Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

acherontia-styx, No mnie niestety spada cukier jak jestem glodna , musze jesc posilki co 3 godziny i koniec , mierze sobie i widze . Kazdy widocznie reaguje inaczej , moj organizm reaguje tak. Dlatego staram sie nie dopuszczac do tego zeby byc wyglodzona bo wiem co zaraz bedzie.

Na noc zawsze musze zjesc cos solidniejszego co mnie bedzie trzymalo do rana :bezradny: dlatego staram sie wymyslac potrawy nie tuczace a syte.

Witajcie Wszyscy :******* :papa::papa:amelia83, :********buziaczki:)

Ja zaraz pedze po wedlinke , pada , leje , wieje , taka u mnie pogoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry!

A u mnie całkiem niezła pogoda, chwilami słoneczko chowa się za chmury, ale po fajki wyskoczyłam w sweterku.

Kawy pysznej nie dziabnęłam w obawie przed telepawą i wycieńczeniem po niej, więc zaczęłam dzień od rozpuszczalnej lurki.Blee...

Idę sprzątac łazienkę na błysk, monsz pojechał upolowac wędlinę, młody poszedł z psem, ogólnie zadania na dziś rozdzielone. I wg przykazań mojej T. spokojnie, nic nie muszę tylko chcę.

Życzę Wam miłego i spokojnego dnia!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, Kochana :******** no to masz perfekcyjnie rozdzielone zadania! :)A jak sie czujesz?

Ja po sama wedline stalam 35 minut :shock: juz zeby sie nie nakrecac to zadzwonilam do koelzanki i z nia gadalam przez telefon stojac w tej kolejce ...Masakra co sie dzieje w sklepach . Wrocilam jakas chwile temu i teraz mnie lęk dopadl i roztrzesienie , chyba po tych stresach w kolejkach.

Jeszcze bylam w jarzyniaku i w biedrze po drobnostki typu smietana ktora zapomnialam kupic wczoraj i maslo do chleba.

Ufff teraz musze sie uspokoic .

Zamieszcze Wam wczorajsze muffiny kolacyjne, wyszly pyszne a przepis mega prosty.

11120562_805352179542285_654076112783373449_n.jpg?oh=1f293047e06f813fb3fdb546ac3a0dcc&oe=55B7029A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, Hej Słonko!***** No to naprawdę szacun za stanie w kolejce, ja bym chyba nerwa jednak złapała... :uklon:

Nie ma tragedii, zobaczymy co mi dalej dzień przyniesie, bo odjazdy wczoraj miałam na wieczór. Trochę taka słaba jestem przez pogodę chyba (co chwilę się zmienia), ale bojam się wziąc bodymaxa, czy mocną kawę, żeby mnie nie telepało.

Daj please przepis na muffiny, bo to super kolacja jest! :105:

Zabieram się za pasztet, w międzyczasie postudiuję przepisy, bo twaróg z lodówki woła - please, please chcę byc sernikiem! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, oj a co Ci sie to dzialo wczoraj wieczorem? Tulam Goraco.!

Kochana tutaj masz przepisik , ja robilam 6 sztuk bo dla samej siebie ale zwiekszasz sobie skladniki wedle potrzeb .

na 6 muffinek 3 jajka , dwie lyzki mleka(mozna dodac 2 - lyzki maki) , dowolne warzywa lekko podgotowane , (jesli mamy np papryke i pomidora to dajemy surowe) i dowolne przyprawy. Jajka wbijamy do miseczki, beltamy z mlekiem , doprawiamy i dodajemy warzywka pokrojone w niewielkie czastki. Mase wlewamy do foremek i pieczemy 20 minut w temp 190 stopni.

Sa syte i bardzo pyszne :105:

Jaki serniczek pieczesz????

:uklon:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RunForrest, nie nie one sa lekkie i malo kaloryczne :P Ograniczam chlebek , na kolacje mozna nawet jesc kurczaka czy indora byle pieczonego w piekarniku lub grillowanego i duzo warzwek i lepsze to ponoc jak kanapka z wedlinka :)

Zebrec, a ja dzis malo wyspana dla odmiany ale drazni mnie pogoda i jestem jakas zdechla na taka aure :bezradny:

A jak ciacho na pizze robisz?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, łososia w szczególności uwielbiam :smile: tylko nie zawsze się człowiekowi chce po robocie obiady czy kolacje robić.Wiem,że te 5 posiłków dziennie dobrze ogarnąć,ale Czasem już tak zmęczony wracam ,że aby tylko prysznic i do łóżka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RunForrest, tez uwielbiam Lososia :105: i pstraga oraz sandacza :) a czasami gotuje na parze mirune i tez dobra . Wiem jak czlwoiek pracuje to juz mniej czasu na pichcenie . Ale podziwiam ze jako facetowi w ogole Ci sie chce tor obic :_)

Davin, Hey :papa: masz muffinke z wczoraj :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi