Skocz do zawartości
Nerwica.com

PAROKSETYNA (Arketis, ParoGen, Paroxetine Aurovitas, Paroxinor, Paxtin, Rexetin, Seroxat, Xetanor)

Ania

Rekomendowane odpowiedzi

MarianPazdzioch, rozumiem cie, tonacy brzytwy się chwyta, ale sam rozejrzyj się i pomysl, bo Wierzyc nikomu takiemu jak ja nie musisz. Naprawde myslisz ze twój problem jest inny niż wszystkie przypadki ludzkości ? ma inne podłoże ? ze lepiej niż wspolczesna nauka wiesz co długofalowo jest dobre ? Te leki i prace nad psychiatria-neurobiologia to posredni efekt największych osiągnięć ludzkości na dzis dzien, nie mowie o lekarzach pełniących funkcje Jasia Fasoli, ale o samej szpicy współczesnej nauki , cała dzisiejsza genetyka, fizyka kwantowa, chemia nowoczesna, wspólczesna technologia jest nieopisanie skomplikowana, to czarna magia dla takich ludzi jak my, badania na które rocznie na świecie gdyby zsumować sa wydawane zarówno bezpośrednio , ale i pośrednio setki bilionow dolarów, drugie tyle cywilizacja ludzka traci co roku bezpośrednio i pośrednio przez skutki depresji, leków, nerwic, chadów, psychoz itd. Gdyby agoniści dopaminy w czyms pomagaly to na pewno były by stosowane z powodzeniem jako lek n-tego rzutu , w egzotycznych przypadkach. Nic takiego nie ma miejsca, a badań potwierdzających jakąkolwiek skuteczność w LECZENIU tego typu zaburzeń doszukać nie da się nawet w piwnicach Watykanu. Agoniści mogą ci rozjaśnić 1, 2 dni, tydzień z życia, ale to one-way-way traffic i nie leczenie, a działanie z pogranicza hyperreala, długofalowo dające korzyści plasujące się gdzieś pomiędzy braniem antydepresantów, a poprawianiem sobie depresyjnych i lękowych humorów, metaamfetaminą i kokainą, które rozpatrując kwestie chwilową, robią to tysiąc razy lepiej niż paroksetyna czy inne gówno :) tylko jutro, pojutrze , za miesiąc będziesz musiał brać dalej i sytuacja się obraca :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znowu zaczęły pojawiać się siniaki na nogach i są coraz większe :? Na podudziu mam jedną wielką niebieską plamę :why: Muszę pójść z tym do lekarza i chyba czas w końcu pomyśleć o redukcji paroksetyny, co czarno widzę, bo czuję, że gdyby nie pojawiające się co jakiś czas uboki, mogłabym nawet podnieść dawkę do 40 mg. Zaczynam dostrzegać pewną dziwną zależność: im więcej teraz skutków ubocznych, które przez rok jedynie delikatnie dawały o sobie znać, tym słabsze działanie leku. :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sobie podniosłam paro do 60 mg. Zobaczę jak będzie na tej dawce. Jedyne co odczuwam już od 40 mg, to cholerne gorąco, i jak to u mnie, poci mi się głowa :roll: Momentami jestem jak zmokła kura. Niezbyt to przyjemne przy innych ludziach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to brałem 11 dni, dobrze pamiętam że od czasu brania zaczęły się:

-Problemy ze snem

-Problemy z apetytem

-Coś z brzuchem

-Okropna niechęć by coś robić (nawet wyciągnięcie z telefonu z kieszeni)

-Pogorszenie samopoczucia

Przeszło miesiąc tego nie biorę i minimalna poprawa jeśli chodzi o samopoczucie, niechęć. Ile może to się utrzymywać ja *****

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czekam na temat o tytule paro zabilo mi kota i skradlo lewa skarpetke nie zawiedzcie mnie pls

typiara z apteki do mnie ze nie moge brac 60 bo to za duzo smiechlam po prostu : DDD no tylko ze tera jestesmy w separacji przez miesiac i co ciekawego sie dzialo wam opowiem raz wrazliwosc mi podskoczyla o jakies sto pro dwa zasypianie mi sie popsulo trzy wkurw na wyjebke na potege :pirate:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czym różni się działanie parogenu od citalu? Cital biorę od pół roku. Od jutra zaczynam parogen. Czy na efekty działania parogenu też trzeba bedzie czekać miesiącami?

dziala szybciutko i prosze tu masz wszystko citalopram-cipramil-citaxin-cital-citalec-citabax-citronil-t6020.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kingtodd, przechodzisz z jednego SSRI na drugi, więc działanie paroksetyny przyjdzie o wiele szybciej, niż miałbyś zaczynać od zera. Kiedyś po pół roku brania sertraliny w dawce 150mg przeszedłem z na dzień na wenlafaksynę. Sertra poszła w odstawkę w jeden dzień i od razu wejście na wenlę. Odbyło się to bezboleśnie - w końcu oba leki są inhibitorami wychwytu zwrotnego serotoniny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozwoliłam sobie zobrazować pewien nieznośny skutek uboczny paroksetyny, bo kiedy pisałam o siniakach pewnie niektórzy myśleli, że przesadzam/wyolbrzymiam problem. Zbliża się lato, a na nogach wielkie granatowe ozdóbki:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

magnolia84, ..nie mozesz chodzić ciagle posiniaczona, wyglądać jak ofiara przemocy domowej, nie wyglada to za ladnie, jakby co najmniej Cie kon kopnął. :D , ...

byłas u lekarza z tymi siniakami, wiesz to nie koniecznie musi byc od leków....wiele poważnych chorób zaczyna sie od takich wykwitów podskórnych....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-normalne przy Paro ,że siniaki się robią i krew sie rozlewa. Paro rozrzedza krew lepiej niz aspiryna . Trzeba się wspomagać rytunami , wit K i jeszcze Cyclonamine . Niestety , przynajmniej skrzepy i zatory Ci nie grożą . A latem możesz chodzić w przyciemnianych rajstopach , albo w spodniach , albo w letnich kalisonach ;) -( żarcik)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

macieywwa, a Ty mi jakiś czas temu insynuowałeś w tym temacie narzekanie! Teraz sam widzisz. Jak już stronę wcześniej pisałam - albo zacznę schodzić do 20 mg albo pójdę do lekarza

Kalebx3, z drugiej strony można dostać wylewu :P Nie uśmiecha mi się chodzenie w rajstopach (musiałabym wkładać grube, bo zwykłe nie są w stanie zakamuflować siniaków) albo spodniach w upały :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

magnolia84, To moze zanim zaczniesz schodzic z leku, idz do lekarza.....no kuzwa nie spodziewałem sie ze az tak duze sa te wylewy podskórne bo nie sa to siniaki, siniak jest wtedy jak ktos ci przyjebie i wtedy zostaje slad a tu robia sie bez wyraźnej ingerencji z zewnątrz...

Słonko, nigdy nie insynuowałem Ci narzekania, moze kiedys w żartach ale kiedyś tez bylismy na kosie wzgledem siebie i mielismy nie pisac do siebie a jednak piszemy :D

Smaruj do rodzinnego i zrób pelna morfologie...mojej s.p siostrze tez robiły sie takie wylewy, nie bede Cie martwił jaka chorobę to zapoczątkowało :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi