Skocz do zawartości
Nerwica.com

Miłosierdzie Boże

drań

Rekomendowane odpowiedzi

powiedzmy ktoś umiera w wieku 20 lat, ten ktoś jest niewierzącym i po śmierci przeżywa męczarnie przez 9653095483530983854093853094853490853098530954830495834095834095834098539048530948534098530985309485094385093485094385304985093845093485309485309485 lat, a czeka go nieskończenie razy więcej.

Kuźwa, dżeto, będę miał przez Ciebie koszmary senne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może Bóg nie lubi marchewki z groszkiem?

Nie wiem jak z ich koszernością (Pismo i Ojcowie Kościoła na ten temat wymownie milczą), tak więc quaestio disputata pozostaje bez rozstrzygnięcia. Może kiedyś, na Soborze Watykańskim III,może kiedyś...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem jedyną osobą w krajach rozwiniętych (...)

A propos, to Polska już awansowała z grona krajów rozwijających się do rozwiniętych? Coś mi musiało umknąć od czasów szkoły, albo ostatniego wcielenia. :lol:

Polska należy do krajów bardzo wysokorozwiniętych https://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_pa%C5%84stw_%C5%9Bwiata_wed%C5%82ug_wska%C5%BAnika_rozwoju_spo%C5%82ecznego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem jedyną osobą w krajach rozwiniętych (...)

A propos, to Polska już awansowała z grona krajów rozwijających się do rozwiniętych? Coś mi musiało umknąć od czasów szkoły, albo ostatniego wcielenia. :lol:

Polska należy do krajów bardzo wysokorozwiniętych https://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_pa%C5%84stw_%C5%9Bwiata_wed%C5%82ug_wska%C5%BAnika_rozwoju_spo%C5%82ecznego

O ja pier... zniszczyłeś cały mój światopogląd i dzieciństwo jednym postem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyna rzecz której nie da się odziedziczyć po rodzicach to wiara. Niby nie ma nic wspólnego z genetyką, więc bez sensu rozpatrywać to w tej kategorii, ale na swoim przykładzie mogę powiedzieć, że tak właśnie jest. :pirate:
Większość jednak dziedziczy, oczywiście z genetyką nie ma to nic wspólnego.

Uważaj, bo w drodze ewolucji organizm jeszcze się zaadoptuje i za kilkaset tysięcy lat będzie dziedziczona. :pirate:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że obecność podań o potopie w wielu kulturach na świecie to dowód na historyczność Biblii. Wierzę, że świat ma kilka tysięcy lat (kreacjonizm młodej ziemi) - proszę nie brać tego za dziwactwo, bo to nie jest dziwactwo. Nie wierzę w (makro)ewolucję (m.in. w to, że człowiek pochodzi od małpy (a małpa miałaby pochodzić od jakichś mikroorganizmów - oczywiście nie bezpośrednio)). Człowiek to nie zwierzę, mimo tego, że anatomicznie ciało ludzkie jest bardzo podobne do ciał zwierzęcych.

Mapandowut?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ja pier... zniszczyłeś cały mój światopogląd i dzieciństwo jednym postem.

Polska jest w 20% najbogatszych krajów świata, mieliśmy szczęście że się tu urodziliśmy oczywiście mogło być większe ale statystycznie jest lepiej niż gorzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wyżej. No i klasyczne pytanie - co z dinozaurami, datowaniem metodą radiowęglową itp. ?

dinozarły żyły z ludźmi, ale ludziska je wytępili (któryś tam średniowieczny cysorz Chin miał jednego)

metoda radiowęglowa jest niewiarygodna

To jest info, a nie moja opinia, ofc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(a może nawet niektóre legendarne stwory, których istnienia nauka (przynajmniej oficjalna) nie potwierdziła, są nielicznymi żyjącymi do dziś dinozaurami)

Jak załatwisz mi mojego własnego różowego jednorożca to uwierzę we wszystko co chcesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę się nie śmiać i nie szydzić z tego, ale wierzę w dosłowny potop ogólnoświatowy mający miejsce ok. 4500 lat temu. W związku z tym wspólny przodek wszystkich ludzi żyjących dziś na Ziemi żył jeszcze zaledwie 4200 - 4100 lat temu (Noe żył po potopie jeszcze 350 lat). Chodzi o przodka w linii męskiej. Nie jestem jedyną osobą w krajach rozwiniętych, która tak wierzy.

Nie chciałbym takiego prymitywa alkusa za przodka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi