Skocz do zawartości
Nerwica.com

WENLAFAKSYNA (Alventa, Exyven, Efectin ER, Efevelon SR, Faxigen XL, Faxolet ER, Lafactin, Oriven, Prefaxine, Symfaxin ER, Velaxin ER, Venlafaxine Aurovitas/ Bluefish XL, Venlectine)

Miss Worldwide

Rekomendowane odpowiedzi

@MiśMały ja tam sobie łykam propranolol też. Co prawda nie przy wenli tylko przy paroksetynie ale ja ten lek bardzo lubie. Zawsze miałem zbyt wysokie tętno spoczynkowe a on fajnie uspokaja. Mam też mniej nadkomorowych klików, bo często arytmia. Na objawy lękowe też pomaga. Ogólnie polecam. Genialny lek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, shadow_no napisał(a):

@MiśMały ja tam sobie łykam propranolol też. Co prawda nie przy wenli tylko przy paroksetynie ale ja ten lek bardzo lubie. Zawsze miałem zbyt wysokie tętno spoczynkowe a on fajnie uspokaja. Mam też mniej nadkomorowych klików, bo często arytmia. Na objawy lękowe też pomaga. Ogólnie polecam. Genialny lek

Właśnie propra całkiem dobrze znosi u mnie wszelkie somaty, ale to dopiero w większych dawkach. Wszelkie benzo, kompletnie nie ruszają u mnie objawów lękowych.

Edytowane przez MiśMały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Co to za grupa leków ten propra?

Propranolol - beta-blokery (to leki kardiologiczne). Ale szrokie ma zastosowanie. Nawet ta osoba o której Ci mówiłem, co ma żylaki przełyku to ma wskazane branie tego leku. On jest bardzo fajnym lekiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Co to za grupa leków ten propra?

I o jakich somatach mowisz

Te które wcześniej wymieniłem. Wziąłem dziś 40mg i w ogóle nie mam dziś uderzeń gorąca, potów, pobudzenia, napięcia lękowego, a siedzę w pracy.

Edytowane przez MiśMały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi