Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry! :papa:

O czym piszecie, kto się kogo boi? :shock: To może trzeba tylko omijać... :bezradny:

Ciepło, przyjemnie, chociaż słońce było tylko do południa. Teraz postanowiło się zdrzemnąć, biedne i przepracowane w tym roku... :mrgreen:

Wróciłam z cmentarza. Byłam "imieninowo" u Mamy, jutro jest Jej patrona, ale ja pracuję i wolałam dzisiaj w ramach spaceru się przejść, chociaż w jedną stronę. Zapaliłam znicze, zrobiłam fajny bukiecik z krótkich tulipanów - taka kwietna kula mi wyszła. :D

Wykorzystałam jeszcze w miarę pogodny i ciepły dzień i noga za nogą, podziwiając wiosenną zieleń- z przyjemnością się przeszłam.

Teraz obiad, nastawiłam młode ziemniaki, a tymczasem mała kawka na wzmocnienie.

kosmostrada, wczoraj niestety nie podrzemałam po południu (żeby w nocy lepiej spać). Wzięłam się za odpruwanie cekinów ze spódnicy letniej (za dużo tego świecidełka), sporo tego jeszcze mi zostało, a robota żmudna. :D Fajny fason, fajny materiał, tylko po co tego tyle naćkali? :lol:

Nowej kontuzji się nabawiłaś Kosmuniu? Tera łokieć, ojojoj... Po ciemaku tak bywa, w dodatku nietomna. :bezradny:

Od wtorku znowu wraca zimno, no do doopy z taką wiosną. :time: Obyśmy w pracy nie umarzły, mam na wypadek W grzejnik, jak mi co nieco zmarznie. ;)

JERZY62, widzę, że seronil pomaga, bo bardziej aktywny się zrobiłeś. :great: Też jestem ciekawa co u Purpurowego, jak się miewa i czy poszedł do rodzinnej. (?)

Miłego popołudnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od wtorku znowu wraca zimno, no do doopy z taką wiosną. :time: Obyśmy w pracy nie umarzły, mam na wypadek W grzejnik, jak mi co nieco zmarznie. ;)

Ja niestety będę pracować w biurze z klimatyzacją :hide:

Ludzie są szurnięci, właśnie wiosną albo jesienią zdarza się, że w autobusie albo w centrum handlowym ustawią na chłodzenie zamiast na grzanie :hide:

Ale wszystko lepsze niż nieogrzewany magazyn :mhm:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, weź sobie do pracy dyżurną kamizelę lub ciepły sweter, chustę i miej to na wypadek mrozu w robocie. :D

Też nie rozumiem tych zimnych wiatrów w centrach handlowych, latem to co innego. A w biurze sobie podkręć nieco na 22st. ;):mhm:

JERZY62, tzn., że zaczyna działać i oby było coraz lepiej, może trafiono w dobry lek dla Ciebie. Inne życie, jak nastrój idzie w górę. Wszystko wokół robi się ciekawsze, łatwiejsze i ładniejsze. :great:

Po obiedzie posprzątałam i zrobiłam sobie paznokcie na indyjski róż... suszę i piszę jednym palcem. :mrgreen:

U mnie też już pochmurno, łypnie czasem na 1 minutkę. :bezradny:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wieczór :D

Zaglądam, czytam, wiem co się u Was dzieje...

Nie pisałam, bo nie mam na to siły i cierpliwości.

To skutek nieprzespanych nocy, zakłócanych kaszlem dziwnym, suchym, głębokim.

Od dzisiaj mam inhalator, jeszcze dzień obserwacji i być może znowu zakończy się to wizytą u lekarza, czego chciałabym uniknąć.

Nie będę opisywać Wam stanu mojego ducha i w ogóle ogólnego nastroju. Jest słabo.

A tak odnośnie indyjskich barw, to są to moje ulubione kolory, nasycone intensywnie, troszkę inne niż europejskie. W ogóle Azja jest barwnym mistrzem :D Nie mają sobie równych...

Pozdrawiam serdecznie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Róż indyjski ma wiele odcieni. Moje paznokcie na 2 zdjęciach wyszły zupełnie w różnych odcieniach, w zależności od światła.

Ale fakt, kolor piękny i najbardziej chyba podobny do cegły; czerwień +brąz + łagodny róż.

Tutaj na palecie to J4 :

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tosia_j, :mrgreen: aż tak bardzo Cię drapnęłam?

Nie lubię określenia pazury, ludzie maja paznokcie. 8)

misty-eyed, zdrówka życzę i chyba warto by było osłuchać Cię, raczej pójdź do dr. :smile:

Ja tak kaszlałam głęboko przy tych zatokach i antybiol pomógł.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi