Skocz do zawartości
Nerwica.com

Ile razy w tygodniu uprawiacie seks?

AronFtv

Rekomendowane odpowiedzi

a ja niestety biorę citabax i libido spadło do zera :? Nie mam ochoty wcale, mój mąż to rozumie ale to nie znaczy, że mu się to podoba...

Już bym chciała odstawić ten lek i nigdy do niego nie wracać.

Chyba wolę siebie z nastrojami, nawet tymi depresyjnymi, niż taką obojętną jak teraz. I choć są też plusy brania leku, to moje małżeństwo na tym cierpi chyba bardziej niż przed leczeniem... Dlatego zrezygnuję z farmakoterapii i skupię się na psychoterapii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego zrezygnuję z farmakoterapii i skupię się na psychoterapii.

Hmmm, a może jednak wybrać się do innego psychiatry? Wiem sama po sobie, że leki przepisywane przez danego psychiatrę mogą nie skutkować, a z kolei inny psychiatra może nam udzielić skutecznej pomocy. Sądzę, że nie należy rezygnować z leków, bo potem może się okazać, że sama psychoterapia nie wystarczy. Przechodziłam w życiu przez taki okres, kiedy zwątpiłam w pomoc psychiatryczną. Chodziłam tylko i wyłącznie na terapię, która okazała się fiaskiem. Strasznie męczyłam się z moimi nastrojami. Będąc już u kresu sił, wybrałam się do takiej pani doktor, która przepisała mi pierwszą dawkę antydepresantów. Moje samopoczucie uległo poprawie, a już myślałam, że żaden psychiatra nie jest w stanie mi pomóc (wcześniej miałam za sobą wizyty u kilku takich specjalistów).

Medice, cura te ipsum!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie tak łatwo znaleźć dobrego psychiatrę na NFZ, a ja mam fajną panią i nie chcę z niej rezygnować, tylko ewentualnie z leku. Być może będę potrzebowała jeszcze się podleczyć ale już nie chcę SSRajami... :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leki z grupy SSR to leki starej generacji, dające mnóstwo skutków ubocznych, ale Ty pewnie o tym dobrze wiesz. Pani doktor o ile jest rzeczywiście dobra w swoim fachu powinna przepisać Ci inny lek, nie należący do grupy SSR, tylko jeden z tych nowej generacji.

Powodzenia w terapii :)

Medice, cura te ipsum!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale to jest(miało być) o wpływie leków na libido, SSRI zabijają libido, przynajmniej u mnie.

A jest taki co nie zaburza tej funkcji??

Nie zbaczam z tematu, bo to wciąż się tyczy seksu.

Żeby nie było, to ja wczoraj ten teges ;) i było fajnie :smile: Ale to oczywiście z inicjatywy męża, bo dla mnie seks(na SSRI) mógłby nie istnieć :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lili-ana, tytul tematu brzmi:ile razy w tygodniu uprawiamy sex??i w sumie nie ma nic o wplywie lekow na libido w zapytaniu...

bralam deanxit libido bylo-odstawilam libido zero.minèly 4 miesiàce odkàd nie biorè zadnych lekow i zauwazylam,ze w sferze seksualnej cos zaczyna siè dziac,cos pozytywnego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adaś jeśli moje oko nie doznało iluzji to Ty taki młody przypadek jesteś, czas na brudną zabawe masz, włącznie do 100. :lol:

idxcie na całosc nie łapiąc yonka, pusycyajcie latawce na łące i dmuchajcie motzlki...

"Wyobraź sobie prawa i obowiązki, przywiązania i potrzeby, wspomnienia i wdzięczność, zespól to wszystko pod jednym imieniem i imieniem tym będzie Ojczyzna". V.v.G.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.