Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzisiaj czuje się...

Gość katrin123

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, Adam79 napisał(a):

Hej, u mnie tragedia. Od ponad roku walczę ze sobą i nie mam na nic siły. Aż dziwię się, że nie wywalili mnie jeszcze z pracy. Robię na pół gwizdka. Cały czas myślę co by było gdyby już mnie nie było. Tylko córka trzyma mnie przy życiu. Nie mam nikogo z kim mógłbym porozmawiać. Żona zapracowana i tylko tabelki w exelu są dla niej ważne. Słabo to wygląda, prawda? Byłem u psychologa i u psychiatry. Psycholodzy mnie denerwują, pewnie nie trafiłem na odpowiedniego. Psychiatra sam się poddał wymieniając mi non stop leki. U mnie jest już wszystko: wypalenie zawodowe, wypalenie od ludzi i życia. Ostatnio szukając odpowiedzi na mój stan zdiagnozowano u mnie ADHD. I zgadnijcie, leki na mnie również nie działają. Ciężko mi rano wstać z łóżka i jak pomyślę, że jutro poniedziałek, to aż mnie skręca. 
Udanego dnia Wam życzę i sorki za moje żale, ale gdzieś musiałem 😔

Współczuję. Wygląda jak anhedonia na całego.... dobrze że masz córkę, dla niej jesteś ważny. Szukaj tej siły dla niej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 godzin temu, lillie napisał(a):

Dokładnie o to właśnie mi chodziło

: ) widzę, że fajny tu klimat panuje i z każdej strony pomocna dłoń ; ) dzięki za możliwość pisania swoich własnych prywatnych wiadomości🤩 

Tu jest najlepszy klimat. Tak szczerze mówiąc, to wczoraj szukałam dodatkowego miejsca,.gdzie będę pisać, ale akurat te strony były tak beznadziejne, że się wkurzylam i wyszłam. Byłam.mawet na kafe i uznałam, że siedzą tam głównie ameby. Bez urazy. Poczytalam wątki, tematy. Lipa. Jakim cudem ludzie się uzależniają od takich miejsc? No ale to moje zdanie, ktoś inny lubi taki Vibe. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fatalnie.

Wczoraj rano miałem super humor, a tak spędziłem cały dzień w internecie pisząc brednie i już dobra energia mnie opuściła. Dzisiaj leje deszcz. Zapowiada się depresyjny tydzień.

Może za dużo kofeiny i powienienem ograniczyć.

Edytowane przez KochamBabkęBożą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, KochamBabkęBożą napisał(a):

Fatalnie.

Wczoraj rano miałem super humor, a tak spędziłem cały dzień w internecie pisząc brednie i już dobra energia mnie opuściła. Dzisiaj leje deszcz. Zapowiada się depresyjny tydzień.

Może za dużo kofeiny i powienienem ograniczyć.

Za dużo komputera. Zmień coś w dniu, zrób coś innego. Wskakuj na levele, nie tylko te w grze. Z rady i tak nie skorzystasz,więc gnij dalej i narzekaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 godzin temu, Elciaa napisał(a):

Blokerzy nawet jak tutaj przyszli to nie mogli blokować bo tu się nie da. 😁

A to dobra informacja i zapowiedź tego, że będzie lepiej : ) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ogarniam tego jeszcze, że każdy dzień jest dla mnie łaskawy. Niezmienne, dobry samopoczucie. Kurde, jutro jestem zapisana do lekarki, o czym nie wiedziałam. Mama mnie zapisała, teraz się dowiedziałam. Nie mam ochoty jakoś iść, bo wgl nie lubię wizyt lekarskich, ale muszę też zmierzyć lit koniecznie. No cóż, jak muszę to pójdę 😄 Ważne, że jest dobrze. Pani doktor będzie zadowolona. Może jej da jakiś upominek. Nigdy jeszcze nie dawałam nic lekarzom, jakoś tak się wstydzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 godzin temu, Morvena napisał(a):

Tu jest najlepszy klimat. Tak szczerze mówiąc, to wczoraj szukałam dodatkowego miejsca,.gdzie będę pisać, ale akurat te strony były tak beznadziejne, że się wkurzylam i wyszłam. Byłam.mawet na kafe i uznałam, że siedzą tam głównie ameby. Bez urazy. Poczytalam wątki, tematy. Lipa. Jakim cudem ludzie się uzależniają od takich miejsc? No ale to moje zdanie, ktoś inny lubi taki Vibe. 

: ) 

Mam nadzieję, że nie osądzasz mnie za post w temacie "Pokaż mi co chcę"... za nie wklejenie zdjęcia

: ) nie pomyślałam nim zdążyłam napisać : ) a nie rozpoznałam, że musi być zdjęcie wklejone. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jadę na dzikiej ekscytacji :mrgreen:

"Rozumiesz. Jest taka cierpienia granica,
Za którą się uśmiech pogodny zaczyna,
I mija tak człowiek, i już zapomina,
O co miał walczyć i po co."

Walc, Czesław Miłosz

Как страшно жизнь.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zwykle wstałam o niemożliwej godzinie. Chodzę spać bardzo wcześnie i jeszcze drzemka w dzień. I no... Już jestem.na nogach. 😂 Lubię wstawać w ciemnościach. Dziwadło ze mnie totalne 😂😎👽✨

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znakomicie, mimo że od kilku dni izoluję się od świata zewnętrznego = nie wychodzę z domu.

Edytowane przez Harding

Chociażbym chodził ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo Ty [Panie Boże] jesteś ze mną. [Ps 23, 4]

Bądź mi skałą schronienia i zamkiem warownym, aby mnie ocalić, boś Ty opoką moją i twierdzą. [Ps 71, 3

Skrót Ps → Księga Psalmów [Stary Testament → Biblia]

Nie możemy się bać, bo tracimy zbyt wiele. Nasz strach jest siłą innych. (cytat za: Michał Kord, "Prawo ojca")

F20.0, Clopizam → 100mg [1-1-1], Asentra → 50mg [1-0-0]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmęczona. Długo spałam, bo wczoraj po pracy od razu się położyłam do łóżka i w sumie zasnęłam nieplanowanie, a i tak miałam problem z wstaniem i kawa nie pomogła. Dodatkowo się trochę stresuje czy z brzuchem będzie dzisiaj ok.

Edytowane przez bei

Odkryłem, że odwaga to nie brak strachu, ale pokonanie go. Odważny człowiek to nie ten, kto nie czuje lęku, ale ten, kto przezwyciężył ten strach. 

Nelson Mandela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi