Skocz do zawartości
Nerwica.com

PAROKSETYNA (Arketis, ParoGen, Paroxetine Aurovitas, Paroxinor, Paxtin, Rexetin, Seroxat, Xetanor)

Ania

Rekomendowane odpowiedzi

Mili , chyba mniejszym złem będzie branie leków niż ,,, masz się rozsypać .

Jak sięgam pamięcia były Tu kobiety , które rodziły na paro i wszystko było z Dzieckiem OK .

Nie tragizowałbym na Twoim miejscu , może nawet ta Ciąża polepszy Ci nastrój , bo i o takich rzeczach słyszałem .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy pierwszej ciąży objawy nerwicy całkowicie zniknęły na cale 9 miesięcy i powróciły tydzień po porodzie gdy moja Mama trafiła do szpitala... Narazie jestem w dużym szoku moje dziecko nadrabia za trójkę ... To by tłumaczyło powtórny wzrost pulsu na poczatku ciąży skacze w gore...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Straszna anhedonia mnie dopadła,potrzebuje czegos na gwałt na dopamine.

wspolczuję .

podejrzewam ,że ja ze swoja słabą makówką juz przy ponad 30 mg Paro siedział skręcony cały dzień na fotelu nie mająć sił , ani ochoty ruszyć dupskiem ,,, nie mówiąć juz o jakichkolwiek najmniejszych przyjemnościach płynących z życia .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja biore paro juz 3 tygodnie... 12 dni na dawce 10 mg wczesniej bralam 5 mg przez 10 dni i dzis bylam w urzedzie i nadal byly zawroty i trzeslo mna ale jakos dalam rade- nie moglam wziac benzo bo ciaza...

napewno myslicie, ze nie zaszkodze dziecku dawka 10 mg ?

czytalam badania, ze nie wykazano zwiekszonej zachorowalnosci i wad u dzieci ktorych mamy braly paro a dziecmi ktorych mamy nie braly takich lekow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko ze ja bez lekow nie jestem w stanie nawet wyjsc z domu... wkoncu jakis lek zaczal mi pomagac i juz musze go odstawic. oczywiscie jesli lekarz powie ze mam go nie brac to przestane ale nie wiem jak ja na zwykle usg pojde ...nie myslac wogole co dalej ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bianka78, nie wiem..dzis 1 raz wyszlam do urzedu bez benzo i nogi mialam jak z waty, ale dalam rade...fakt, ze roztrzesiona i spocona jak mysz.. ale poszlam tam i wracajac nawet zaszlam do apteki...bylo ciezko, ale jakos dalam rade..eh..

Cześć Mili- że tak spytam ( tylko się nie obraź) czy ciąża była planowana podczas choroby i brania psychotr?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulujemy!!!!

A ja dzis 8 tabletkę wziąłem i musze powiedziec ze dzis mam najlepszy dzień,z,tych wszystkich poprzednich.... Czy paro juz może działać? Czy skutki uboczne mogły juz odpuścić???

Dzis 9 dzień niestety zaczął sie gorzej...,puls wysoki, zlany potem sie obudziłem... Chyba przedwczesna radość była...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis byłem u psychiatry po leki,do paro przepisał mi Fluanxol 0,5 mg 3x1 ,ciesze sie bowiem brakuje mi napędu i motywacji,dopaminka dobrze mi zrobi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czarnygrubykot, nie była planowana zawiodła antykoncepcja stad mój szok. Tydzień temu wzielam cloranxen 5 mg ale robilam wtedy test i był negatywny mam nadzieje ze nie zaszkodzilam tym dziecku.dziś mam wizytę u lekarza i zobaczymy czy każe odstawić paro. Czytalam ze kobietom w ciąży w takim stanie pozwala się brać male dawki. Ja biorę cały czas 10mg :( nie dam rady bez leków. Czytalam ze niektórym zamieniają na escitopalm czy jak to się nazywa... Ale czy to bezpieczniejsze? Szczerze watpie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie,

1. Jakie jeszcze inne leki działają na lęki i je dobrze tłumią, eliminują je ( oprocz paroksetyny)?

2. Jak zwiększyć libido ? Pytam powaznie :D

topiramat zwiększa libido... rzekomo :blabla:

-- 06 maja 2015, 14:44 --

czarnygrubykot, nie była planowana zawiodła antykoncepcja stad mój szok. Tydzień temu wzielam cloranxen 5 mg ale robilam wtedy test i był negatywny mam nadzieje ze nie zaszkodzilam tym dziecku.dziś mam wizytę u lekarza i zobaczymy czy każe odstawić paro. Czytalam ze kobietom w ciąży w takim stanie pozwala się brać male dawki. Ja biorę cały czas 10mg :( nie dam rady bez leków. Czytalam ze niektórym zamieniają na escitopalm czy jak to się nazywa... Ale czy to bezpieczniejsze? Szczerze watpie

oj:( ja też tego panicznie się boję- że tabl nie zadziałają i będzie baby boom (aczkolwiek twierdzę że już od brania ich przez 15 lat jestem chyba bezpłodna)

uważam, że w ciąży nie powinno się brać psychotropów - chyba że chorujesz na schizo i jesteś niebezpieczna dla siebie lub społeczeństwa... szkoda dzidzi :( na bank te leki oddziałują na dziecko..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi