Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

filip133, ta co jeździ na trójach to ta inteligentna część która wie, że i tak nie warto.

Studia są niewiele warte.

Denerwują mnie ludzie, którzy na komentarz o likwidacji Erasmusa reagują komentarzem, że wszyscy i tak tam jeżdżą się bzykać i chlać. Erasmus-orgazmus. Taaa.

A tak ogólnie to nie przespałam większości nocy bo przerabiałam w głowie ważny problem, zaspałam do wyjścia do dzieciaka, odwołałam i teraz zbieram się w sobie żeby iść do chłopaków rysować. :hide: ale jest tak ciężko :silence:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

filip133, no jasne, jak byłam na studiach też mi imponowały bardziej osoby które się uczyły. Tylko teraz dla mnie to i tak bez znaczenia, co studiowałam. Mój brat nie uczy się, nie chodzi do szkoły, spasował i ok. Siedzi w domu i uczy się programowania.

A Ty co studiowałeś Filip, bo nie pamiętam?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh znowu mi wstyd, bo się za bardzo pośpieszyłem w znajomości z kimś, w wiadomościach priv, zacząłem za dużo pytać i za dużo pytać, bo już się rozmarzyłem że może się udać z tego dobra znajomość, kolejna fajna osoba poznana przypadkiem, ale jak zwykle zacząłem zawalać wszystko, nie umiem nawiązywać kontaktów z ludźmi....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

filip133, Mam nadzieję, że dotyczy Ciebie powiedzenie - uczymy się na błędach... ;)

Pies ma przewlekłe zapalenie ucha... :( Wet powiedział, że nie wie jak ten pies funkcjonował, bo gdzieś od miesiąca potwornie go boli, a ten twardziel nic po sobie nie pokazał. Przyszliśmy z nim w ostatniej chwili... Jutro znów idzie na czyszczenie ucha, zastrzyk i po kropelki.

Muszę iść po jedzenie dla niego, nie wiem, czy go brać , bo leży nadragowany przeciwbólowymi. Czy będzie jakiś tydzień w naszym domu, gdzie nikt nie będzie chory czy obolały... :bezradny:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wróciłam, wsio załatwiłam :yeah: w poniedziałek rano jak będę w pracy skonsultuje mnie kardiolog 8) bo oddziałowa dzwoniła mi powiedzieć, że z nim rozmawiała i że mam przytargać dokumentację medyczną 8) skierowanie też załatwiłam, ale mój rodzinny i tak nie jest normalny…jak ze mną rozmawia to nigdy nie wiem czy mówi poważnie czy sobie jaja robi :P

Aurora88, no tylko są zawody, w których bez studiów nie masz szans na pracę ;)

kosmostrada, jak to mówią: jak nie urok to przemarsz wojsk... :bezradny:

ja kupiłam masło orzechowe, ale po syrop klonowy też się chyba wybiorę jeszcze :P mówisz, że dobry?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Denerwują mnie ludzie, którzy na komentarz o likwidacji Erasmusa reagują komentarzem, że wszyscy i tak tam jeżdżą się bzykać i chlać. Erasmus-orgazmus. Taaa.

Aurora88, ja mam 2 koleżanki, które wyjechały na Erasmusa. Obie po ukończeniu studiów dostały tam pracę za granicą i zostały w tych krajach, do których pojechały. Jedna nawet znalazła tam miłość swojego życia :105: A akurat wcale nie studiowały jakichś kierunków, po których tu w Polsce miałyby pracę zapewnioną.

Jak ktoś chce wykorzystać Erasmusa to zdobycia doświadczenia, nauczenia się czegoś itp. to wykorzysta. Jak ktoś jedzie się tylko zabawić to już jego sprawa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak byłam na studiach też mi imponowały bardziej osoby które się uczyły.

Też tak kiedyś miałam. Jednak kilka przedmiotów na moich studiach pokazało, że osoby, które teoretycznie miały same 4 i 5 kują na blachę a jak przychodzi co do czego leżą na najprostszych rzeczach. Przykład: egzamin z ratownictwa medycznego. Ja przeczytałam tylko raz wytyczne odnośnie podstawowych zabiegów resuscytacyjnych i zaawansowanych zabiegów resuscytacyjnych, koleżanka kuła, że praktycznie umiała całe te 60 stron wytycznych na pamięć. Poległa bo wykładowca w pytaniach nie użył pełnych nazw podstawowe/zaawansowane zabiegi resuscytacyjne, tylko skróty BSL i ASL i pomimo, że umiała wytyczne na pamięć, poległa bo nie wiedziała, które są które.

I jeszcze kilka takich przykładów mogę podać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie były osoby które rzeczywiście miały inteligencję i nie leżały na najprostszych rzeczach :) Ja sam, może nie miałem jakichś stypendiów za średnią ocen i nie we wszystkich mi szło naprawdę dobrze, ale raczej w tej czołówce byłem i często się inni po jakąś pomoc do mnie też zwracali.. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

filip133, ja może i miałam stypendium rektora i stypendium prezydenta miasta na licencjacie, oceny też miałam dobre, ale uczyłam się bardzo mało. I do dzisiaj pamiętam jak przy stypendium prezydenta miasta część dziewczyn ode mnie z grupy była obrażona, bo pomimo, że one miały lepszą średnią ode mnie stypendium dostałam ja, a one nie. Z tym, że komisja oprócz na średnią, patrzyła też na działalność na rzecz uczelni. No a że ja byłam w samorządzie, w senacie uczelni, zaangażowałam się w akcję rejestracji potencjalnych dawców szpiku na rzecz jednego studenta z naszej uczelni i kilka innych akcji to komisja postanowiła mi przyznać stypendium a nie osobą, które tylko siedzą w domu i się uczą, a nie wykazują żadnej innej aktywności 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chmurka66, ale mi nikt za naukę nie płacił. Na licencjacie pracowałam w weekendy w kinie i miałam pieniądze na swoje wydatki.

Pewnie, lepiej nie robić studiów czy tam technikum, w sensie konkretnego fachu w ręku i siedzieć na bezrobociu, bo tak wygodniej.

po co Wam te studia skoro i tak z pracą krucho?

No wiesz, ja w swoim zawodzie w ofertach mogę przebierać, także jednak te studia mi coś dały. Zarobki może nie są rewelacyjne w moim zawodzie, ale przynajmniej pracę mam zapewnioną jeszcze przez kilka, jak nie kilkanaście najbliższych lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chmurka66, ale mi nikt za naukę nie płacił. Na licencjacie pracowałam w weekendy w kinie i miałam pieniądze na swoje wydatki.

Pewnie, lepiej nie robić studiów czy tam technikum, w sensie konkretnego fachu w ręku i siedzieć na bezrobociu, bo tak wygodniej.

po co Wam te studia skoro i tak z pracą krucho?

No wiesz, ja w swoim zawodzie w ofertach mogę przebierać, także jednak te studia mi coś dały. Zarobki może nie są rewelacyjne w moim zawodzie, ale przynajmniej pracę mam zapewnioną jeszcze przez kilka, jak nie kilkanaście najbliższych lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haha, takie dziewczyny mi imponują :P hehe xD

czyli nie imponuje Ci dziewczyna po technikum , która angażuje sie we wszystkie możliwe akcje społeczne tj. zbieranie pieniedzy dla przedszkola, krwiodawstwo, opieka nad pomnikami przyrody?

Przecież nie będę teraz w 50 punktach wypisywał co mi imponuje a co obrzydza :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chmurka66, ja tez nie zaluje ze mam dwa kierunki , i tez nie placilamz a zaden , pracowalam i robilam studia jednoczesnie i bylam samodzielna od 19 roku zycia.

Jeden zrobilam i byla to moja pasja ---archeologia srodziemnomorska a drugi robilam pod katem pracy --- rachunkowosc i finanse.

kosmostrada:******** a ja dzis bylam w bibliotece oddac ksiazki i wziac kilka innych , do tego zrobilam juz zakupy na weekend zebym jutro w wielkch kolejach nie stala. Bylam jeszcze w aptece po probiotyk bo mi sie skonczyl i po magnez.

Wszedzie napiecie takie i dereala ze momentami nie wiedzialam gdzie jestem :shock: to wczoraj bylo duzo lepiej.Wkurwa tylko zalapalam dzis przez to i poszlam na ciuchy bo otworzyli nowe , nie mam kasy za wiele ale chcialam sobie nastroj polepszyc i kupilam z a 7 zl jesienna spodniczke.I o dziwo tam mnie wreszcie dereala odpuscila.

Zdjecie ciemne ale leje znow a myslalamz e juz dzis odpusci.

W dodatku na placyku otwarli stoisko z przyprawami naturalnymi , ktore kupowalam na Targach lub musialam jezdzic na miasto specjalnie. Wiec sie ucieszylam.

Poza tym to dno i zmula i depresja i dereala i uj z takim samopoczuciem :roll::roll::roll::roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi