Skocz do zawartości
Nerwica.com

PAROKSETYNA (Arketis, ParoGen, Paroxetine Aurovitas, Paroxinor, Paxtin, Rexetin, Seroxat, Xetanor)

Ania

Rekomendowane odpowiedzi

to weź pół pytania a ja wezmę drugie pół, wybierz które chcesz, pytanie jest długie więc starczy na dwóch

-- 22 sty 2014, 22:33 --

dobra to sam odpowiem

Pytanie z innej beczki. Leki są głownie po to żeby leczyć. Skoro tak, to czy biorać Xetonar czy jakies inne świństwo z paroksetyną można liczyć na całkowite wyzdrowienie np po 6 miesiącach nieustannego aplikowania leku ?

biorąc świństwo się raczej nie wyleczysz, ale jeżeli byłbyś przekonany ze to nie swinstwo a cudowna kapsułka szczęścia to już wtedy co innego, jeżeli odpowiedź Ci pomogła zostaw plusa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Antaro, Tak w skrócie, jeżeli jest to pojedynczy epizod depresji wywołany np. jakimiś czynnikami psychologicznymi to zazwyczaj można uzyskać trwały efekt terapii lekami. W innych przypadkach po odstawieniu LPD człowiek wraca do stanu z przed leczenia, a to dlatego że te leki nie leczą tylko "maskują" chorobę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

biorąc świństwo się raczej nie wyleczysz, ale jeżeli byłbyś przekonany ze to nie swinstwo a cudowna kapsułka szczęścia to już wtedy co innego, jeżeli odpowiedź Ci pomogła zostaw plusa :D

hahahhaah :mrgreen: ode mnie dostaniesz PLUSA lunatic

Magnolia wystraszylas Dark'a Passengera i jestem ciekawa jak sobie teraz poradzisz. Mam nadzieje, ze innym osobom nadal bedzie odpowiadal bo my nie zaslugujemy na kare. A poza tym nie rozumiem czemu sie czepiasz niuansow typu "powtarzam juz po raz setny". Przeciez to ani obrazliwe ani nie dotyczy bezposrednio Ciebie. Na innych forach Dark powtarza sie jeszcze czesciej ale nikt z tego powodu nie robi HALO :nono:

Poza tym ja i inne osoby nie odbierajå Dark'a za kogos wywyzszajåcego sie, wrecz przeciwnie ! Bardzo sie cieszymy, ze zadne z naszych pytan nie jest lekcewazone. A co do pracy jako Moderatora to uwazam, ze wykonuje jå jak nalezy i za to nalezy mu sie szacunek. Postaw sie w jego roli i wertuj tysiåce postow dziennie gdzie wkrada sie wulgaryzm, pedofilia i wzajemne obrazanie. Ktos musi stac na strazy tego wszystkiego i pilnowac ladu i porzådku. Chwala Bogu, ze Dark to nie jedyny moderator i ma swoje zaplecze pomocy w innych zaufanych moderatorach i administratorach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nova_2013, to nie pierwsza tego typu sytuacja. Dla mnie takie zwroty to nie niuanse, tylko chęć wywyższenia się. Nowym użytkownikom, którzy piszą tu o swoich problemach potrafił odpowiedzieć w bardziej dosadny sposób. Czyżby skutki uboczne popularności? Co do pilnowania ładu i porządku to chwała mu za to ale nie robi tego sam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nova_2013,

ooo podpadłaś chyba Magnolii, ja Ci to mowie :D

Mowi sie trudno i zyje sie dalej :tel2:

a poza tym czyżbyś się chciała ze mną pośmiać i odwiedziłaś z ciekawości wątek? :D

a taka ciekawska juz ta moja dusza :105: ale to nie jest jedyny wåtek ktorego doglådam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Antaro, Tak w skrócie, jeżeli jest to pojedynczy epizod depresji wywołany np. jakimiś czynnikami psychologicznymi to zazwyczaj można uzyskać trwały efekt terapii lekami. W innych przypadkach po odstawieniu LPD człowiek wraca do stanu z przed leczenia, a to dlatego że te leki nie leczą tylko "maskują" chorobę.

Leki leczą, ale nie prowadzą do wyleczenia. Tak jest z większością leków we wszystkich gałęziach medycyny. Psychotropy nie są tu wyjątkiem. Po co używać twierdzeń typu maskują, nie leczą itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi