Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry! :papa:

Piękne słońce, ale nawet nie wiem jaka temp. za oknem, bo latem zepsuł mi się termometr. Szron na samochodach, więc jest mróz.

Może później wyjdę do sklepu, na razie siedzę w domu i dobudzam się. Coś małego zjem na śniadanie i też wezmę esci.

platek rozy, biorę esci już ponad rok i też mnie czasami zamuli, tak ze 2 godz. po wzięciu i trochę potrzyma to zamulenie.

Ale wtedy wszystko mi dynda i powiewa, jestem wyciszona.

Co porabiałaś wczoraj wieczorkiem? Ja wypoczywałam, trochę szwendałam się po domu i jakoś zleciał dzionek.

Ḍryāgan, to łatwe, spróbuj: http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/1,87978,14621465,Jak_ugotowac_rosol__Porady_i_triki_nie_tylko_dla_poczatkujacych.html

Little Red Fox, hej! :papa:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, Kochana:******** no mi to nie mija ale trzyma konkretnie - tak ze mi slowa uciekaja , nie wiem co chcialam powoedziec, napsac ,z robic ... :(

Wczoraj najpierw ta herbatka na miescie --- pilam lawendowa z pomarancza i korzennymi przyprawami :105: a jak wrocilam to sie ukapalam i kolorowalam . Poznej pomazialam sobie pazuraski i ogladalam Wladce Pierscieni jednoczesnie czytalam ksiazke "Najgorszy czlowiek na swiecie" Malgorzaty Halber.Mocna rzecz!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, też fajny wieczór, dopieszczałaś się i super! Ja muszę dzisiaj zrobić sobie paznokcie, ale to później i głowę umyć. Będę wychodziła na zewnątrz, to pod czapę schowam te niewyjściowe włosy. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, Kochana ja sporo wieczorami czytam :) teraz moze mniej na tym leku i przez te przygotowania do swiat no i prace ale zawsze cos jednak staram sie poczytac . Mam jeszcze kilka z bibloteki w domku , we czwartek ide oddac " Kasacje" i "najgorszego czloweka na swiecie" oraz "Mroczny zakatek "to dobiore znow inne :********

A Ty co bedziesz dzis porabiala?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, za chwilę wychodzę na małe zakupy, może wstąpię do fajnego lumpka w poszukiwaniu ciepłych spodni. Mam kilka par zimowych, ale zrobiły się za ciasne, jak po mircie przytyło mi się. :D W dżinsach za zimno w mrozy, lubię wełnianą jodełkę lub sztruksy. Może coś upoluję? ;)

A później ogarnę trochę chałupkę i też coś poczytam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, o pochwal sie Kochana jak cos zakupisz ! Ja mialam raz takie fajne spodnie , szare z grubego materialu , byly bardzo fajne do pracy i lubilam je nosic do kozaczkow . Niestety mialy rozmiar 34 i teraz sa za male . To znaczy dobrze ze ja juz nie mam takiego rozmiaru ale spodenek troche szkoda :pirate:

Nastawilam pranie i troche pozmywalam . Kurierze przybywaj! Bo chce isc po ten stanik :angel:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nie zasnę, bo jest gorąco jak w czerwcu. Chyba się walnę przy otwartym oknie.

tez nie moge spac. jest ci goraco jak na zewnatrz -10 stopni? :shock:

Im zimniej na polu, tym mocniej grzeją w kaloryferach w budynku, a budynek jest pokryty warstwą izolacji, więc ciepło nie uchodzi. Takie są prawidła przyrody.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, ale fajnie, raz w życiu byłam na meczu hokeja, bomba. Chociaż może to były szwedzkie sztuki walki zakrzywionym kijem :mhm:

Ḍryāgan, do wody z łyżeczką soli wkładasz rozcięte na kilka kawałków marchewki (2-3), pietruszkę, plaster selera, plaster kalarepy (jak masz), nać pietruszki i parę liści kapusty zawiązujesz niebarwioną nitką, pół cebuli, parę ziarenek pieprzu, 2-3 kulki ziela angielskiego i liścia laurowego, to się gotuje, potem 2 kawałki mięsa (np. drób i wołowina). Po paru godzinach cedzisz, wywalasz warzywa, wkrawasz tylko marchew i nać pietruszki. Mięso możesz obrać i zjeść osobno.

Albo smolić to i kupić rosołki w kostkach, bulionetkę albo gorący kubek :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, moze sie wybiore jutro na ten hokej , jeszcze nie wiem :)

Ḍryāgan, wiem z e w zabce miesa sie nie kupi ale mozna np warzywka mrozone kupic na zupe kalafiorowa czy na patelnie i to ejst lepsze niz makaron z kechupem. Poza tym dorosly sam meszkajacy facet powinien kilka dan umiec zrobic a nawet mieszkajacy z kobieta gdzie tera z obydwie strony pracuja to tez taka umiejetnosc w cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, jestem, oto moje łowy. :D Spodni nie było takich, jakie chciałam, ale te czarne tyż mogą być.

Bezrękawnik ecru do pracy (ciepło w plecy), a tunika do portek. Tunika w kolorze cegły raczej, tu przekłamany kolor. Wszystko za 17zł. :yeah:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, tak, trzeba obustronnie dbać. Czasami jednak miło poczuć, że i o nas ktoś dba, a nie że ciągle sami zabiegamy o podtrzymywanie znajomości.

Co do żupana, mam fajny komplet z berdyszem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, fajne łowy ! Spodenki czarne przydadza sie zawsze , bezrekawniki tez mam --- trzy :D takie welniaczkowe i lubie je nosic do dzinsow a po d nie zakladam golfiki bawelniaczkowe Tunika super! :105:

Purpurowy czesc! :papa::papa: jak nastroj?

A kuriera ani widu ani slychu :evil: Zjadlam barszczyk .

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, dobre łowy :great:

Saszka, cześć!

Ḍryāgan, platek rozy, dobrze prawi, kilka podstawowych domowych dań warto ogarnąć. Rosół to dobry początek, bo pożywna zupa i baza dla wielu dań.

takie tam, dla mnie to wszystko nowe, ale udało mi się wznowić trochę znajomości.

Ulżyło mi po tym wczorajszym smsie, już nie Tęsknię :brawo:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi