Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzisiaj czuje się...

Gość katrin123

Rekomendowane odpowiedzi

Bez sensu i jakoś tak na nie.

"Rozumiesz. Jest taka cierpienia granica,
Za którą się uśmiech pogodny zaczyna,
I mija tak człowiek, i już zapomina,
O co miał walczyć i po co."

Walc, Czesław Miłosz

Как страшно жизнь.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy nie najgorszy dzień w tej pracy jak do tej pory, a to wszystko przez to, że spałam pewnie niecałe 3 godziny, a dzień wcześniej też nie byłam jakoś super wyspana. Co ja tam nie robiłam, żeby tylko nie zasnąć ... Zaraz pewnie pójdę się trochę przespać i może jeszcze wstanę przed nocą. 

Odkryłem, że odwaga to nie brak strachu, ale pokonanie go. Odważny człowiek to nie ten, kto nie czuje lęku, ale ten, kto przezwyciężył ten strach. 

Nelson Mandela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś. Ale w lepszą stronę 🙂 

Walc, Czesław Miłosz

Как страшно жизнь.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

31 minut temu, Maat napisał(a):

mam zajęcie [...]

@Maat, a można wiedzieć, jakie to zajęcie?

Wczoraj mogło być tragicznie, bo prawie złapała mnie nerwica natręctw [inaczej: kontrola rzeczywistości], ale mam na tą przypadłość jeden sposób: przespać się ;) Zrobiłem to i jak ręką odjął:yeah:

Szeregowiec Wally Parr: "Po latach podsumowałbym to krótko: Cholerne marnotrawstwo. Tak samo można opisać każdą wojnę w historii świata. Małą, wielką, średnią. Cholerne marnotrawstwo." [cytat za: "Lądowanie w Normandii. Nieznane taśmy." (2024)]

Generał Stanisław Sosabowski: "Jeśli jeden człowiek mówi: «Słuchajcie, pobawimy się dzisiaj w wojnę», to wtedy wszyscy giną." [cytat za: film "O jeden most za daleko" (1977)]

F20.0, Clopizam [LINK #1] → 100mg [1-1-1], Asentra [LINK #2] → 50mg [1-0-0], Reagila [LINK #3] → 3mg [1-0-0]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Harding napisał(a):

@Maat, a można wiedzieć, jakie to zajęcie?

Wczoraj mogło być tragicznie, bo prawie złapała mnie nerwica natręctw [inaczej: kontrola rzeczywistości], ale mam na tą przypadłość jeden sposób: przespać się ;) Zrobiłem to i jak ręką odjął:yeah:

Każde konstruktywne zajęcie.

Dziś na przykład piekę chleb i przygotowuję zupę na jutro.

Oprócz tego podlewanie pomidorów, składanie prania itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Maat napisał(a):

Dziś na przykład piekę chleb i przygotowuję zupę na jutro.

@Maat, super zajęcie, ja też bym chciał się nauczyć gotowaćblob.png.048e31932ac66ea6558444d182cc7de9.pngTylko boję się, że coś zepsuję i produkty pójdą do kosza :why: Na razie gotuje mi mama i czasem tato.

Szeregowiec Wally Parr: "Po latach podsumowałbym to krótko: Cholerne marnotrawstwo. Tak samo można opisać każdą wojnę w historii świata. Małą, wielką, średnią. Cholerne marnotrawstwo." [cytat za: "Lądowanie w Normandii. Nieznane taśmy." (2024)]

Generał Stanisław Sosabowski: "Jeśli jeden człowiek mówi: «Słuchajcie, pobawimy się dzisiaj w wojnę», to wtedy wszyscy giną." [cytat za: film "O jeden most za daleko" (1977)]

F20.0, Clopizam [LINK #1] → 100mg [1-1-1], Asentra [LINK #2] → 50mg [1-0-0], Reagila [LINK #3] → 3mg [1-0-0]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Harding napisał(a):

@Maat, super zajęcie, ja też bym chciał się nauczyć gotowaćblob.png.048e31932ac66ea6558444d182cc7de9.pngTylko boję się, że coś zepsuję i produkty pójdą do kosza :why: Na razie gotuje mi mama i czasem tato.

Mnie życie nauczyło gotować 😇

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

58 minut temu, Maat napisał(a):

Mnie życie nauczyło gotować 😇

@Maat, gratuluję. A ile lat już gotujesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Maat napisał(a):

Czuję się dobrze,bo mam zajęcie,a na mnie to jest najlepsze,co może być.😇

A jak ktoś zaczyna się denerwować jak zaczyna coś robić, przerąbane jest wtedy :-|

Czas płynie szybko, chwile cierpienia się dłużą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś tak lirycznie.

Walc, Czesław Miłosz

Как страшно жизнь.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, ale sennie. Ostatnio trochę sypiałam słabo i na raty. Wczoraj i dziś w nocy trochę odespałam, ale obudziłam się za wcześnie, bo pęcherz był pełny :D Zaraz czas na leki. A ja mam smaka na kaktusa, albo na jakieś owocki :( nie chce mi się iść do sklepu, ale może by mi to dobrze zrobiło. Nie wiem.

Otwórz się na swój najgłębszy lęk; po tym lęk straci moc, a lęk przed wolnością skurczy się i zniknie. Jesteś wolny.

Jim Morrison_Easy-Resize.com (1).jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi