Skocz do zawartości
Nerwica.com

Imigranci - za czy przeciw?

kliku

Rekomendowane odpowiedzi

Zbawcy świata ze wsi Jabcok i eksperci od kontaktów z obcymi kulturami.

Nie ma w PL żadnych problemów z uchodźcami, jest wyłącznie propaganda katobolszewików.

Są manipulacje informacją generujące urojone problemy w celach politycznych.

Oto do czego katobolszewicka propaganda prowadzi:

http://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/wroclaw/bomber-z-wroclawia-nienawidzil-imigrantow/t1l42z4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbawcy świata ze wsi Jabcok i eksperci od kontaktów z obcymi kulturami.

Nie ma w PL żadnych problemów z uchodźcami, jest wyłącznie propaganda katobolszewików.

Są manipulacje informacją generujące urojone problemy w celach politycznych.

Oto do czego katobolszewicka propaganda prowadzi:

http://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/wroclaw/bomber-z-wroclawia-nienawidzil-imigrantow/t1l42z4

Lepiej dmuchać na zimne niż obudzić się z ręką w nocniku czyli tysiącami niezintegrowanych muzułmanów na karku którzy marzą o prawie szariatu.

No i przestańmy mówić że problem z islamem to wymysł prawicy również część lewicy, tej rozumnej widzi w nim zagrożenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://euroislam.pl/niemiecki-profesor-statystyki-zwolniony-za-zadania-o-zwiazkach-islamu-z-przemoca/

Oto jak wygląda demokracja w Niemczech, wystarczy wypowiedzieć się nie po myśli politycznie poprawnej "elity" a już zwalniają z pracy. Prawda nawet statystyczna nie ma żadnego znaczenia liczy się ideologia multi kulti. A gdzie jest nasz KOD który tak broni demokracji :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Równie ważnym pytaniem jest - dlaczego mamy być za? :P Czy przyjmowanie tych ludzi jest w jakikolwiek sposób korzystne dla naszego regionu? Co nas zobowiązuje i w jakim stopniu do ściągania ich tutaj? Czy nadwrażliwcy społeczni są w stanie zagwarantować :!: że na udzieleniu im pomocy nie poniesiemy jako społeczeństwo gorszych konsekwencji niż koszty zapewnienia im podstawowych środków do życia? Nader ciekawi mnie jeszcze jedna kwestia. Jak zapatrują się lewoskrętne jednostki na uchodźcę (zakładamy że na 100% ucieka przed wojną) który nie wyraża żadnej chęci do pracy zarobkowej? Naprawdę baaardzo mnie to ciekawi, z ogromną przyjemnością wysłucham odpowiedzi :105:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Równie ważnym pytaniem jest - dlaczego mamy być za? :P Czy przyjmowanie tych ludzi jest w jakikolwiek sposób korzystne dla naszego regionu?...

Tak. To rozwiązanie problemu wieku emerytalnego. Jak możliwe jest, że światły katobolszewik nie opanował podstawowej wiedzy?

..Co nas zobowiązuje i w jakim stopniu do ściągania ich tutaj?

Umowy zawarte z woli suwerena.

... Jak zapatrują się lewoskrętne jednostki na uchodźcę (zakładamy że na 100% ucieka przed wojną) który nie wyraża żadnej chęci do pracy zarobkowej? ...

Podobnie jak na katobolszewika o inteligencji kibola.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem idei sprowadzania niepotrzebnych nikomu imigrantów islamskich, niegdyś a także dziś w niektórych rozsądnych państwach sprowadza się z zagranicy ludzi potrzebnych danemu krajowi a nie jakiś roszczeniowo nastawionych islamistów czasem terrorystów lub przyszłych terrorystów. Jakoś nie słychać o problemach innych migrantów niż islamskich, a na pewno nie w takiej skali. Polacy za granicą też nie są święci, często to złodzieje i patologia ale suma sumarum dają oni przez to że w zdecydowanej większości pracują i to na stanowiskach niechcianych przez tubylców bilans dodatni. Gdyby nie pracownicy z Polski i Europy wschodniej na zachodzie wiele fabryk, restauracji, budów by stanęło albo generowało dużo większe koszty a przez to wzrost cen. Dlaczego obecnie we Francji są te strajki a no dlatego że we Francji dominują imigranci islamscy i stosunkowo mało jest ludzi ze wschodniej i środkowej Europy którzy byli by konkurencją dla Francuzów, którzy jeszcze muszą utrzymywać miliony islamskich nierobów. Oczywiście można powiedzieć że w Polsce są tez bezrobotni no ale tylko 7 czy 8% otrzymuje z nich zasiłki i to na poziomie wielokrotnie niższym niż na zachodzie także jest zasadnicza różnica miedzy polskich bezrobotnym, a azylantem który miałby w Polsce otrzymywać zasiłek o wysokości kilku pensji Polaka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak. To rozwiązanie problemu wieku emerytalnego. Jak możliwe jest, że światły katobolszewik nie opanował podstawowej wiedzy?

Prawda ale tylko przy założeniu że oni będą pracować. Do tej pory się opieprzają na koszt innowierców.

Argument w stylu: urzędnicy są potrzebni abyśmy mogli zakładać firmy. W końcu to oni wydają na to pozwolenia.

... Jak zapatrują się lewoskrętne jednostki na uchodźcę (zakładamy że na 100% ucieka przed wojną) który nie wyraża żadnej chęci do pracy zarobkowej? ...

Podobnie jak na katobolszewika o inteligencji kibola.

Podobnie czyli? Konkrety proszę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Argument w stylu: urzędnicy są potrzebni abyśmy mogli zakładać firmy. W końcu to oni wydają na to pozwolenia.

Chyba źle zrozumiałeś.

Myślę, że chodziło o zobowiązania wynikające z zawarcia tej umowy: https://pl.wikipedia.org/wiki/Traktat_ate%C5%84ski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba źle zrozumiałeś.

Myślę, że chodziło o zobowiązania wynikające z zawarcia tej umowy: https://pl.wikipedia.org/wiki/Traktat_ate%C5%84ski

Wybacz formę ale - jeden hooy. Prawo można sobie napisać dowolne i mówić ludziom - róbcie tak i tak bo prawo tak stanowi. Czyli de facto - bo my uznaliśmy to za stosowne i wyraziliśmy w formie aktu prawnego. Prawo ZAWSZE będzie tylko uznaniowym świstkiem i NIGDY nie dorówna zasadom wypracowanym na drodze doboru naturalnego a takie nie przewidują utrzymywania pasożyta dlatego że wychował się w kulturze żerowania na innowiercach albo wygląda jakby się nie mył od miesiąca :P czy tego chcecie czy nie. Pierwotne zasady zawsze wypłyną na wierzch i paradoksalnie lepiej aby stało się to szybciej. Bo gdy stanie się później to ludzie zechcą odreagować i lewacka krew spłynie po ulicach :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko, że ja nie jestem lewaczką. To po pierwsze, a po drugie czy również uznajesz prawo krajowe za nic nieznaczący świstek i uważasz, że lepsze są "zasady wypracowane na drodze doboru naturalnego"? Taka logika prowadzić może np. do uznania, że możesz pobić kogoś na ulicy, bo prawo silniejszego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko, że ja nie jestem lewaczką. To po pierwsze, a po drugie czy również uznajesz prawo krajowe za nic nieznaczący świstek i uważasz, że lepsze są "zasady wypracowane na drodze doboru naturalnego"? Taka logika prowadzić może np. do uznania, że możesz pobić kogoś na ulicy, bo prawo silniejszego.

Stawiasz abstrakcyjne prawo pisane nad dbaniem o dobro swojego podwórka a to domena lewizny dlatego tak założyłem, ale skoro masz poglądy prawicowe to przepraszam za pomyłkę. Z prawem ustanawianym w obecnych czasach jest taki problem że rzadko kiedy jest zbieżne z oczekiwaniami obywateli np. takie mandaty za przejście na czerwonym świetle co do zasady czyli również na drodze pustej z obu stron na dystansie dziesiątek metrów. Wszyscy na to psioczą ale nikt bubla nie rusza. Z wyższej półki to kara śmierci. We wszystkich krajach UE zwolenników jest dużo więcej niż przeciwników a w żadnym nie obowiązuje, to ci dopiero reprezentowanie oczekiwań wyborców :brawo:

Co do bicia przypadkowych osób (co mimo pewnych wyjątków zawsze było w historii homo sapiens karane) to ciekawi mnie dlaczego jako przykład tzw. naturalnego zachowania wybrałaś skrajnie negatywne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stawiasz abstrakcyjne prawo pisane nad dbaniem o dobro swojego podwórka a to domena lewizny dlatego tak założyłem, ale skoro masz poglądy prawicowe to przepraszam za pomyłkę.

Zależy co rozumiesz przez "dbanie o dobro własnego podwórka". Jakimi środkami się o nie dba? Można o nie dbać ustanawiając dobre prawo pisane. Co innego, że polscy politycy raczej tego nie umieją.

Z prawem ustanawianym w obecnych czasach jest taki problem że rzadko kiedy jest zbieżne z oczekiwaniami obywateli np. takie mandaty za przejście na czerwonym świetle co do zasady czyli również na drodze pustej z obu stron na dystansie dziesiątek metrów. Wszyscy na to psioczą ale nikt bubla nie rusza. Z wyższej półki to kara śmierci. We wszystkich krajach UE zwolenników jest dużo więcej niż przeciwników a w żadnym nie obowiązuje, to ci dopiero reprezentowanie oczekiwań wyborców :brawo:

Gdyby ustanawiać prawo ślepo patrząc na wolę wyborców to ustanowilibyśmy pełno przepisów szkodliwych i sprzecznych nawzajem. A jeśli chodzi o karę śmierci to jest trochę argumentów (i to nie humanitarnych) za tym, żeby tej kary nie było. Ale to temat na odrębną dyskusję.

Co do bicia przypadkowych osób (co mimo pewnych wyjątków zawsze było w historii homo sapiens karane) to ciekawi mnie dlaczego jako przykład tzw. naturalnego zachowania wybrałaś skrajnie negatywne.

Bo prędzej czy później ktoś dałby komuś w mordę, a potem bronił się uzasadniając, że przecież to wynika z natury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie mandaty za przejście na czerwonym świetle co do zasady czyli również na drodze pustej z obu stron na dystansie dziesiątek metrów. Wszyscy na to psioczą ale nikt bubla nie rusza.
W Anglii można przechodzić, przechodzi nawet policja, a na południu Europy niestosowanie się do sygnalizacji świetlnej jest powszechne i też chyba tego zbytnio nie egzekwują skoro to takie powszechne. Polska policja ma często standardy rodem z PRL czyli uprzykrzanie życia zwykłym obywatelom za jakieś totalne błahostki podczas gdy prawdziwi przestępcy hasają na wolności. A obecne lewactwo się już tak zapędziło z ustanowieniem nowych debilnych praw zwłaszcza z dziedziny politycznej poprawności i multi kulti że nie długo dolokują każdemu obywatelowi "uchodźce" pod przymusem aby ubogacił nas kulturowo i nauczył tolerancji, do tego wszystko to zmierza. Ale Europa się powoli budzi i nie długo nawet fałszowanie wyborów i utajanie informacji nie pomogą, tylko oby nie było za późno bo piąta kolumna już jest bardzo liczna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NN4V,

Tak. To rozwiązanie problemu wieku emerytalnego.

w Szwecji na 163 000 "uchodźców" pracę znalazło UWAGA 494 czyli mniej niż pół jednego procenta.

gdzie mają wszystko ułatwiane tam formalnie aby mogli się tej pracy podjąć.

za to koszta, które grupa 163 000 powoduje są KOLOSALNE i rujnują ten kraj.

dane za 2015 rok

na serio myślisz, że oni będą pracować na nasze emerytury? :mrgreen:

rozwiązaniem dla Polski jest nie przyjmować najeźdźców, za to przyjmować rdzennych Francuzów, Szwedów, Niemców, którzy uciekają z własnych krajów bo się boją wpuszczonych najeźdźców siejących tam terror.

to rodowici Szwedzi, Niemcy, Francuzi będą pracować na nasze emerytury :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michellea - dbanie ograniczone szkodzeniem innym. Przy czym nie pomaganie =/ szkodzenie. I znowu na moje neutralne przykłady prawa sprzecznego z oczekiwaniami obywateli odpowiadasz skrajnością czyli ślepym na nich patrzeniem, to samo co przy waleniu w mordę. Nie chcę Ciebie obrazić ale uważam że powinnaś sobie uporządkować poglądy, dlaczego? W jednym miejscu myślisz czarno biało (albo inżynieria społeczna albo prawo jaskiniowe) a w innym relatywizujesz (pytasz co znaczy dbanie o swoje dobro, pachnie mi to "definiowaniem normalności" popularnym w dyskusjach o dziwolągach). Co do ostatniego, wiem że trafia się mnóstwo takich osób, szczególnie w szkołach, też tym gardzę, nazywam żartobliwie takie osoby "strażnikami selekcji naturalnej" :D Jednak wyrugowywanie natury z życia i uczenie ludzi takich bzdur jak teoria szlachetnego dzikusa albo czystej tablicy nie powinno być receptą. Na kłamstwie nic dobrego nie wyrośnie. I podaj przykład sprzecznych praw jakich oczekuje społeczeństwo, proszę :) Bo jeśli dojdziemy do wniosku że takich nie ma gdyż w każdym przykładzie jaki podasz istnieje jakaś logika to argument typu "kiedyś zażyczą sobie czegoś głupiego więc w ogóle ich nie słuchajmy" będzie nieważny.

INTEL 1 - jestem pewien że narodowcy cały czas uzupełniają bazy np. durnych feministek z codziennika, to wbrew szmatławcowi tego co się jąka tylko po polsku nie są tacy durni tryglodyci. Oj nie zazdroszczę lewuskom jak trafią w nasze ręce :twisted: Oni chyba nie ogarniają że jak dojdzie do ukochanej rewolucyjki to prawo przestanie faktycznie obowiązywać i znajdą się na celowniku, a że siły bojowej nie mają za wysokiej (wegańskie cherlaczki i pacypiczki) to ten tego :twisted:

atic - oj weź się zamknij fashysto! :c to stereotyp, oni unikają pracy bo czują się wykluczeni, pracodawcy są uprzedzeni i dlatego odprawiają ich z kwitkiem a czasem nawet bez :cry: Dobrym pomysłem jest otworzyć nowy urząd i tam ich zatrudnić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lewicowa idea o swiecie bez państw narodowych jest bardzo mądra i słuszna, co widać po dojsciu do władzy pis-u. tylko czy to nie jest idea utopijna, a oczy ma nam otworzyc muzułmański imigrant?

na nerwy mi działa te pisowskie parcie na słuzby bezpieczenstwa, na policje, na wojsko. sam macierewicz stwierdził ze polska armia dwukrotnie zwiekszy swoją liczebność- boze co za idiota, chyba bedzie ich kartoflami karmił. sam wynajmuje mieszkanie 3 wojskowym i oni za te kilka pompek dziennie i zacinanie komara na dyżurze nocny dostają miesiecznie z mieszkaniówką 2.800 za co? gdyby na swiecie nie istnieli narodowcy, tacy jak ten jebniety putin to i nie musielibysmy utrzymywać darmozjadów z wojska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michellea - dbanie ograniczone szkodzeniem innym. Przy czym nie pomaganie =/ szkodzenie.

Ok. To już brzmi lepiej. Ale żeby jakoś zarządzać państwem potrzebne jest prawo. To że ustawodawca czasem podejmuje durne decyzje to inna sprawa.

I znowu na moje neutralne przykłady prawa sprzecznego z oczekiwaniami obywateli odpowiadasz skrajnością czyli ślepym na nich patrzeniem, to samo co przy waleniu w mordę. Nie chcę Ciebie obrazić ale uważam że powinnaś sobie uporządkować poglądy, dlaczego? W jednym miejscu myślisz czarno biało (albo inżynieria społeczna albo prawo jaskiniowe) a w innym relatywizujesz (pytasz co znaczy dbanie o swoje dobro, pachnie mi to "definiowaniem normalności" popularnym w dyskusjach o dziwolągach).

Po tym jak podałam przykład z pobiciem zapytałeś dlaczego podałam taki a nie inny. Więc uzasadniłam ten konkretny przykład. To nie była kolejna odpowiedź na Twoje neutralne przykłady. Do przykładu z mandatami za przejście na czerwonym się nie odniosłam, bo szczerze mówiąc ten temat nie leży w kręgu moich zainteresowań ;)

Co do moich poglądów to uważam, że te kilka postów, które napisałam nie odzwierciedla ich praktycznie w ogóle, więc dziwi mnie, że każesz mi je zrewidować skoro ich nawet nie znasz. Zresztą co rozumiesz przez uporządkowanie poglądów? Podpasowanie sie do konkretnej ideologii?

Nie wiem czemu pytanie o środki jakie Twoim zdaniem należy podjąć, aby dbać o własne dobro źle Ci sie kojarzy. Skoro odrzucasz "absurdalne prawo pisane" to chyba normalne, że pytam jak.

argument typu "kiedyś zażyczą sobie czegoś głupiego więc w ogóle ich nie słuchajmy" będzie nieważny.

Nie podałam takiego argumentu. Serio, gdzie ja napisałam, żeby w ogóle nie słuchać obywateli? Napisałam, że trzeba krytycznie podchodzić do tego co chcieliby, aby zostało ustanowione. Jak się daje wyborcom wszystko czego chcą to potem wychodzi takie 500+.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozwiązaniem dla Polski jest nie przyjmować najeźdźców, za to przyjmować rdzennych Francuzów, Szwedów, Niemców, którzy uciekają z własnych krajów bo się boją wpuszczonych najeźdźców siejących tam terror.

to rodowici Szwedzi, Niemcy, Francuzi będą pracować na nasze emerytury :)

Fajnie by było, ale narazie chyba masowo tu nie przyjeżdżają ;)

Ale Polska nie musi ich przyjmować na zasadzie "ok, pozwalamy wam wjechać". Jeżeli chcą tu pracować to mogą. Jest swoboda przepływu pracowników w UE. Jak to jest dokladnie z opodatkowaniem to nie wiem.

Niedługo trzeba będzie nadawać Niemcom, Francuzom i Szwedom statusy azylanta :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież tzw uchodźcy wcale nie chcą przyjechać do Polski, wolą Niemcy lub inne bogate kraje z wysokimi zasiłkami. Oczywiście można im dać w Polsce 1000 Euro kieszonkowego plus darmowe mieszkanie jak chce unia bo taki tam jest standard ale jak to by wyglądało przy Polakach zarabiających 1500 zł, przecież to byłby bunt społeczny i upadek partii która by to wprowadziła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież tzw uchodźcy wcale nie chcą przyjechać do Polski, wolą Niemcy lub inne bogate kraje z wysokimi zasiłkami. Oczywiście można im dać w Polsce 1000 Euro kieszonkowego plus darmowe mieszkanie jak chce unia bo taki tam jest standard ale jak to by wyglądało przy Polakach zarabiających 1500 zł, przecież to byłby bunt społeczny i upadek partii która by to wprowadziła.

No i dlatego właśnie ten wątek jest pieprzeniem o urojonym problemie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi