Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa


Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Sigrun, ja jarmuż robiłam, jak tu pisałam jako jeden ze składników gulaszu warzywnego. Zrobiłabym go jako dodatek wśród wielu składników, bo akurat dla mnie nie powala smakiem i nie może przeważać. Do krewet moim zdaniem nie pasuje. Ale kwestia gustu.

Oj tak, lepienie to najbliższe będzie na święta... ;)

 

Purpurowy, Nie mów tak. Dzięki terapii (a w efekcie wyjściu z nałogu) spojrzysz troszkę lepiej na życie i znajdziesz swoje miejsce i swój cel na tym padole.

 

JERZY62, Twój słynny piernik?

 

takie tam, A Jak u Pana dziś z nastrojem? ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Sigrun, u mnie trochę pracy, lecz co to za praca - przyjemność sama! Mianowicie, muszę przygotować wykaz potraw kuchni wschodnich. A wczoraj grałem rodzinno-przyjacielsko w gry planszowe. Chyba dzisiaj jestem zadowolony z życia, lubię niedziele :)

 

Co do piernika, bardzo mi smakuje piernik z melasą - trochę wytrawny jest.

 

kosmostrada, bardzo dobrze, napisałbym - boskie wręcz, ale... Muszę uważać, bo zaraz mnie będą o jakąś euforię niezdrową podejrzewać :P A u Was, Wasze Błagorodie? ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Sigrun, Nie, to kapustne, więc smak bliższy powiedziałabym brukselki.

 

takie tam, To uradowałeś mnie Waćpan... :D

Znudziło mi się narzekanie, więc dziś tego robić nie będę. ;) Załuję tylko że leje, bo miałam ochotę na posnucie się. Trudno, mam swoje zajęcia w domku.

Ale fajne zadanie masz na dziś... :105:

 

Pragnę Wam donieść, że spokojnie znoszę dźwięki wydawane przez mojego syna, gitara elektryczna to jednak przyjazny dla ucha instrument. Jest dobrze.

Idę na sucho pogrzebać w aparacie, bo jutro zajęcia, a ja w polu z wiedzą.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

U Jerzyka zjadłbym trochę piernika,

od Filipa - krztynę sernika,

a kosmostrada kawę niech zaparzy,

i miłe spotkanie wszystkich u Sigrun mi sie marzy...

 

...czyli disco forumo ;)

 

Sigrun, jasne, napisz co Cię interesuje :smile: A stres świąteczny? Nie przejmuj się, u mnie są dwa razy :smile:

 

kosmostrada, nam narzekać możesz, przecież Ci pomożemy :smile:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

takie tam, wow ! :mrgreen:

 

Ciezko powiedziec...ogolnie lubie nowe smaki i eksperymenty w kuchni...uwielbiam gotowac i szukam nowych inspiracji. Kuchnia wschodu...czyli skupiasz sie na azjatyckiej, tak?

 

A stresik jest bo robimy u siebie...musi byc i pysznie i milo :)

Jak dwa razy?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jerzy62, dziękuję. Może powinienem założyć zespół?...

 

Sigrun, od wschodniej granicy i dalej na wschód ;) Teraz jednak mam przygotować wykaz związany z bliżą nam geograficznie kuchnią wschodnią. Ogólnie rzecz ujmując, mam bzika na punkcie gotowania i jedzenia. A święta dwa razy - cześć rodziny jest prawosławna, część - katolicy.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×