Skocz do zawartości
Nerwica.com

Imigranci - za czy przeciw?

kliku

Rekomendowane odpowiedzi

jetodik, kolega uzasadnił swoje zdanie w innym wątku:

escitalopram-lexapro-lenuxin-depralin-mozarin-escitil-elicea-t19594-15694.html

A wiesz, jak fatalnie wplywa na samopoczucie obnizenie dawki Trittico? To jest lek wywierajacy silny wplyw na nastroj. Ja dzis obnizylem dawke o doslownie ulamek i wyraznie czuje sie gorzej. Myslimy, ze Trittico nic nie daje, ale wystarczy odstawic lub obnizyc dawke, aby sie przekonac, ze to nieprawda,

Krótko mówiąc chwilowo kolega nienawidzi kolektywu nazioli z tego forum, bo grzebał przy dawce leków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Występuję jako jeden jedyny wobec niezrównoważonej psychicznie hołoty, kierującej się czysta frustracja i nienawiścią. Ciesze się, ze nie jestem taki jak wy, potomkowie szmalcowników, granatowej policji, bydła mordującego ludzi w pogromach. Racje miał Gross, kiedy powiedział, ze nagonka na uchodźców jest świadectwem mentalności ukształtowanej podczas okupacji hitlerowskiej. Tym właśnie jesteście w swojej masie, partykularnie zaś - garstka świrów, którzy muszą się wyżyć na forum, bo leki nie działają.

zzENSDv.jpg

62029aeb-f041-4ff6-95b3-28edf8c79243.jpg

Taaa. I cykliści...

Ba! mamy nawet wielokrotnych pedostalkerów tutaj : D

!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypomina mi się kaleka Libicki, który ze śmiechem powiedział "To ja zabrałem darmowe leki emerytom".

- pamietam hujjjjjjjjjjja jak to mówił . Aż co ze stołka nie spadłem z wrażenia i zdenerwowania . Sam na wózku zapierd-dala , koło 10 tys złotych bierze na miesiąc , a kilku groszy nie chciał dac ziomkom kalekom . Chyba znów wszedł do Sejmu ( bo go wczoraj w Telewizji Republika widziałem w programie z Gargas ). O cież w dupę !

Mam nadzieję ,że to nie jest katolik , jak ja .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Występuję jako jeden jedyny wobec niezrównoważonej psychicznie hołoty, kierującej się czysta frustracja i nienawiścią. Ciesze się, ze nie jestem taki jak wy, potomkowie szmalcowników, granatowej policji, bydła mordującego ludzi w pogromach. Racje miał Gross, kiedy powiedział, ze nagonka na uchodźców jest świadectwem mentalności ukształtowanej podczas okupacji hitlerowskiej. Tym właśnie jesteście w swojej masie, partykularnie zaś - garstka świrów, którzy muszą się wyżyć na forum, bo leki nie działają.

---Dobre Achimo :lol::lol::lol:

co do leków to raz działają , a drugim razem nie działają,,, i to jest kużwa moje nieszczęście . Trawa , buprenomorfina , i inne sztrucle zawsze działaja ,,, co za chory porządek .

Może i racje miał Gross , ale ja sam osobiście nie lubię Żydów , Niemców i większosci Rosjan , a najbardziej muzułmańców . ( Chociaz moja żona pracuje u Muzułmanina z Pakistanu , którry w Polsce otworzył kilka firm szwalniczych . To dobry człowiek , daje im dobrze zarobić , co miesiac zaprasza za pakistańskie-indyjskie żarcie , w urodziny daje 50 zł , ai za nadgodziny płaci 100 % ,a święta muzułmańskie daje premię , w dodatku wigilia i letnie imprezy sponsorowane ...ale ten ich krwiożerczy i selksualistyczny Allach . ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

" nagonka" na uchodźców to przejaw zdrowego rozsądku a nie żadnej choroby psychicznej czy chorej mentalności. Słuchałem dziś w radiowej trójce audycji o uchodźcach i nawet tam gdzie słuchacze to głownie inteligencja o liberlano- lewicowych poglądach większość jednak była przeciw przyjmowaniu imigrantów i krytykowała multi kulti nie dlatego że to jacyś potomkowie szmalcowników tylko ludzie na własne oczy widzieli co dzieje się na zachodzie i jakie fiasko poniosło integrowanie się muzułmanów. Statystyki też o tym mówią że oni się nie integrują, głównie korzystają z pomocy społecznej i sporo z nich chce prawa szariatu w Europie, masowe przyjmowanie takich ludzie na obecnych zasadach nie może się skończyć dobrze i każdy kto twierdzi inaczej jest przygłupem.

Owszem sporo krytyków imigrantów, islamu to prymitywy nienawidzący wszystkiego co inne, nie swojskie i ci są najbardziej widoczni ale jednak większość wcale taka nie jest choć media głównego ścieku sugerują inaczej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Występuję jako jeden jedyny wobec niezrównoważonej psychicznie hołoty (...) Tym właśnie jesteście w swojej masie, partykularnie zaś - garstka świrów, którzy muszą się wyżyć na forum, bo leki nie działają.

Tak więc muszę się wtrącić

Nie będę niczego komentował.

Sam się doskonale komentujesz :-)

Ja biorę z rożnymi przerwami (raczej krótkimi :/) od 5 lat. Ostatnio ciągiem chyba od marca. Nawet nie wiem, czy chce to rzucić. Chyba jedynie trochę ograniczyć. Całkowite wyeliminowanie benzo z życia wykluczam. To nie jest alkohol, ani heroina, by trzeba bylo byc az tak restrykcyjnym.

UKiedy brałem alprazolam, nie obserwowałem narastającej tolerancji, mimo lat zażywania.

Ja chyba w tym tygodniu umowie się do poradni leczenia uzależnień, bo dawki alpry rosna mi z dnia na dzien :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedyś kiedy nazizm rósł w siłe ludzie reagowali różnie, jedni się sprzeciwiali, inni aproblowali, jeszcze inni byli obojętni, naiwni, itd.

dzisiaj, kiedy ideologia nienawiści rośnie w siłę powodując, że np. Szwedzi uciekają ze swojego państwa, które wcześniej było oazą, ludzie też reagują różnie i widać to nawet w tym temacie:

- grupa ludzi którzy się sprzeciwiają z forumowiczów np. Carlos, z osób publicznych Miriam Shaded...

- grupa histerycznie i bezmyślnie atakująca tych co się sprzeciwiają ideologii nienawiści, obłudnie egzaltując się przy tym swoim pseudohumanizmem, z forumowiczów np. achino z osób publicznych Szczuka i inni pseudointelektualiści pokroju Grossa czy Lisa.

- jest też grupa niezorientowanych, naiwnych, którzy widzą tylko to co na wierzchu, czyli emocje związane z tematem i chcących tylko wszystkich uspokoić i pogodzić jak np. Elo (tej grupie jeszcze można wybaczyć).

- grupa ludzi obojętnych czy zajętych swoimi sprawami.

- grupa zblazowanych, robiących sobie z wszystkiego kabaret, traktujący sprawę jako kolejną sensację pobudzającą ich wyjałowione łby.

są też inne grupy ale z tego co zauważyłem generalnie tak to się właśnie rozkłada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nazizm nie przyszedł z zewnątrz, naziści nie najechali Niemiec, nazizm narodził się wewnątrz społeczeństwa jako wyraz frustracji z powodu trudnej sytuacji polityczno-ekonomicznej. Naziści wina za kryzys obarczyli komunistów i Żydów - swoich i zagranicznych (wróg wewnątrz i na zewnątrz). Zatem analogia miedzy powstaniem nazizmu w latach trzydziestych ubiegłego wieku a sytuacja, która powstaje po przybyciu uchodźców do Europy ma sens jedynie wtedy, kiedy role nazistów i ich popleczników przypiszemy masom wzywającym obecnie do konsolidowania się społeczeństwa przeciwko obcym, w imię solidaryzmu narodowego, samoobrony, zachowania własnych wartości i kultury. Większość chce oczyścić społeczeństwo z obcej kulturowo mniejszości, dlatego dąży do powstania porządku społeczno-politycznego, które Z. Bauman nazywa "państwem ogrodniczym" (usuwanie chwastów). Wystarczy prześledzić posty na tym forum, aby przekonać się, ze retoryka większości udzielających sie osób nawiązuje do języka wykluczenia i dehumanizacji stosowanego przez hitlerowców (choćby ostatnie słowa o tym, ze psy które ugryzłyby uchodźców, otrułyby się). Zatem, jak przestrzegał M. Edelman, należy być czujnym i bronic demokracji, a może ona być zagrożona wtedy, kiedy do władzy zaczynają dochodzić jednostki i ugrupowania głoszące nienawiść przeciwko określonym, mniejszościowym grupom społecznym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podstawą mojej analogii nie był kierunek nadejścia ideologii, ale sam jej charakter: totalitaryzm, nienawiść wobec wszystkich "poza nami", brutalność itd.

należy być czujnym i bronic demokracji

chcesz bronić demokracji broniąc ideologii gardzącej demokracją i dążącej wprost do tego by ją znieść?

a sytuacja, która powstaje po przybyciu uchodźców do Europy ma sens jedynie wtedy, kiedy role nazistów i ich popleczników przypiszemy masom wzywającym obecnie do konsolidowania się społeczeństwa przeciwko obcym

bzdura, masy wzywające do konsolidowania się społeczeństwa wzywają do obrony wartości demokratycznych i wartości uznających godność ludzką, którym to wartościom nielegalni przybysze wyznając ideologię nienawiści zagrażają, czego przykłady dają na każdym kroku, o czym zresztą sami mówią :] to są dowody a nie słówka rzucane w nerwach, których się czepiasz i czynisz je swoim koronnym argumentem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chcesz czynić jakiekolwiek porównania historyczne, nie możesz abstrahować od tego, w jaki sposób doszło do powstania zjawiska. Naziści zmobilizowali większość społeczeństwa do tego, aby dala jej polityczna legitymizacje do wytępienia mniejszości. Nie używaj określenia totalitaryzm w odniesieniu do jakichś grup uchodźców, bo znaczenie tego terminu odnosi się do systemu rządów - do władzy państwowej rozciągniętej nad całością obywateli. Totalitaryzm nadejdzie wtedy, kiedy dojdą do władzy sily polityczne, które wykorzystując napięcia i frustracje wywołane niechęcią społeczeństwa do muzułmanów, przejma wladze, a następnie dokonają zmian ustrojowych, pozbawiajac okreslone grupy, a potem cale społeczeństwo, praw demokratycznych. Tak to działa. Żadne mniejszości przybyłe z zewnątrz nie zainstalują tu totalitaryzmu, chyba ze jakieś potężne państwo napadnie zbrojnie na Polske.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest coś takiego jak ideologia totalitarna, nielegalni przybysze wyznający tą ideologię poprzez masowe zasiedlanie państw przy aplauzie takich Baumanów, wprowadzają tą ideologię, w UK działa prawie setka oficjalnych sądów szariatu to już się dzieje, a zostało przyspieszone.

i co by się nie działo teraz, jakiego rodzaju prawica by nie doszła do władzy to pamiętaj, że do tego doprowadzili politycy multikulti, że już znaleźliśmy się w takim miejscu gdzie bezkonfliktowego, gładkiego rozwiązania nie ma.

[videoyoutube=BQLmAtRFbpI][/videoyoutube]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy w historii nie doszło do powstania totalitaryzmu w taki sposób, jest to czyste political fiction. W ten sposób naziści mobilizowali masy przeciwko komunistom i Żydom - głosząc, ze wszędzie czai się Zyd i komunista, który stanowi zagrożenie dla ich państwa i społeczeństwa. Żyd nienawidzi wartości aryjskich, Żyd chce zainstalować komunizm, Żyd już rzadzi całym swiatem. Wobec tego zdrowe społeczeństwo powinno zwalczać te groźna, wroga mniejszość. Nihil novi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaki political fiction, jak sami wyznawcy ideologii nienawiści mówią o swoich planach pokojowego podboju czy jakoś tak.

a teraz nie żadni naziści nam mówią, tylko sami słyszymy i widzimy jakie nielegalni przybysze sieją spustoszenia i jakie mają plany więc to zupełnie inna sytuacja i Twoje porównanie leży. Tak więc to stąd ten masowy sprzeciw, a co myślałeś, że to Kaczyński tak lud nastawił swoim wystąpieniem w sejmie? Takiej retoryki też używała Szczuka, że politycy wzbórzają lud i dobrze ją ktoś tam zgasił, że ludzie po prostu mają dostęp do informacji, żyją w krajach zachodnich i sami to wszystko wiedzą doskonale co się wyprawia, to jest ruch oddolny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako socjolog mogę powiedzieć, ze żaden ruch społeczny nie jest w stanie zrealizować swoich postulatów bez wyłonienia kierownictwa, bez liderów. Lider zawsze się znajdzie, oby to nie był ktoś pokroju Hitlera, tacy wyrastają na grancie frustracji społecznej.

Od 20:58

[videoyoutube=Kyh7gQISo4U?t=20m58s][/videoyoutube]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy w historii nie doszło do powstania totalitaryzmu w taki sposób, jest to czyste political fiction. W ten sposób naziści mobilizowali masy przeciwko komunistom i Żydom - głosząc, ze wszędzie czai się Zyd i komunista, który stanowi zagrożenie dla ich państwa i społeczeństwa. Żyd nienawidzi wartości aryjskich, Żyd chce zainstalować komunizm, Żyd już rzadzi całym swiatem. Wobec tego zdrowe społeczeństwo powinno zwalczać te groźna, wroga mniejszość. Nihil novi.
sprzeciw wobec imigrantów islamskich nie ma nic wspólnego z nazizmem, prędzej islam ma z tym więcej wspólnego zresztą wiele grup islamskich uważa Hitlera za bohatera bo wymordował tyle milionów Żydów. Największy antysemityzm to na zachodzie Europy przejawiają nie neofaszyści a własnie muzułmanie dla których jest on częścią ich kultury i wychowania. Zresztą nie ma co porównywać żydów z muzułmanami ci pierwszy tworzyli zamknięta społeczność a ci drodzy są roszczeniowi i domagają się powszechnej akceptacji ich chorej ideologii religijnej. No i poziom inteligencji i wiedzy Żydów którzy wydali tysiące naukowców, biznesmenów i ludzi kultury jest zupełnie inny od średniowiecznych muslimów których "największym wkładem" cywilizacyjnym jest masowy terroryzm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi