Skocz do zawartości
Nerwica.com
Ten temat

Witam Wszystkich nerwusów.

Foka

Rekomendowane odpowiedzi

nerwuska -tak mówi do mnie moja Pani doktor, śą jeszcze inne określenia np. wreżliwa.

Witam.

Mam 28 lat. Jestem po studjach, pracuje, z wyglądu fajna laska:). Coś mi się tylko przyplątało i nie chce odczepić, to coś to -depresja:( Zaczęło się delikatnie na studjach miałam kołatenie serca podczas stresujących egzaminów, póżniej dobijał mnie mój facet i po każdej aferze było pogotowie i zastrzyk na uspokojenie. Ogólnie funkcjonowałam jak najbardziej ok. Az do zeszłego roku. Na wakacje wyjechałam do pracy za granice, wytrzymałam tam tylko miesiąc. To była trałma daleko do somu i ja sama w obcym mieście, pracowałam i spałam, płakałam i pracowałam. Po powrocie wszystko zaczęło sie pogłębiać miałam jakieś ateki paniki, ból głowy i czułam się chora. Poszłam do lakarza pierwszego kontaktu tam polecono mi psychiatre. Psychiatra zalecił fluanxol 0,5 raz dziennie. Jak narazie widze poprawe ale nie chce zapeszać , wiem , że mój przypadek nie jest ciężki a powrót do zdrowia to kwestja czasu. Musze tylko brać leki i zmienić troche podejście do życia. Przestać brać wszystko poważnie i myśleć o sobie. Chciałabym ułożyć w końcu swoje życie prwyatne, odciąć się od toksycznego chłopaka, dla którego byłam najgorsza!!!! Musze uwiezyć w siebie bo wpędził mnie w powazne kompleksy. I wiecie co???? - Ja mysle , że dam rade jestem w końcu fajterem i będe walczyć- bo jak mówi moja siostra fajna ze mnie d... więc jeszcze udowodnie światu na co mnie stac bez nerwów i depresji.

Pozdrawiam Wszystkich cieplutko i życze sukcesów w walce z choroba.

Ma nadzieje , że wspólnie damy rade !!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tO PRAWDA MAM W SOBIE STRASZNIE DUŻO MOTYWACJI NA WALKE. Budze się i wiem , że będe pchała kamień przez cały dzień czasami idzie mi mozolnie, lecz są dni , że zapominam o chorobie. Noce bywają tylko męczące, bo gdy zapada zmrok a ja leże już w łóżku pokjawiają sie lęki. mam nadzieje , że to minie. W piątek jade do dobrego lekarza który pomógł wielu takim jak my. Ciesze sie na tą wizyte bo mam nadzieje , że mi jeszcze bardziej pomorze. Poczatkowo myślałam , że wróce szybciej do zdrowia teraz wiem , że czeka mnie mnóstwo pracy i wysiłku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi