Skocz do zawartości
Nerwica.com

Kobieta i mężczyzna.Przyjaźń bez seksu.

wiejskifilozof

Rekomendowane odpowiedzi

To spróbuj zaoszczedzic kase, nie kupuj ksiazek przez jakis okres i idz do "domu uciech" normalnie do burdla. Albo do dziewczyna ktore zapraszaja do prywatnych apartamentów, fajne tam panienki są (choć nigdy nie korzystałem), 150 zł 1h i po sprawie. Ciekawy jestem czy by Ci sie spodobało, czy juz na zawsze wróciłbys do książek.

A co będzie.Jak będę w burdelu i przyjdzie mafia ? Co wtedy zrobię ?

Jeśli zapłacisz ładnie odłożone z rentki pieniądze, to tylko spojrzą na Ciebie i nic Ci nie zrobią. Przecież w takim interesie chodzi o pieniądze. No, ale miałem Ci już nie dawać instrukcji i obiecywałem Moderacji, że nie będę dalej tego kontynuował, dlatego teraz milczę jak grób.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli zapłacisz ładnie odłożone z rentki pieniądze

Jak widze sporo osob Monkowi renty zazdrosci. Ludzie, pierdolnijcie sie w dekiel.

Mi w pracy zazdroszcza stopnia niepelnosprawnosci i lzejszego traktowania z tego tytulu. Zamienic sie chcecie? No to dalej obciac sobie noge i bedzie II grupa !!

Co za kraj, co za ludzie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ala1983, nie wiem o co Ci chodzi? Ja trochę żartobliwie napisałem "rentka", a Ty mi wyskakujesz z obcinaniem nogi i przekleństwami. A zresztą z czego detektyw ma odłożyć skoro nie pracuje? Miałem pisać, żeby na mannę z nieba czekał? Ja bym chętnie moimi zaburzeniami jakiegoś wroga obdzielił. A zanim znowu mnie zaatakujesz, to zrób to o czym pisałaś, tylko weź duży rozbieg i użyj do tego ściany, jestem pewien, że pomoże. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli zapłacisz ładnie odłożone z rentki pieniądze

Jak widze sporo osob Monkowi renty zazdrosci. Ludzie, pierdolnijcie sie w dekiel.

Mi w pracy zazdroszcza stopnia niepelnosprawnosci i lzejszego traktowania z tego tytulu. Zamienic sie chcecie? No to dalej obciac sobie noge i bedzie II grupa !!

Co za kraj, co za ludzie..

W Polsce to już na byle gówno sie dostaje rente za przeproszeniem, a uczciwie pracujący obywatel musi utrzymywać tych co na rencie są no bo z czegoś państwo musi wziąć te pieniążki na wypłate rent więc idzie z rąk podatników. Pomjając faktycznie ciężkie przypadki fizyczne gdzie człowiek właściwie nie może sam na siebie zarobić to taki co nie ma nóżki albo rączki lub nie daj Boże na "głowe" sobie rente załatwił powinien sie wziąć za robotę zwyczajnie bo ja pracując np, po 200 h w miesiącu na śmieciówce i zarabiając 1400 zł nie mam zamiaru "utrzymywać" tych co są na rencie. Proste? Chyba tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Argish,

Nie masz pojecia o czym piszesz. Taka chorobe jak schizofrenia nazywasz ´byle gownem´? Jeszcze czlowiek, ktory nie zetknal sie z cierpieniem tego rodzaju moglby nie rozumiec, ale ty?? no w koncu z jakiegos powodu jestes na tym forum?? Ale w sumie dobrze, ze twoje ulomnosci nie przeszkadzaja ci w pracy. Mozesz grzecznie, (wyraze sie ladnie) pracowac na tych co naprawde nie moga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ala1983, ulomna to siebie nazywaj jeśli chcesz a ja sobie wypraszam takie określenia. Schizofrenik jeśli bierze leki to może pracować spokojnie. Nie traktuj osób chorych psychicznie jak by mieli porażenie czterokonczynowe co najmniej. Nie będę się rozwodzic z tobą czy kimkolwiek innym na taki temat i nie w tym wątku. Każdy może pracować nad sobą i osiągać mniej lub bardziej zadowalające efekty ale niektórym czasem łatwiej jest siedzieć na rencie niż zacząć działać z czym się też w pracy spotkałam wiec nie pisze tego z "nieba". Koniec mojej opinii i mam nadzieje ze co nieco zrozumiałas co mam na myśli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Schizofrenik jeśli bierze leki to może pracować spokojnie. Nie traktuj osób chorych psychicznie jak by mieli porażenie czterokonczynowe co najmniej. Nie będę się rozwodzic z tobą czy kimkolwiek innym na taki temat i nie w tym wątku. Każdy może pracować nad sobą i osiągać mniej lub bardziej zadowalające efekty ale niektórym czasem łatwiej jest siedzieć na rencie niż zacząć działać z czym się też w pracy spotkałam wiec nie pisze tego z "nieba".

Dziewczyno, nie wiesz o czym mowisz. Nie zawsze da sie pracowac a leki w tym wcale nie pomagaja. Pewnie nigdy nie bralas TAKICH lekow, wiec nie wiesz jak dzialaja na mozg. Zreszta pracodawcy nie tak znowu chetnie zatrudniaja chorych psychicznie. Chociaz pewnie jakas czesc z rencistow idzie na latwizne to fakt, ale z pewnoscia nie wszyscy. Schizofrenia to ciezka choroba. Niektore postacie ChAD tez. I zeby nie bylo, ze akurat na mnie pracujesz - nie mam renty i nigdy sie nawet nie staralem, bo dopoki jestem w stanie pracowac, robie to. Mam prace, ale byl moment kiedy nie moglem, uratowal mnie urlop zdrowotny. Po prostu nie oceniaj w ten sposob, bo to nie jest w porzadku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ala1983, ja monkowi nie zazdroszcze renty, ale wkurza mnie to jego cwaniakowanie, ze zycie nie jest zle w PL, ze podwyzszenie wieku emerytalnego bylo dobre, bo zna rolnika ktory ma ponad 60lat i daje sobie rade, samemu nigdy nie musząc się zmierzyć z życiem i nie wiedząc co to praca. jakby tak na te 800zl czy ile tam sie dostaje musial popracowac 3/4 miesiąc np. sprzątając (co nie umie sprzątać? choroba mu na to pozwala) to by sie może troche obudził. zamiast tego woli pisać z przekąsem, że inni muszą na niego zapitalać i mu z tym dobrze. a ludzi którzy już nie wyrabiają w tym syfie i są nieszczęśliwi nazywa smutasami a tych co sobie totalnie nie radzą tak ze sie sklaniają do samobójstwa nazywa tchórzami, samemu z życiem nie musząc sie mierzyć.

odnośnie rent, jak ktoś ma schizofrenie, jakieś zaburzenia, czy to co monk, to nie renta, tylko grupa niepełnosprawności a wiesz dobrze Ala ze z grupą niepełnosprawności z pracą nie ma problemów. czyli wędka nie ryby. ewentualnie zasiłki na jakiś czas np. jak ktoś akurat ma pogorszenie i wymaga leczenia i w tym czasie nie może pracować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Argish,

Nie masz pojecia o czym piszesz. Taka chorobe jak schizofrenia nazywasz ´byle gownem´? Jeszcze czlowiek, ktory nie zetknal sie z cierpieniem tego rodzaju moglby nie rozumiec, ale ty?? no w koncu z jakiegos powodu jestes na tym forum?? Ale w sumie dobrze, ze twoje ulomnosci nie przeszkadzaja ci w pracy. Mozesz grzecznie, (wyraze sie ladnie) pracowac na tych co naprawde nie moga.

Tutaj się muszę zgodzić są schorzenia przy których praca jest prawie niemożliwa,bo żaden pracodawca nie zniesie lepszych i gorszych stanów swojego pracownika i zwolnień ..i tak wracająć warto może wrócić do tematu w którym jest wątek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To własnie taki typ człowieka o którym sie mówi.

Monk, przecież Rycho lat 68 (piszac w ten sposób czuje, jakbym pisał o jakims denacie) chodzi i raczej niemiał nieprzyjemności z tymi gostkami. Tam alfons siedzi który prowadzi interes zgodnie z prawidłem "klient nasz pan".

Jaki znowu Rycho ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To spróbuj zaoszczedzic kase, nie kupuj ksiazek przez jakis okres i idz do "domu uciech" normalnie do burdla. Albo do dziewczyna ktore zapraszaja do prywatnych apartamentów, fajne tam panienki są (choć nigdy nie korzystałem), 150 zł 1h i po sprawie. Ciekawy jestem czy by Ci sie spodobało, czy juz na zawsze wróciłbys do książek.

A co będzie.Jak będę w burdelu i przyjdzie mafia ? Co wtedy zrobię ?

Jeśli zapłacisz ładnie odłożone z rentki pieniądze, to tylko spojrzą na Ciebie i nic Ci nie zrobią. Przecież w takim interesie chodzi o pieniądze. No, ale miałem Ci już nie dawać instrukcji i obiecywałem Moderacji, że nie będę dalej tego kontynuował, dlatego teraz milczę jak grób.

Możesz mnie instruować :D to mój temat i zezwalam.

Ale widzę,że znowu komuś nie podoba się fakt,że na rencie jestem.Cóż przywykłem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ksiądz proboszcz już się zbliża

Już puka do mych drzwi

Pobiegnę go przywitać

W mym ręku wino drży

O szczęście niepojęte

Ksiądz sam odwiedza mnie

Sąsiedzie wspomóż rentą

Bym mógł pokazać się

W spiżarni trzymam koniak

W lodówce wódki dwie

Pobiegnę po kieliszki

Ksiądz lubi napić się

O szczęście niepojęte

Ksiądz wypił flaszki dwie

Sprowadzę go po schodach

Bo sam wywróci się

Ksiądz wziął do ręki kredę

Napisał K plus M plus B

Na dole ministranci

Już niecierpliwią się

Otwieram drzwi Toyoty

Ksiądz proboszcz chwali mnie

W swej Nysce policjanci

Życzliwie śmieją się

Ksiądz ruszył z piskiem opon

Nie zdążył uciec kot

Zahaczył światełem o słupek

I wyrżnął bokiem w płot

Ach płaczą parafianie

Co widzieli wypadek ten

Toyota dużo kosztuje

Znów trzeba dać na mszę

Najlepszy fragment:

,,Sąsiedzie wspomóż rentą

Bym mógł pokazać się,, ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ala1983, ja monkowi nie zazdroszcze renty, ale wkurza mnie to jego cwaniakowanie, ze zycie nie jest zle w PL, ze podwyzszenie wieku emerytalnego bylo dobre, bo zna rolnika ktory ma ponad 60lat i daje sobie rade, samemu nigdy nie musząc się zmierzyć z życiem i nie wiedząc co to praca. jakby tak na te 800zl czy ile tam sie dostaje musial popracowac 3/4 miesiąc np. sprzątając (co nie umie sprzątać? choroba mu na to pozwala) to by sie może troche obudził. zamiast tego woli pisać z przekąsem, że inni muszą na niego zapitalać i mu z tym dobrze. a ludzi którzy już nie wyrabiają w tym syfie i są nieszczęśliwi nazywa smutasami a tych co sobie totalnie nie radzą tak ze sie sklaniają do samobójstwa nazywa tchórzami, samemu z życiem nie musząc sie mierzyć.

Cała prawda detektywie.

Masz rentkę to się ciesz,ale nie cwaniakuj i nie nazywaj ludzi nieudacznikami.

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Argish,

Tutaj się muszę zgodzić są schorzenia przy których praca jest prawie niemożliwa,bo żaden pracodawca nie zniesie lepszych i gorszych stanów swojego pracownika i zwolnień ..i tak wracająć warto może wrócić do tematu w którym jest wątek?

:great: ... chyba nawet jest temat poświęcony rentom ( a jak nie ma, to zawsze można założyć, chociaż nie wiem, czy to jest najlepszy pomysł :? bo znowu dojdzie do kłótni, tego jestem pewna )

Wolfx, ta końcówka coś nie bardzo się rymuje :? początek dobry :mrgreen:

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arasha to było by trudne.Ja bym chciał oglądać Szkło Kontaktowe, Ty z uwagi,że TVN nie lubisz byś chciała iść spać :lol::lol::lol:

Raczej nierealne, bo ja chodzę bardzo późno spać :pirate:

ja bym się zachwycał Pierwszą Miłością byś chciała co innego.

"M jak miłość" leci o innej porze, więc nie byłoby problemu ;)

A co z seksem :mrgreen:

NIC :!: W przyjaźni przecież niepotrzebny :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi