Skocz do zawartości
Nerwica.com

dieta - ktora najlepsza?

kabaretka

Rekomendowane odpowiedzi

Haha a to niestety odpada, mam za daleko a one są zbyt zajęte na gotowanie :P

Hmmm myślicie że jakbym zamieniła McDonald'sa i KFC na Subway'a to by mi to coś pomogło? Bo nie ukrywam że sama rzadko gotuję, codziennie albo jem na mieście albo zamawiam jedzenie do domu z Pizzeri. Myślicie że Subway jest zdrowszy???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, w sumie to ja lubię gotować i ponoć robię to całkiem nieźle :smile: Tylko że lenia mam. Ale nie wiem czemu jak gotuję obiad to na składniki wydaję minimum 40zł na dwie osoby. Tak sobie kiedyś liczyłam że jedzenie na mieście czy nawet zamawianie do domu wychodzi mnie taniej :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja się domyślam czemu Ci tak drogo wychodzi. Nie masz pewnie żadnych zapasów i jak potrzebujesz np szczyptę jakiejś przyprawy to kupujesz cała paczkę i ją liczysz. Jak będziesz gotowała regularnie to się zmieni . Poz a tym nie oszukujmy się , ale żadne żarcie nie dorówna domowemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, masz rację :mrgreen::oops::P Właśnie tak jest. Problem polega na tym, że jak ja gotuję to w kuchni jest pobojowisko i potem nawet nie ma co zbierać bo w mące są przyprawy, w przyprawach olej, a w oleju koncentrat pomidorowy... Więc u mnie to i tak nie wychodzi nigdy :? Albo mi się gotować nie chce za często i się psuje wszystko.

A przypraw to mam dużo, ale np mięso, warzywa, ryby, ziemniaki... To drogo wychodzi jakoś.

[Dodane po edycji:]

Żeby tradycji stało się zadość właśnie zjadłam KFC na kolację :lol::oops::hide:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PinkFlower, to nie było dietetyczne.

litrmaślanki, nie wiesz, że na początku czujesz głód później zastępuje go ból głowy, który trzyma do 2 dni a, jak się nie je nic to się nie czuje głodu ?

Po prostu nie musisz głodować a chudniesz.

Nie bałem się bulimii bo to nie taka dieta.

Może pomyśl o czymś takim :

http://www.dieta1000.pl/

Jest to bardzo dobra dieta, a w internecie masz dużo różnych tabel kalorycznych.

Są różne limity kalorii, ta jest najmocniejsza ale schudniesz w tydzień kilogram

Albo spróbuj też jeść to co powinnaś przy swojej grupie krwi, to pomaga.

http://www.grupakrwi.info.pl/dieta-dla-grupy-krwi-a/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lakuda, masz boreliozę??? ja też!!! powiedz mi jak ją leczysz, jak długo?

"Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania"

"Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia, otwierają się inne, ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo, że nie widzimy tych drugich"

Helen Keller

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ktoś zna moze konkretną dietę przy boreliozie?

( tak, tak, już słyszalam, ze słodyczy nie wolno :roll: )

wysłałam Ci o tym trochę na pw

"Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania"

"Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia, otwierają się inne, ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo, że nie widzimy tych drugich"

Helen Keller

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Korba,

Czytałam kiedyś u sławnego Tombaka dietę na oczyszczenie wątroby. Przez kilka dni je się tylko i wyłącznie pieczone jabłka z miodem. Ale ten facet jest dość kontrowersyjny , więc nie wiem do końca czy można mu ufać- ale kiedyś próbowałam bo dieta chociaż smaczna:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ktoś zna moze konkretną dietę przy boreliozie?

( tak, tak, już słyszalam, ze słodyczy nie wolno :roll: )

czemu przy boreliozie nie możnasłodyczy? i dlaczego się nie leczysz? ja jestem już po leczeniu, poszlo szybko i bezbolesnie.

Włączam tryb ninja jak jestem sam w domu i sprawdzam wszystkie pokoje czy przypadkiem gdzieś nie czeka na mnie seryjny morderca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LitrMaślanki, nikt mi nie mówił bym nie jadla słodyczy. Leczyłam się krótko, po 7 latach zdiagnozowali mi borelioze, ale samo leczenie to zaledwie pół roku. najpierw antybiotykoterapia, potem szpital i też dożylnie podawany antybiotyk i tyle.

Może dlatego przytyłam 15 kilo w ciągu tych lat?

Włączam tryb ninja jak jestem sam w domu i sprawdzam wszystkie pokoje czy przypadkiem gdzieś nie czeka na mnie seryjny morderca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LitrMaślanki, weź nie strasz... właściwie, to ja szukałam powodu ciągłych bóli głowy. no i po różnych błędnych diagnozach okazało się, że to to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi