Skocz do zawartości
Nerwica.com

Mam fioła na punkcie zwierząt !!!

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, seleneles napisał(a):

Żałuję, że go zabiłem, ale nie miałbym gdzie go trzymać, a już na pewno nie na wolności.

Fuuuuu jak mogłeś mi to zrobić!!!!!! XD

Wiesz ile ja mam takich Pająków i muszę wśród nich pracować bojąc się każdego pająka xd

Tych cienkich domowych włącznie z

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 godzin temu, Grouchy napisał(a):

Ja mam na koncie tylko jednego.

No może, ale ludzie podobno pułapki zastawiają na szczury, a one umierają w mękach i cierpieniach, a ja kiedyś mieszkałem w lesie ze szczurami i to są fajne stworzenia, a nie szkodniki. Nic mi nie zrobiły. Do tego czyszczą świat z odpadów, które pozostawiają ludzie.

Chleb mi z ręki jadły. Szkoda ich bardzo.

https://zielona.interia.pl/przyroda/zwierzeta/news-domagaja-sie-praw-dla-szczurow-dzisiaj-gina-one-w-meczarniac,nId,22616933

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 21.03.2026 o 11:13, Grouchy napisał(a):

Ty mi leczyłaś fobię przed taki miejscami, jak kluby więc ja Cię wyleczę z arachnofobii :P 

Female_Jumping_Spider_-_Phidippus_regius_-_Florida.jpg

Miły futrzak ale połóż jej na ramieniu lub kolanach. Jakby mnie tak ktoś chciał leczyć to bym mu skróciła życie 😛

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, KochamBabkęBożą napisał(a):

No może, ale ludzie podobno pułapki zastawiają na szczury, a one umierają w mękach i cierpieniach, a ja kiedyś mieszkałem w lesie ze szczurami i to są fajne stworzenia, a nie szkodniki. Nic mi nie zrobiły. Do tego czyszczą świat z odpadów, które pozostawiają ludzie.

Chleb mi z ręki jadły. Szkoda ich bardzo.

https://zielona.interia.pl/przyroda/zwierzeta/news-domagaja-sie-praw-dla-szczurow-dzisiaj-gina-one-w-meczarniac,nId,22616933

No u mnie w domu był intruz i jeszcze na mnie skoczył to dostał trutkę a doskonale wiem, jak ona działa na organizm. Ale mógł nie wyłazić jak mu zatkałem dziurę, wysypałem pieprz itp. 

2 minuty temu, Melodiaa napisał(a):

Miły futrzak ale połóż jej na ramieniu lub kolanach. Jakby mnie tak ktoś chciał leczyć to bym mu skróciła życie 😛

One są malutkie i śmieszne, czasami pojawiają się u mnie w samochodzie, na balkonie i w mieszkaniu i skaczą lecz nie są takie duże i efektowne, jak ten na obrazku.

Edytowane przez Grouchy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Grouchy napisał(a):

No u mnie w domu był intruz i jeszcze na mnie skoczył to dostał trutkę a doskonale wiem, jak ona działa na organizm. Ale mógł nie wyłazić jak mu zatkałem dziurę, wysypałem pieprz itp. 

Myszy w domu, szczury i karaluchy na pewno są pożyteczne 🤦

4 minuty temu, Grouchy napisał(a):

One są malutkie i śmieszne, czasami pojawiają się u mnie w samochodzie, na balkonie i w mieszkaniu i skaczą lecz nie są takie duże i efektowne, jak ten na obrazku.

Nie cierpię włochatych pająków, wszystkiego co pełza i wydziela śluz też 🤮🤮🤮 

Edytowane przez Melodiaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mnie szczury przyłaziły, jak np. jakieś śmieci po jedzeniu miałem albo raz w plecaku mialem mleko i mi skisło lekko, to też jakiegoś giganta widziałem Xd.

Pożyteczne czy nie, to chyba nie powód, żeby się tak znęcać nad nimi, oferując im długą i bolesną śmierć w męczarniach ;/. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 20.03.2026 o 16:54, Lusesita Dolores napisał(a):

Tak. Odpocznij.♥️

Jestem introwertykiem, potrzebuję mieć czas by wszystko sobie poukładać, w głowie, w szafie na półkach. Chyba już zrobiłam porządek, przed. Lilka czeka jeszcze tomograf, pokarze czy konieczna jest kolejna operacja, pocieszające że mniej inwazyjna. Jest jeszcze słaby ale merda ogonem, ma apetyt i chętnie chodzi na spacery. Moje dziecko też zdecydowanie ma się lepiej chociaż dba o to by w domu był zapas melisy, dobrze że na melisie się kończy.

Ech, co nas nie zabije to nas wzmocni ;  )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 minut temu, Miaina napisał(a):

Jestem introwertykiem, potrzebuję mieć czas by wszystko sobie poukładać, w głowie, w szafie na półkach. Chyba już zrobiłam porządek, przed. Lilka czeka jeszcze tomograf, pokarze czy konieczna jest kolejna operacja, pocieszające że mniej inwazyjna. Jest jeszcze słaby ale merda ogonem, ma apetyt i chętnie chodzi na spacery. Moje dziecko też zdecydowanie ma się lepiej chociaż dba o to by w domu był zapas melisy, dobrze że na melisie się kończy.

Ech, co nas nie zabije to nas wzmocni ;  )

Miałam do czynienia z różnymi dusiołkami, wy poradzicie sobie i z tym. Wierzę w to!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 godzin temu, Melodiaa napisał(a):

Nie cierpię włochatych pająków

Właśnie te włochate są najmniej straszne z wyglądu

5 godzin temu, KochamBabkęBożą napisał(a):

Ale z tym, że szczur na Ciebie skoczył to grubo. Ja bym się przeraził chyba ;d.

No, to było tak, że leżałem w łóżku i słyszałem, że buszuje w pokoju. Akurat mieliśmy remont i słoiki stały w dużym pokoju i tam sobie przyszedł pobuszować. Ja nagle wstałem a ten skoczył w stronę łóżka ale od razu zwiał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi