Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę)

Dryagan

Rekomendowane odpowiedzi

@selenaciowyja się spodziewalam odmowy ale Fuji tak pewnie przekonywał że nerwica przechodzi. Az sama zaczęłam wierzyć ze może faktycznie puszczą bo tak potrzebują XD chodziło o dobrowolną 

Ale właściwie czemu bys nie chciał? :D Ja się interesuje taktyka pola walki strategia itp. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 godzin temu, Dalila_ napisał(a):

@selenaciowyja się spodziewalam odmowy ale Fuji tak pewnie przekonywał że nerwica przechodzi. Az sama zaczęłam wierzyć ze może faktycznie puszczą bo tak potrzebują XD chodziło o dobrowolną 

Ale właściwie czemu bys nie chciał? :D Ja się interesuje taktyka pola walki strategia itp. 

Niestety psychika i stabliość to podstawa gdy gdy masz do czynienia z wojskiem i policją itp itp. Z drugiej strony od środka tak kolorowo myślę, że nie jest więc do końca nie ma co żałować :P 

Jak pokonasz sam siebie to już nic nie stanie Ci na drodze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 godzin temu, Dalila_ napisał(a):

No cóż, w wypadku zgłoszenia się do wojska należy najpierw sprawdzić jak to wygląda na stronie Ministerstwa Obrony Narodowej - jest tam wprost napisane w wymogach podstawowych, że trzeba mieć "zdolność fizyczną i psychiczną"

Ktoś kto jest niestabilny psychicznie nie ma szans. Wojsko to nie jest samo „potrzebują ludzi”, tylko stres, presja, rozkazy, dyscyplina i dostęp do broni. Tu stabilność psychiczna naprawdę ma znaczenie, bo od opanowania i przewidywalności jednej osoby może zależeć bezpieczeństwo innych. To nie jest ocenianie człowieka, tylko elementarna ostrożność.

Są odpowiedzi, które przychodzą dopiero wtedy, gdy człowiek przestaje walczyć ze światem, a zaczyna słyszeć własną duszę (Aida)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

48 minut temu, Dryagan napisał(a):

Ktoś kto jest niestabilny psychicznie nie ma szans. Wojsko to nie jest samo „potrzebują ludzi”, tylko stres, presja, rozkazy, dyscyplina i dostęp do broni. Tu stabilność psychiczna naprawdę ma znaczenie, bo od opanowania i przewidywalności jednej osoby może zależeć bezpieczeństwo innych. To nie jest ocenianie człowieka, tylko elementarna ostrożność.

To zabawne, bo jak była zsw to chcieli brać każdego kto ma 2 ręce i 2 nogi, o psychikę na komisji mnie przynajmniej nikt nie pytał.

Chicken-hearted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi