Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę)

Dryagan

Rekomendowane odpowiedzi

Próbuję sie uczyć i nie mogę sie skupić. Wracam do tego samego po kilka razy 🙄.

Mam pytanie, czy ktoś z was powiedział kiedyś na rozmowie kwalifikacyjnej kwotę wyższą od widełek podanych w ogłoszeniu. Czy to zostanie źle odebrane?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Catriona napisał(a):

Jak nie chcesz dostać tej pracy to mów ;) widełki po coś są podawane.

Pomyślałam, że jakbym podała kwotę trochę  ponad widelki to może wtedy pomyślałą, że jestem naprawdę dobra. To będzie drugi etap rekrutacji. Przy wysyłaniu cv ja podałam swoje widelki (wybralam wśród dostepnych opcji),  w ogłoszeniu oni mieli swoje. Moje min bylo o 2% niższe od ich minimum i moje max o 8% wyższe od ich max. Wiec to nie są niewiadomo jak duże różnice.

Na pierwszym etapie nie rozmawialismy o oczekiwaniach finansowych. Tylko powiedzieli mi, że podali takie widelki bo wydaje im sie że odpowiadaja one lokalnemu rynkowi i chcieli ograniczyć aplikacje od ludzi z nierealnymi dla nich oczekiwaniami. Powiedzieli mi,  że ze wzgledu na doświadczenie ja bym sie klasowala w tej górnej części i nie wiedzą czy szef zgodzi sie na wyższą kwotę. Powiedzieli to sami z siebie, ja nic na temat pieniędzy nie powiedziałam wtedy, bo wiedzialam już od nich,że stawkę się ustalą w tym drugim etapie. Chodziło mi o to czy jest sens ryzykowac i powiwdziec moje max i być może ugrać wiecej, jednocześnie pokazując, że sie cenie. Tylko nie wiem czy jest taki sens bić się o te kilka stów więcej. Ja uważam,  że w takiej sytuacji pracodawca powinien  albo przyjąć moją kwotę, albo powiedzieć że moga mi zaoferowac max  tyle i tyle i czy się decyduje czy nie.

Na jednej rozmowie miałam tak,  że jak powiedziałam kwotę to faceta zapowietrzylo i tyle.  Teraz dalej szukają i chyba widziałam,  że oferuja 700 zl mniej niż ja powiedziałam. No to przecież mogli po prostu powiedzieć ile by mi mogli zaoferować, ja powiedziałam,  że jestem otwarta na ich propozycje ( tak naprawde to może nawet zgodziabym sie na ich min), a oni zakończyli rozmowę i tyle. Może też dlatego,  że stwierdzili, że mnie nie chcą,  ale tego już się nie dowiem, bo pomimo obietnic nie dostałam feedbacku.

Na innej rozmowie facet powiedzial ,że może mi dać 1100 zl mniej niż chcialm, a jak sie zgodzilam to on mnie i tak nie chciał 😛. Ostatnio powiedzialam dokladnie srodek z tych moich  i usłyszałam ze nie ma problemu. Tak więc według mnie to powinna byc kwestia do dogadania się a nie na zasadzie o nie powiedziała za dużo to tyle.

Edytowane przez bei

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi