Skocz do zawartości
Nerwica.com

WENLAFAKSYNA (Alventa, Exyven, Efectin ER, Efevelon SR, Faxigen XL, Faxolet ER, Lafactin, Oriven, Prefaxine, Symfaxin ER, Velaxin ER, Venlafaxine Aurovitas/ Bluefish XL, Venlectine)

Miss Worldwide

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, zburzony napisał(a):

@Cień latającej wiewiórkimożesz zawsze spróbować dołożyć do 75 mg dawkę 37,5, jest szansa że taka dawka będzie dla ciebie optymalna.

Wiem że mogę, ale nie chcę.

2 godziny temu, Jarek.jarecki88 napisał(a):

Czy mógłby sie wypowiedzieć ktoś kto dłużej brał ten lek ,czy odstawienie jest faktycznie ciężkie? 

Jest. Próbowałem kilka razy, nigdy mi się nie udało. Tylko w sumie ciężko,  żeby się udało, skoro lek pomaga na problem, z którym nie mogę żyć. Więc to dlatego nie udało mi się odstawić, a nie przez efekty uboczne samego odstawiania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Justyna1980 napisał(a):

Kurde ludzie , biorę 150 mg 3ci tydzień i nic normalnie nic... 

Mogłabym nie wychodzić z łóżka.

Czuje sie ze za karę wstaje.

Nie wiem juz co robić.

Czekać jeszcze. Mi np. po zmianie dawki wenla zaskakuje na koniec 4, początek 5 tygodnia. 

Ja zadam inne pytanie. Totalnie głupie, ale to chyba nadzieja moja je zada. Macie jakikolwiek inny sposób na wypłaszczenie emocjonalne, niż zmniejszenie dawki?
Wyzerowało mnie z emocji, a trochę się boję dłubać w leku, skoro jednak podniosło. 
Od podniesienia już dość długo minęło, więc czas nie pomoże już chyba. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 godzin temu, Samniewiem napisał(a):

Czekać jeszcze. Mi np. po zmianie dawki wenla zaskakuje na koniec 4, początek 5 tygodnia. 

Ja zadam inne pytanie. Totalnie głupie, ale to chyba nadzieja moja je zada. Macie jakikolwiek inny sposób na wypłaszczenie emocjonalne, niż zmniejszenie dawki?
Wyzerowało mnie z emocji, a trochę się boję dłubać w leku, skoro jednak podniosło. 
Od podniesienia już dość długo minęło, więc czas nie pomoże już chyba. 

Też jestem bez emocji...

Wyjałowiona jakby.

Plus te znudzenie , brak energii i chęci...

Masakra jakaś...mija mi 3 tyg.na 150 mg 

Już mam tego dosyć plus myśli żeby odejść całkowicie od leku a z drugiej strony strach ze bedzie tak źle jak było od nowa...

Masakra jednym słowem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Justyna1980 napisał(a):

Też jestem bez emocji...

Wyjałowiona jakby.

Plus te znudzenie , brak energii i chęci...

Masakra jakaś...mija mi 3 tyg.na 150 mg 

Już mam tego dosyć plus myśli żeby odejść całkowicie od leku a z drugiej strony strach ze bedzie tak źle jak było od nowa...

Masakra jednym słowem.

Miałem identyczne odczucia na wenli. Zszedłem nie dawno do 0 i zastąpiono mi innym lekiem. Póki co szału nie ma. Raczej depresyjnie mocno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi