wystarcza i po 2 miesiącach zwiększyłem dawke na 30mg....

NO spoko ja czekałem aż organizm mi się nasyci lekiem, ale widze, że to tak nie działa... niestety. Miałem straszne napady paniki na początku i strasznie mnie to blokowało przed zwiększeniem dawki. A musze chodzic do pracy a nie chce brac benzetek

A czemu sie zdziwiles ze miesiac czekam ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SZAV, ja teraz dostawałem ataków Paniki na 20mg, zwiększyłem na 30mg i po 2 dniach brak ataków.... tzn. że 10mg to jeszcze nie ta dawka dla Ciebie.... musisz znaleść swoją czyli iść wyżej... tak naprawde dawka terapeutyczna jest od 20mg do 40mg....

jesli wchodzi o wchodzenie na wyższy pułap ja miałem 2-3 dni gdzie czułem się bardziej nerwowy i tyle... wchodzenie wyżej jest dużo lepsze od wchodzenia i startu z paroksetyną....

no i tak jak ty mówisz, musimy się nasycić lekiem, bo tak to działa, tylko jak wchodzimy od niższej dawki nie terapeutycznej to jest własnie wieksza szansa że nie zadziała, że zabraknie tego czegoś np 10mg.... i potem trzeba ją znowu zwiekszyć i np kolejny raz póżniej... dlatego lekarze z regóły chcą byśmy 2-4dni byli na połówce byśmy zobaczyli jak to na nas działa.... i w razie czego zareagowali a potem od razu np. 20mg żeby się nasycać odpoiewdnią dawka terapeutyczną....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm, zaczynam się bać swojego lekarza, skoro jestem na 40 mg ;)

Nawiasem, ostatnio poskarżyłem mu się, że mam dość skutków ubocznych: nie dość - jak ktoś napisał - że penis jest tak wrażliwy jak łokieć, to jeszcze doszła jakaś senność i ogólna niemoc wzięcia się do czegokolwiek. Więc od dziś jestem dodatkowo na Wellbutrinie. Brał ktoś taki mix? Bo ja mam nadzieję, że będzie pięknie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie troche dziwne połączenie.... ile już to bierzesz ges ??

to ja też mam tzw. tumiwisizm i problem z zabraniem się do czegokolwiek....

ale on mija po 5-6 miesiącach brania przynajmniej u mnie...

dziwne polaczenie ponieważ, parogen odpowiada za wychwyt zwrotny serotoniny który zmniejsza lęk, jest wtedy właśnie większa dawka serotoniny w głowie a dopaminy która pobudza jest mniej, dlatego odczuwamy spokój, zmęczenie itp... nasz mózg dąży do równowagi więc dopamina będzie gonić.... a jak się podnosi to i to to ciężko mi stwierdzić jaki efekt będzie...

wiadomo co miał na celu lekarz zlikwidowanie zmęczenia i nie mocy, ale wydaje mi się ze to nie tędy droga....

albo walczy sie serotoniną albo dopaminą.... bo gdy dopamina przewyższa serotonine to jesteśmy nadpobudliwi, mamy lęki itp....

stąd podnosi się serotonine by ona była na równo z dopaminą lub ją przewyższyła....

tak mi się wydaje.... nie wiem co inni powiedzą....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ges, czesc ;)

Wlasnie ta ogolna niemoc mnie dobija, nic mi sie nie chce, tylko bym lezal przy laptopie i czytal forum ;)

Daj prosze znac jak ten mix zadziala, i czy bedzie pieknie :D

Pozdro

A ja mam problem, bo przy kompie muszę siedzieć. Dlatego i na forum czasem zaglądać mi się nie chce ;)

Dam znać, ale na pewno na efekt muszę poczekać. Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi