Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

kosmostrada, Pilipiuk jest nierówny, czyli ma opowiadania, które mnie wysadziły z kapci, jak również kompletne suchary. W razie czego szybka konsultacja z farmaceutą, mogę zrobić ranking publikacji :great:

Ja nie uważam, żeby wybranie restauracji w mieście było łatwiejsze albo, o zgrozo, przyjemniejsze od wyjechania za miasto, połażenia wokół jakiegoś zamku/klasztoru/dużego kamienia i zjedzenie w lokalu przydrożnym (mniej zobowiązujące). Zresztą ja nie mogę chodzić na włoskie, bo nie jem sera i makaronu :mhm:

I uważam, że prawidłowo zakomunikowałam swoje potrzeby. :mrgreen: Potrzeba wycieczki, no :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, to proszę o szybką ekspertyzę - co Pilipiuka wziąc na pierwszy ogień, bo w tym tygodniu idę do biblioteki, wszak thiller na długi weekend pochłonięty - trza pędzic oddac, bo znowu mi karę dowalą.

Chyba też bym wolała pójśc na wycieczkę - mniej formalne, no i jak nie będzie o czym gadac, to można pogapic się na piękne okoliczności przyrody w niekrępującej ciszy... ;) Fajną masz potrzebę i brawo za wyrażenie jej, okaże się, czy jest zgodna z potrzebą kolegi. :smile:

Dobrej nocy, kolorowych snów!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, jednak wycieczka :great:

Lista przebojów leci tak (o, ja pierniczę, ile ja tego mam na półkach :shock:):

1. "2586 kroków" - ulubione opowiadania "Wieczorne dzwony" i tytułowe, zresztą cały tom mocny :uklon: Mam cholerny sentyment, bo to była dla mnie ucieczka od traumy. Biedny Pilipiuk nie wie, ile mu zawdzięczam, może nawet mu to kiedyś wynagrodzę :mhm:

2. "Rzeźnik drzew" - ulubione opowiadania "Bunt szewców", "Serce kamienia", "Teatralna opowieść", "Ślad oliwy na piasku" :brawo:

Potem długo, długo nic...

3. "Czerwona gorączka" - tutaj już mieszane uczucia co do opowiadań, są mniej i bardziej odjechane

4. Cała seria fabularna "Oko jelenia" - przygodowo-fantastyczno-naukowo-historyczne, mózg mi tak zlasowało, że aż sobie musiałam przerwę zrobić

5. "Aparatus" - ulubione opowiadania "Ośla opowieść"

6. "Carska manierka" - opowiadania

7. "Szewc z Lichtenrade" - opowiadania

Tu się kończą tak zwane opowiadania bezjakubowe

8. Kilka tomów opowiadań o Jakubie Wędrowyczu, które mnie średnio śmieszą (fantastyka w realiach zapitej polskiej wsi)

9. Kilka tomów opowiadań o wampirach - to już prawie same suchary

A tych serii dla młodzieży to nawet nie ruszyłam, bo nie ten target.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jetodik, i jak ? zaczoles ktoras s erie? :) Jak wrazenia?

Witajcie Kochani:)))))

Ja zaraz na terapie pedze ale dzis mam nerwa bo sie denerwuje rozmowa o prace .

W ogole jestem zdziwiona ze ktos sie odezwal bo przeciez sle milion cv i jakos zadna odpowoedz nie pada. No ale ponoc bezrobocie spada i ma byc w tym roku juz tylko jednocyfrowy % ;):D:lol::lol::lol: to kto wie , moze teraz bedzie sie telefon z propozycjami pracy urywal ;)

Milego dnia !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry!!!

Przerwa w pracy na II śniadanie - banan, fajka i forum. :)

Jestem już po spacerze z psem, terapii i zakupach na ryneczku. Pachnące truskawy, młodziutki groszek i ziemniaczki, pomidory prosto z krzaka, chlebek wiejski ziemniaczany, wszystko moje! I mam też dwie sadzonki pomidorków koktajlowych, zajechałam do biedry po ziemię i dzisiaj tworzę moją plantację .;)

Łeb boli z niewyspania i tematów na terapii, ale trza przetrwać.

cyklopka - Niech żyje wycieczka!!! Dzięki za polecenie lektur, już sobie wydrukowałam i zobaczę, czy cokolwiek jest w tej mojej lichej bibliotece.

platek rozy - trzymaj się Słońce, bardzo się cieszę, że idziesz na rozmowę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, nerwy nerwami, a coś dobrego może się wydarzyć i tak trzeba na to patrzeć. (Gadam jak Pawlikowska :mrgreen: ).

kosmostrada, tak, myślę, że mój ranking jest wiarygodny, więc znając pozycję tomu będziesz odpowiednio nastawiona i unikniesz rozczarowania ;)

Dzisiaj sobie odespałam pracowity weekendzik. Do pracy idę później, kupię sobie znowu po drodze płytunie, bo są za pół ceny :mhm:

W sumie mogłabym się jeszcze pouczyć na sobotę i zawalczyć o piąteczkę z farmakologii (tak dla sportu) i jeszcze obiecałam kuzynowi, że mu pomogę zrobić tło do plakatu, bo ma na zaliczenie na studiach. Ale mi się nie chce. Bym sobie pograła w w grę :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heloł ponownie!

Właśnie wróciłam z wernisażu.Ech nawet się wina napic nie mogę, no i śpik potworny mnie trzyma, więc frajda mierna. Monsz został jeszcze służbowo, dziecko wyjechało na wycieczkę szkolną, więc trochę się poluzuję w samotności.

Polazłam w moich nowych szpilkach, cudnie wyglądają do skórzanych spodni, ale boszsz jak mordęga w nich iśc i stac. Mimo maks wygodności niestety moje stopy już tak się przyzwyczaiły do płaskich, że krzyczą - nieee, nie kcemy... :D

Teraz póki jeszcze mam siłę pójdę z psem, a potem kąpiel i szlafrok. :yeah:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałam wyniki testu na nietolerancję pokarmową, mam unikać mleka i pszenicy jak diabeł święconej wody, i co ciekawe, białka jaja, ale żółtka już niekoniecznie. Mięso toleruję bdb, owoce, warzywa a nawet ziarna jeśli nie są pomieszane z pszenicą.

Czas rozpocząć przygodę bez ciastek ze sklepu :pirate:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry!!!

U mnie kolejny dzień słoneczny, dobrze, że wczoraj podlałam ogródek, bo sucho okropnie. Mogłoby w nocy popadac.

Piszę tam wcześnie, bo jakoś od wczorajszego wieczory trzyma mnie smutasik okrutny, czuję się jakaś taka... bezużyteczna. Obudziłam się jak zwykle przed budzikiem z gulem w gardle. Oby ten dzień jakoś się rozkręcił, nie wiem tylko, co dziś mogłoby mnie spotkac przyjemnego, będę musiała bardzo mocno się postarac, żeby coś znaleźc.

Ech posmutałam od rana, ale Wam życzę miłego dzionka i dobrej energii na całą środę!

PannaNatalia, Badania zrobic trzeba, aczkolwiek wiesz, że mogą to byc objawy somatyczne... :bezradny: Czytałam w innym wątku, że trudny masz teraz okres. Trzymaj się!!!

Maggda92, No to piąteczka... Ale taki dzień jakoś też trzeba przetrwac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heyyyy Kochani :********

Ja dzis tez kiepsko. Wstalam z jakims lękiem , pewnie odchorowywuje rozmowe z wczoraj.

A praca kiepska 1/ 8 etatu za cale 140 zl miesiecznie :shock::shock::shock: no dramat :hide::hide::hide: Toz mam wiecej zasilku z Mops.

Nie mam sil na taki rynek pracy.Rece i cycki opadaja .

Milego dzionka!

W sobote jade na grilla :105::105:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi