Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Można wspomóc się ziołolecznictwem, medycyną naturalną, oczyszczaniem i odkwaszaniem organizmu - to jest bliższe medycynie konwencjonalnej i bezpieczne.

Bo w jedzeniu, szczególnie w roślinach są składniki potrzebne nam, kiedyś była to wiedza przekazywana z pokolenia na pokolenie, obecnie naukowcy muszą ją odkrywać ponownie :great: (Chociaż przypominam, że strychnina też jest naturalna :twisted: ).

Jeśli chodzi o medycynę alternatywną, to ona nie ma za wiele wspólnego z naturą, albo się opiera na pseudonaukowych teoriach, których prawidła przyrody w żaden sposób nie potwierdzają, albo na zjawiskach nadprzyrodzonych (nadnaturalnych). Czyli albo nie ma prawa działać, albo działają tu diabły. A opętanie robi różnicę. Ja w to wierzę.

A prywatne doświadczenia mistyczne mogą być albo zjawiskiem duchowym, albo wytworem umysłu. Albo może się to trochę pomieszać.

No ale możemy przeskoczyć na jakiś lżejszy temat :papa:

Wiecie, chciałabym się już cieszyć życiem, bo mam ku temu wyraźne powody, ale jestem jeszcze lekko wstrząśnięta zmianami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tosia_j, Chętnie przejmę informację na temat skutecznej podpórki, bo miałam i drewniane, i metalowe i jak się książki przewalały, tak się przewalają... :bezradny:

mirunia, Dziękuję Kochana! Nic nie działa, taki dzień...

Dobrze Cię widzieć, choć szkoda, że nadal zmagasz się z upierdliwościami. :( Dzielnie robisz swoje mimo tego.

Zakwaszenie organizmu jest uważane za mit. :P

C&S, No dobrze, więc na czym się w tej sytuacji opierać ( bo oparcie i rytuały są nam potrzebne do funkcjonowania, taka natura ludzka)? Bo rozumiem, że będziemy restrykcyjni i nie że chodzenie do bioenergoterapeuty jest be, a do kościoła jest si? Co zostaje? Nauka? Idąc do tzw. lekarza ile razy trafiasz na w gruncie rzeczy na szarlatana? Ile badań naukowych jest błędnych, rozmyślnie lub przypadkowo z błędu ludzkiego? Ile leków bardziej szkodzi niż pomaga? W co wierzyć? W swój rozsądek? Czy mogę ufać swojej ocenie i opierać tylko na swojej wiedzy?

neon, No właśnie, co to znaczy z rozsądkiem podchodzić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, Dla mnie to jest lżejszy temat niż rozpatrywanie mojego zgomlenia... ;)

Dobrze, że chłopaki w pracy, nikt nie musi tego oglądać.

Lubię poznawać poglądy innych, ale fakt, nie wszyscy muszą. :smile:

Co do zmiany. Bardzo mi się spodobały pewne podejścia, może też Cię wesprą. Otóż wydaje się błędnym, a na pewno jest frustrujące podejście, że musimy tkwić w jednej emocji, upraszczając - albo radość, albo smutek. A przecież jak najbardziej naturalnym jest w związku z określoną sytuacją odczuwać jednocześnie kilka. Masz prawo być teraz i szczęśliwa i jednocześnie wstrząśnięta, niespokojna, zalękniona. Pytanie której emocji poświęcisz więcej uwagi. ;)

Druga rzecz zmiana , nawet na lepsze, jest pożegnaniem można być smutnym i niespokojnym, zmiana jest czymś nowym i znów mamy prawo do niepokoju w związku z wyjściem ze strefy komfortu.

Te emocje "brzydkie" kojarzą się z byciem słabym, a przecież to nieprawda.

Idę zrobić sobie kawy. Na szczęście daleko nie mam. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lubię poznawać poglądy innych, ale fakt, nie wszyscy muszą. :smile:

Ano, ja na tyle poważnie traktuję i naukę, i religię, że zawsze chętnie i z przekonaniem się dzielę tym, jak ja widzę te sprawy w kontekście, dajmy na to, zdrowia psychicznego i naszego nastawienia do świata.

Masz prawo być teraz i szczęśliwa i jednocześnie wstrząśnięta, niespokojna, zalękniona. Pytanie której emocji poświęcisz więcej uwagi. ;)

Na szczęście pierwsze lęki już ze mnie schodzą.

Druga rzecz zmiana , nawet na lepsze, jest pożegnaniem można być smutnym i niespokojnym, zmiana jest czymś nowym i znów mamy prawo do niepokoju w związku z wyjściem ze strefy komfortu.

Przez pewien czas moją strefą komfortu było bycie singielką i zarabianie bardzo małych pieniążków, więc trochę musi poboleć zanim na prawdę zaufam i się zadomowię w nowej sytuacji :mhm:

Idę zrobić sobie kawy. Na szczęście daleko nie mam. ;)

Kupiłam świeże Tchibo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo rozumiem, że będziemy restrykcyjni i nie że chodzenie do bioenergoterapeuty jest be, a do kościoła jest si?

Kościół bardzo często zapraszał do siebie bioenergoterapeutów i organizował spotkania i seanse bioenergo. Np. słynny Stanisław Nardelli:

http://uzdrowiciele.blogspot.com/2013/11/stanislaw-nardelli-uzdrowiciel.html (Bardzo ciekawy artykuł).

lub Harris, Ojciec Andrzej Klimuszko i wielu innych. Kościół tego nie negował.

Sama byłam na takim spotkaniu z Panem Nardellim w moim mieście, na placu przed kościołem, żeby skorzystało jak najwięcej ludzi.

Wierzę w siłę biopola i jego skuteczność.

Byłam na spacerku z koleżanką i trafiłyśmy na imprezę miejską Piknik Rodzinny - ogrom ludzi, dzieci, malowanki, tańce, muzyka i śpiewy na żywo... ale było tak głośno, że po 15min. uciekłyśmy jak najdalej, gdzie pieprz rośnie. Czy nie można trochę ciszej tej muzy zrobić, żeby we łbie nie huczało? :shock::twisted:

Nawet nie słyszałyśmy się nawzajem. :hide: Wolę świergot ptaków, nawet zwykłej wrony na gałęzi... :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, na przykład zgadzam się na mieszanki ziołowe, czy przykładanie rąk, ale nie zgadzam się na jakieś wstrzykiwanie substancji, o czym słyszałem niedawno. O, zgadzam się na budowanie wewnętrznego muru menatlnaego.

Nasza podświadomość ma ponoć mentalność 2 letniego dziecka jeśli pierdzielisz jakieś banialuki to moga one słońcu zacząć materializować w twoim życiu. I to nie jest placebo, tylko jesteśmy tak skonstruowani.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tosia_j, nie łap za słówka! Wrona myśli, że jej krakanie to też świergot, a co! :mrgreen:

nauczanie kk zmieniło sie w tym temacie

Wiem, i wielka szkoda, że zmienili zdanie i nauczanie (nie tylko w tym temacie...) :bezradny:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kto będzie linki wstawiał jak umrzesz na atak serca? :time:

myślę że amfce.no chyba że dadzą neta leszkowi pękalskiemu,heńkowi z. lub bartoszowi k.ale niewiem czy w gostyninie mają net.w wąchocku technika tak poszła do przodu że psy w budach mają net,w kranie woda jest pitna bo wszystkie męty są w areszcie i mają powietrze najlepszej jakości bo nie wietrzą mieszkań.mieszkańca wąchocka można rozpoznać po sposobie witania się z dziewczyną na czacie "witaj suko"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi