Skocz do zawartości
Nerwica.com

Komentarze do zdjęć w "Ludzie z forum"

gusia

Rekomendowane odpowiedzi

ja też nie jestem zupełnie w swoim typie :P uważam, ze ładne są takie wyraziste kobiety, a ja zawsze wyglądam na zaspaną i apatyczną :P

Lol a to w sumie ciekawe spostrzeżenie bo ja tak samo myślę o sobie.

I tak się teraz zastanawiam, na ile to wrażenie to jest faktycznie nie bycie w swoim typie a na ile jakieś kompleksy (przynajmniej w moim przypadku).

Przynajmniej zaakceptowałem a nawet polubiłem u siebie kilka rzeczy już.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

anonus, podziękowała :uklon:

Mushroom, no właśnie, też się nad tym zastanawiam. Bo są takie dni, ze się sobie podobam i myślę, że nie jest źle, a czasem po prostu wszytko bym wymieniła. To się chyba troche zazębia o czym mówisz, bycie w "swoim typie" i kompleksy. Najważniejsze to chyba się zaakceptować właśnie takim jakim się jest, bo jeśli nie stać nas na chirurgów plastycznych to nie ma innego wyjścia ( a po chirurgach można btw. jeszcze gorzej wyglądać :yeah: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mushroom, no właśnie, też się nad tym zastanawiam. Bo są takie dni, ze się sobie podobam i myślę, że nie jest źle, a czasem po prostu wszytko bym wymieniła. To się chyba troche zazębia o czym mówisz, bycie w "swoim typie" i kompleksy.

No, dokładnie tak samo mam. I nawet nie wiem od czego to zależy, bo wydawałoby się że od nastroju ale wcale tak nie musi być.

Najważniejsze to chyba się zaakceptować właśnie takim jakim się jest, bo jeśli nie stać nas na chirurgów plastycznych to nie ma innego wyjścia ( a po chirurgach można btw. jeszcze gorzej wyglądać )

Niby tak, ale nie do końca mogę się z tym zgodzić. No bo jeśli w pełni zaakceptujesz siebie to nie masz specjalnie motywacji żeby coś w sobie zmieniać prawda? Ja, gdybym się sobie podobał w pełni tak jak teraz wyglądam nie zacząłbym pewnie ćwiczyć, bo po co. A tak chęć wyglądania lepiej niż obecnie może być dobrym motywatorem żeby wylewać z siebie te litry potu i katować się treningami.

-- 08 lut 2013, 21:43 --

( a po chirurgach można btw. jeszcze gorzej wyglądać )

noooo :hide:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Snejana, W moim typie żadna kobieta nie jest :twisted:

*Wiola*, w momin niektore sa :105: Dla monici bellucci moglabym zmienic orientacje :P:oops:

podobno zawsze miałem nietypowy gust może dlatego.

uff. dzieeki temu sie zalapalam :P

Niby tak, ale nie do końca mogę się z tym zgodzić. No bo jeśli w pełni zaakceptujesz siebie to nie masz specjalnie motywacji żeby coś w sobie zmieniać prawda? Ja, gdybym się sobie podobał w pełni tak jak teraz wyglądam nie zacząłbym pewnie ćwiczyć, bo po co. A tak chęć wyglądania lepiej niż obecnie może być dobrym motywatorem żeby wylewać z siebie te litry potu i katować się treningami.

zaakceptowanie siebie nie oznacza radosnego zapuszczania. Ja sie sobie podobam chociaz pewnie, ze wolalabym byc ladniejsza w kazdym razie akceptuje w calosci moje niedoskonalosci urody na ktore nie mam wplywu ale to co moge zmieniac to zmieniam np. utrzymuje wage bo lubie byc szczupla, korzystam z kosmetyczki i fryzjera bo lubie byc zadbana itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mushroom,

jeśli w pełni zaakceptujesz siebie to nie masz specjalnie motywacji żeby coś w sobie zmieniać

a to jest ciekawe bardzo. Bo rzeczywiście troche krytyki wobec siebie trzeba mieć, a nie powiedzieć "kocham siebie taką jaką jestem" nie dbać o siebie za grosz i jeszcze głosić, że jest się pieknym

Pozostaje być wobec się realistą - ha, tylko własnie nie ma nigdy pewności czy słusznie coś sobie w krytykuję czy to wynika z kompleksów.

mam nadzieję, że nie wyszło masło maślane za bardzo :lol:

niecierpliwy, apetyczna? chyba kościstą i łykowata :P

-- 08 lut 2013, 20:52 --

Wiola*, w momin niektore sa Dla monici bellucci moglabym zmienic orientacje

Candy14, no to nie jestem sama ze swoją słabością do niektórych kobiet :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi