Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Ḍryāgan, łał , czymś do jedzenia częstujesz. Lodówka znaczy się zapełniona?

Little Red Fox, Ja niestety w tym roku nie robię bigosu, nie piekłam żadnych mięs na święta, w związku z brakiem zapotrzebowania. Brak składników. Nie zaproszę na bigosik. :why:;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam wielki gar bigosu, a że święta spędzam samotnie to jem od dwóch dni. Dobry jest.

cyklopka, Gwiezdne Wojny obejrzałam, jestem gotowa iść zobaczyć siódemkę, książki trochę poczytałam, teraz zostają rybki a jak przyjdzie chłopiec to chyba wyciągniemy cydr i nie wiadomo, jak się reszta wieczoru potoczy.

Poryczałam sobie na zemście sithów, a co.

Takie emocjonalne to bardzo.

Ale może jakiś psychofan mi wyjaśni - w powrocie dżedaj Leia opowiada Lukowi wspomnienia dotyczące matki ("była piękna ale smutna") ale przecież Leia nie ma tych wspomnień

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie obliczyłam , że w 2016 w całym roku będzie tylko 9 dni wolnych od pracy. fest.

co do jedzenia to u mnie jest aż nadto w lodówce: bigos, zupa grzybowa, barszczyk,pierogi (z ziemniakami i kapustą), gołąbki (z ryżem i ziemniakami). poza tym góra sałatki jerzynowej, boczek, karkówka, szynka etc, śledzik, karp(w galarecie i na ciepło)

a na słodko: sernik, piernik, jabłecznik, inny rodzaj piernika, jeszcze inne ciacho, mnóstwo owoców.

z głodu nie umrę, ale też jeść jakoś specjalnie mi się nie chce.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ḍryāgan, " Spróbuj Kukułki z Wawelu i poczuj jak pod kruchą karmelową otoczką w charakterystyczne białe paseczki kryje się aromatyczne kakaowe nadzienie z nutą alkoholu." Tak zachęcają , więc nope, nie ma kawy. Masz rację.

cyklopka, Jesteś wielka. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale może jakiś psychofan mi wyjaśni - w powrocie dżedaj Leia opowiada Lukowi wspomnienia dotyczące matki ("była piękna ale smutna") ale przecież Padme umarła.

Akurat Powrotu Dżidej sobie nie odświeżyłam ostatnio, tak że nie pamiętam tej sceny.

Wiadomo, stara trylogia była pisana bez ustalenia jednolitej wersji wydarzeń dla prequeli, a potem nie wszystko wzięto pod uwagę. Wystarczy jednak znaleźć jak ja to mówię apologetę, który ci to wszystko połączy, choćby scenarzysta miał to w głębokim poważaniu.

Przykład - w Nowej Nadziei pojawia się sformułowanie Lord Darth Vader, użyte dokładnie tak jakby Darth było imieniem, a Vader nazwiskiem. Dopiero w latach 90-tych uznano, że Darth to tytuł noszony w zakonie przez obu Sithów (mistrza i ucznia), po wprowadzeniu reguły dwojga, natomiast przed Banem, kiedy Sithów było dużo Darth był wyżej w hierarchii niż Lord. Apologeta wytłumaczy ci, że Obi-Wan świetnie o tym wiedział, kiedy zwracał się do Vadera per "Darth" 8) Apologeci są super. Na pewno mają też odpowiednią teorię, co do Padme, nie bój się. Znajdę ci to 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, ooo tak, dużo takich pierdółek zostało ładnie wyjaśnionych (np. jedna z ostatnich wygłaszanych kwestii w ZS - "wyczyścić pamięć prokolantowi" - jak pięknie zamyka usta wszystkim "jak C3PO mógł nie pamiętać swojego stwórcy?!"), jako lekka psychofanka SW (przeczytałam kilkanaście książek z uniwersum) trochę tam wiem, ale akurat ta kwestia mnie zastanawia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi