Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Escitalopram w sumie fajny lek. Mnie wystrzelił prosto w hipomanię/ stany euforyczne przy 20mg/d. :P Chociaż najbardziej rozgadałem się po , i najbardziej działa na mnie prospołecznie, przeciwlękowo , phenibut. Może nawet za dużo się mówi w pewnych sytuacjach(jak stwierdził rolosz w wątku escitalopramowym w kontekście esci), bo nie sposób utrzymać język za zębami.

There is no wonder drug, there are only lies...

escitalopram 30mg

pregabalina 600mg

bisoprolol 5mg

umeklidynium 55ug

wilanterol 22ug

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiesz homeopatia na forum, od razu wpadają pogromcy mitów. Lord Kapucyn, :mrgreen: Gucio mnie obchodzi, że coś może u kogoś działać jako placebo, jeżeli i tak się nabija kieszeń oszustom, niemiecko-francuskiemu spiskowi przeciwko polskiej gospodarce :nono: Lekarz, który na to pozwala postępuje nieetycznie.

W sumie wszyscy tu chwalą ten propranolol, poproszę o receptę. Nie obniża ciśnienia?

Obniża bo to przecież betabloker, stosowany w leczeniu nadciśnienia tętniczego, zaburzeń rytmu serca(m.in. tachykardii), przy chorobie niedokrwiennej serca itp. Co nie zmienia faktu, że na zewnętrzne, psychosomatyczne,wegetatywne objawy zaburzeń lękowych/nerwicy, stres, tremę jest świetny.

Faktem jego głównym kierunkiem działania jest obniżanie ciśnienia, ale ma też tę ciekawą komponentę, że reguluje problemy z serduchem powstałe na tle nerwowym :brawo:

Głosy w mojej głowie czyta Maciej Orłoś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Up, exakly cyklopka. Chociaż jak ze względu na posiadanie pewnego narządu którego płci przeciwnej brak preferuję raczej z tych wszystkich -loli aka betablokerów (poza bekowym PINDO-lolem :D ) raczej takie smakołyki jak celiprolol- który jak antagonistą beta-1 w serduchu, a częściowym agonistą beta-2 gdzie indziej i nie powoduje nieprzyjemnych "atrakcji" charakterystycznych dla reszty betabloksów.

escitalopram 30mg

pregabalina 600mg

bisoprolol 5mg

umeklidynium 55ug

wilanterol 22ug

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lord Kapucyn, Jak mi dali betaloc w szpitalu to mnie musieli kroplówkami ratować, taki zgon zaliczyłam. :hide:

Podobnież concor cor nie zbija ciśnienia gwałtownie, dlatego go dostałam.

Glucardiamid - zapisałam.

150/min, to już chyba w kosmos wyrzuca... :roll: Ja przy 120 zaczynam mieć problemy z wysłowieniem się...

rolosz, Takie posty radują moje serce!!! :great:

Jakoś lżej nawet w tym kiblu siedzieć, jak człowiek przypomni sobie taki dzień... :D

cyklopka, Oj tam zaraz nagonka, jak człowiek sobie jednego preparatu spróbował. :roll: Przecież mam takie samo zdanie jak Ty, ale jakoś sobie muszę pomagać, a nic na mnie nie działa. Więc ukrzyżujcie mnie, mam to gdzieś... O!

Ever tried? Ever failed? No matter. Try again. Fail again. Fail better.

S. Beckett

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Escitalopram w sumie fajny lek. Mnie wystrzelił prosto w hipomanię/ stany euforyczne przy 20mg/d. :P Chociaż najbardziej rozgadałem się po , i najbardziej działa na mnie prospołecznie, przeciwlękowo , phenibut. Może nawet za dużo się mówi w pewnych sytuacjach(jak stwierdził rolosz w wątku escitalopramowym w kontekście esci), bo nie sposób utrzymać język za zębami.

Dziś w robocie to pobiłem chyba w gadanym koleżanki :D

No ja też mam stany euforyczne na 20 mg, ale zaczęły się już przy 15 mg podczas "wkręcania się" leku. I wtedy to nie było przyjemne, tym bardziej, że po tych stanach od razu był dół. Ale teraz nawet nie narzekam. W sumie po dwóch miesiącach przeszły mi nawet stany zamulenia, na które wcześniej bardzo narzekałem. Na razie jestem zadowolony z esci.

kosmostrada hehe właśnie, pozytywnym myśleniem zołzę nerwicę można spłukać w sedesie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rolosz, Może Ty po prostu jesteś gadatliwy, tylko nie wiedziałeś o tym... Dopiero magiczna pigułka odkryła Twoją prawdziwą naturę... ;)

Ja lubię dużo mówiące osoby, oczywiście jeśli gadają z sensem i nie tylko o sobie. :D

S. Beckett

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rolosz, może i masz rację, że esci wzmaga gadatliwość. ;) Ja byłam raczej średnio rozmowna, tyle co trzeba. Na początku brania esci raczej było odwrotnie, z powodu przymulenia byłam małomówna. Teraz dopiero, na zmniejszonej dawce przy schodzeniu z esci zrobiłam się bardziej towarzyska i rozmowna, dowcipna, spostrzegawcza. I to mnie cieszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia Chętnie bym zamienił nadmiernego gadanego na zwiększoną spostrzegawczość. :P

kosmostrada może...ale lepiej żeby wszystko, co chciałbym powiedzieć, a czego dotychczas nie powiedziałem, bo zdążyłem się ugryźć w język, nie ujrzało światła dziennego :twisted:

Zmieniając temat. Co sądzicie o czerwonych, męskich trampkach (Bosze, co się ze mną dzieje?! :P ). Zawsze nosiłem ciemne, może czas na odrobinę ekstrawagancji?! :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem za, a nawet przeciw! Nie chcem, ale muszem! (czyli zestawienie sentencji dwóch słynnych myślicieli)

Ale tak w ogóle to o co chodzi? Ach, bordo trampki. No spoko. Mogą być.

escitalopram 30mg

pregabalina 600mg

bisoprolol 5mg

umeklidynium 55ug

wilanterol 22ug

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wieczór.

Zmieniając temat. Co sądzicie o czerwonych, męskich trampkach (Bosze, co się ze mną dzieje?! ). Zawsze nosiłem ciemne, może czas na odrobinę ekstrawagancji?!

Prawdę powiedziawszy, według mnie, buty jak buty, nie widzę przeciwwskazań.

Zmogło mnie i się przespałem godzinkę, więc pewnie noc z głowy.

Kto z administracji wchodzi najczęściej na forum? Pamiętam że kiedyś Artemizja, ale wysłałem jej kilka dni temu wiadomość na PW i jeszcze nie odczytała. Pewnie na ten moment ogarnia życie poza forum. Czy moderatorzy mają możliwość załatwiania spraw technicznych z kontami użytkowników, czy tylko administracja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rolosz, rolosz, Och czy wypada mi chodzić w trampkach w cekiny tudzież z okładką Pink Floydów? :zonk: Czy nie jestem za stara? :pirate::lol:

Strój jest też po to, by mieć frajdę, takie moje zdanie. Masz taki feeling, wskakuj w czerwone trampki i baw się dobrze! :D

S. Beckett

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy moderatorzy mają możliwość załatwiania spraw technicznych z kontami użytkowników, czy tylko administracja?

Zależy jakie to sprawy- jeżeli kasacja konta/reset konta/zmiana nicka/zmiana hasła z poziomu pa to tylko admini mają dość mocy. Najczęściej wchodzi Artemizja ale ostatnio jest poza zasięgiem.

escitalopram 30mg

pregabalina 600mg

bisoprolol 5mg

umeklidynium 55ug

wilanterol 22ug

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy jakie to sprawy- jeżeli kasacja konta/reset konta/zmiana nicka/zmiana hasła z poziomu pa to tylko admini mają dość mocy. Najczęściej wchodzi Artemizja ale ostatnio jest poza zasięgiem.

Aha, rozumiem. Dzięki za odpowiedź.

Chodziło mi o zmianę adresu e-mail do którego przypisane jest konto, bo chciałem swoje konta na wszystkich forach przypisać do jednego adresu. Zapomniałem tylko że ten adres już nie istnieje i nie mogę ponownie aktywować konta. :roll:

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arfour, A czemu Ci tak zależy na tamtym koncie? Przecież my wiemy, że Ty to Ty. ;)

Niby tak, ale jakoś tak... no nie wiem, właściwie to masz rację. :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, rozumiem. Dzięki za odpowiedź.

Chodziło mi o zmianę adresu e-mail do którego przypisane jest konto, bo chciałem swoje konta na wszystkich forach przypisać do jednego adresu. Zapomniałem tylko że ten adres już nie istnieje i nie mogę ponownie aktywować konta. :roll:

No widzę właśnie, w logach widnieje takie dziwadło- "Użytkownik jest nieaktywny

Powód: Zmienione szczegóły konta". Trzeba zresetować konto z poziomu PA, a to może zrobić tylko Artemizja albo shadow_no. Musisz uzbroić się w cierpliwość, Purpurowy.

escitalopram 30mg

pregabalina 600mg

bisoprolol 5mg

umeklidynium 55ug

wilanterol 22ug

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada Pryzmat rozszczepiający wiązkę światła na tęczę? Świetne trampki! Sam bym takie ubrał :mrgreen: Masz rację, chcę mieć frajdę.

Ḍryāgan cytując kosmostradę strój jest też po to, żeby mieć frajdę. Czemu więc nie różowe? Żartuję oczywiście ;)

Arfour cześć Purpurowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi