Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Nie rozumiem samej siebie coraz bardziej...

Spotkałam się wczoraj z kumpelą, by nie siedzieć znów w 4 ścianach z myślami samobójczymi... trochę się jej wypłakałam... ostudziło to moją wczorajszą panikę. Dziś oczywiście od rana panika tak sama z tendencją narastania, ta sama kumpela namawia mnie znów na spotkanie - tym razem z kilkoma innymi - mam do wszystkich (tych innych) też zaufanie - ale im więcej ludzi tym gorzej... hałas, zagubienie w nim, większy chaos w myślach i większa panika... zgodziłam się jednak przyjechać. Ona radosna - a im więcej tej radości mi próbuje przekazać tym bardziej jestem przerażona... nie wiem dlaczego odrzucam radość, dlaczego budzi strach. Jedyna odpowiedź jaka mi się nasuwa o taka, że nie pasuje, jest obca, jest inna - nie połączę jej w żaden sposób ze sobą (tej radości) - a próba zakończy się sztucznym uśmiechem - nie chcę być sztuczna.

Kiedyś było ze mną lepiej już...

kosmostrada

przyczyny różne - ale efekt podobny widzę - stwierdzenie, że dla innych może będzie dzień miły... choć czasami się zdarzy, że dzień potrafi zaskoczyć nas czymś - może i nas coś czeka...

detektywmonk

Pamiętam jak ja walczyłam o dofinansowania tego typu utrzymując samodzielnie rodzinę... podejrzewam, że wiem, jak możesz się czuć.

Nie piszę, że dasz radę - bo to sama wiesz - podobno mamy wpływ na nasze emocje poprzez "narażanie" się na dany typ emocji - chcesz poczuć się lepiej - idź tam gdzie wesoło, a jeśli miałoby to wkurzyć - zrób coś, co sprawi przyjemność... - tak mówią. Mi często pomagało, choć nie zawsze...

MOPS nie wysłał mojej listy.I muszę mieć dowody,że w KRUS nie jestem.Cyklopka psychicznie jest dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej ;)

Purpurowy, ale ten dodatek należy się jak choroba powstała przed 21 rokiem życia, tak? Ja też ten zasiłek biorę.

- osobie niepełnosprawnej w wieku powyżej 16 roku życia, jeżeli legitymuje się orzeczeniem o znacznym stopniu niepełnosprawności;

- osobie niepełnosprawnej w wieku powyżej 16 roku życia legitymującej się orzeczeniem o umiarkowanym stopniu niepełnosprawności, jeżeli niepełnosprawność powstała w wieku do ukończenia 21 roku życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi