Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę) - cz. 2

Lord Cappuccino

Rekomendowane odpowiedzi

O kurde widzę że się motocyklowi pasjonaci znaleźli, zajebioza :mrgreen:

Przy 50 cm nie trzeba w ogóle prawka, to też jest dziwny przepis, znam człowieka co mu wzięli prawko (za alko), kupił sobie moto 50cm i dalej jeździ :D

I dobrze kombinuje, jak go misiaczki znają to mogą szukać po samochodzie a tak to xD było u nas paru takich w Wydziale co się potrafili na konkretnych kierowców zaczajać.

Napisali w tej aukcji, że 100km/h, przesadzili o jakieś 50 :pirate: Policja nieprzychylnie patrzy na majstrowanie przy blokadach, jazda na odblokowanej 50 na dowód = kłopoty.

Będę swojego Piaggio odblokowywał, starczy moduł naciąć ale i tak mu parę rzeczy jeszcze przejrzę. Zawsze możesz go potem przerobić w urzędzie na motocykl, to kwestia wizyty na stacji diagnostycznej i wymiany dowodu z tablicą. Pytałem też czy OC jakoś wzrasta żeby w razie rozwałki być na czysto ale - przynajmniej w PZU w którym jestem - twierdzili że nie ma u nich znaczenia czy jest motocykl czy skuter wyliczają z marki, pojemności i rocznika. Bo to wożenie się max. 50 km/h to jest upierdliwe jednak

Po prostu "energiczny choleryk"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lilith,

Witaj

ja jestem po 24h pracy. Spałam do 12. Nie dałam rady pojechać na szkolenie BHP i szczerze mówiąc mam to gdzieś jestem zmeczona

:) a co u Ciebie

chodze boso po ulicy

Klozapol 300mg

Solian 800mg

Haloperidol 15mg

Pregabalina 150mg

Afobam 1mg doraźnie

Annuszka wylała olej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co tam u Was słychać?

Zbiory warzyw, owoców i grzybów :D

Posadzone przy domu pomidory i ziemniaki są jeszcze legalne, natomiast grzyby już nie do końca (Kodeks wykroczeń - Szkodnictwo leśne, polne i ogrodowe).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co tam u Was słychać?

Zbiory warzyw, owoców i grzybów :D

Posadzone przy domu pomidory i ziemniaki są jeszcze legalne, natomiast grzyby już nie do końca (Kodeks wykroczeń - Szkodnictwo leśne, polne i ogrodowe).

oj, jeszcze zależy jakie grzybki :D Za niektóre to kryminał ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj, jeszcze zależy jakie grzybki Za niektóre to kryminał

Potwierdzam, niektóre gatunki grzybów i krzewów są niezwykle agresywne. Widząc wolno rosnący krzak, należy zrobić rozpoznanie i jeśli okaże się, że to hehehuana, natychmiast zawiadomić służby porządkowe w celu zlikwidowania szkodnika, ustalenia właściciela i uruchomienia procedury niszczenia mu życia.

Z grzybami to samo, widząc typa z dwudziestoma łysiczkami w lesie, natychmiast zgłaszamy to na policję :lol:

Natomiast zbierając "zwykłe" grzyby typu prawdziwki, kurki czy podgrzybki, narażamy się na 5 k mandatu.

https://finanse.wp.pl/nawet-5-tysiecy-zlotych-kary-za-zbieranie-grzybow-uwazaj-wchodzac-do-lasu-6111681762420865a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak tam grzybiarze? :D

Sezon trwa w najlepsze, z samego rana padło ok. 5 kg, kurki, rydze, prawdziwki, podgrzybki i koźlarze. Jutro sobota, to oznacza zatrzęsienie w lasach - więcej grzybiarzy niż grzybów :D

[attachment=2]IMG_20170922_110708_HDR.jpg[/attachment]

[attachment=1]IMG_20170922_110724_HDR.jpg[/attachment]

[attachment=0]IMG_20170922_110634_HDR.jpg[/attachment]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja już po kawie, a że somatyka ostatnio się śmielej odzywa to czuję że żołądek mi wykręca na lewą stronę :roll:

A jak już jesteśmy przy ochronie, to ja dam ci podarek.

Kotka. Będziesz go karmił, czesał i codziennie głaskał, bo kotek to bardzo lubi.

Za to jak ktoś przyjdzie ciemną nocką, żeby ci poderżnąć gardło, to kotek go zeżre.

(Ewa Białołęcka)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prędzej z uzależnienia 8)

Kotka. Będziesz go karmił, czesał i codziennie głaskał, bo kotek to bardzo lubi.

Za to jak ktoś przyjdzie ciemną nocką, żeby ci poderżnąć gardło, to kotek go zeżre.

(Ewa Białołęcka)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

noo... i mlekiem jeszcze :D

(Ewa Białołęcka)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj tam, lubię słodką kawę :P

choć może by tak zrobić sobie tydzień próby - bez cukru i bez mleka, tak na maksa na hardcora :D

(Ewa Białołęcka)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.