Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie ludkowie! :papa:

Co dziś tu tak pusto, zamrożeni wszyscy? Już mi nudno pisac o pogodzie, bo znów to samo. Tak jak latem wciąż był obezwładniający ukrop, tak teraz teraz obezwładniający mrok i ziąb. Musiałam po powrocie do domu na chwilę się położyc, choc rzadko uskuteczniam drzemkę.

Zaraz będę przygotowywac ciasto do placków z jabłkami na kolację, a teraz oczywiście piję herbatę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie :*****************

Jutro znow mam rozmwoe o prace , w orange tym razem ., Nie licze jednak ze bedzie z tego praca , nawet nie licze ze to bedzie jakas normalna umowa.

Wczoraj od meza kolezanki uslyszalamz e jestem nierobem i zabijanie karpii moglam wziac ale mnie sie pracowac nie chce. Zabolalo , niestety predzej bym ja padla trupem a nie karp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć Kochani hej.gif

Jestem po 3 dniu pracy i jakoś leci. Jak zwykle najgorzej jest zwlec się rano i wyszykować w trybie pilnym do pracy, ale zaczynam wpadać w rytm.

kosmostrada, o pogodzie można gadać godzinami, bo nas ostatnio nie rozpieszcza... no cóż, listopad dżdżysty i chmurzasty, noc wygania, noc przygania........... taaaaaaaaaka pora roku wstrętna!

A placuszki z jabłkami pychota, nie mam zsiadłego mleka, bo bym też usmażyła :D

platek rozy, powodzenia na rozmowie w orange... nie mów hop! a nuż widelec?

Mężowi koleżanki brakuje empatii i delikatności, nie przejmuj się... wiem, że zabolało, ale to boli nas-wrażliwców, a jemu tak łatwo przychodzi osądzać innych bo burak! deprim2.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powodzenia Płatku:)

Heh, ja takie teksty słucham od mojego faceta:( Że jestem leniwa i nie chce mi się pracować. Ale cóż, mnie ta praca bardzo nudzi i bardzo denerwuje, mam do niej krótką cierpliwość, nie jestem (już) pasjonatką. Pozostaje sie nie przejmowac, tak... mimo że to boli, strasznie boli...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, :*************** Hey Kochana :) ogromnie sie ciesze ze wpadlas juz w rytm wstawania do pracy:)

Dziekuje za kciukasy jutro:*

A przykro mi sie zrobilo bo naprawde szukam pracy wszedzie gdzie sie da , juz nawet zaczelam patrzec za pracami dorywczymi bo taka latwiej dostac i szukac dalej stalej.

10390068_965794803449909_234277148987387387_n.jpg?oh=1419f4d263c939bc2a9cdc03bc79ea9b&oe=54E26D47&__gda__=1424314304_0ade9a3fd5d6470d3cd9080125e9dd44 powinnam tak podchodzic ale nie do konca potrafie.Jestemz a wrazliwa na ten swiat, tu trzeba miec twarda dupe i jeszcze twardsza dusze zeby Cie nie ranili .

-- 19 lis 2014, 19:15 --

Cognac, dziekuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, :*******przepraszam, że się nie odzywam, ale wieje u mnie nudą, więc rozrywam się troszeczkę na forum w innych tematach, które nieraz sama rozkręcam :P

Nie piszesz ostatnio nic o błędniku ... czy to oznacza, że jest lepiej, czy nie chcesz nas zanudzać ?

Nie napisałaś, co z tą pracą w muzeum, gdzie było 47 kandydatów ...

mirunia, a o której Ty do tej pracy wstajesz ?

Cognac, nie pochwaliłaś mi się, że masz faceta ? Krakus, może :mrgreen: ?

Jerzyka też 2 dni nie było :roll:

A to na rozgrzewkę dla spamowiczów, bo ciągle marudzicie, że zimno ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, hej kochana! dobrze że znalazłaś sobie złotą myśl na tą sytuację, bo kto jak kto, ale ty roboty szukasz... Dobrze mirunia powiedziała, jakiś burak chlapiący ozorem bez pomyślunku i tyle. Powodzenia jutro! Wiem że u nas na święta szukają, np. widziałam ofertę w tk - maxxie, myślę, że nie byłaby to zła robota chociaż męcząca. Ja bym ją wzięła, gdybym potrzebowała. Wierzę, że gdzieś się zaczepisz. Na razie może produkuj biżu, bo ładnie ci wychodzi, a sama mówisz że popyt masz. :smile:

mirunia, witaj słonko, cieszę się że jakoś w rytm pracy weszłaś, dzielna kobitka jesteś. :great:

Ja do ciasta na placki z jabłkami nie dodaję kwaśnego mleka, tylko słodkiej śmietanki i mleka. Zresztą z placków dziś nic nie wyszło, bo młody wpadł ze szkoły i zameldował, że marzy o naleśnikach, więc dobra matka zakręciła ciasto i naleśniki już pożarte.

Cognac, to że kogoś jakaś praca nudzi nie znaczy, że jest leniwy, coś zły humor chyba miał twój facet, żeby tak chlapnąc... Ja bym cię raczej mobilizowała do zmiany pracy, żebyś miała choc trochę frajdy i satysfakcji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, tez musze o tym pamietac :) Co Kochana dzis na kolacje robisz? :D

Arasha, Nie szkodzi Slonce :**************]

U mnie tez nie ma kolorowo ;)

Blednik sie miewa lepiej , nie przestalo sie krecic calkiem i sa dni ze mamz awroty ale o wiele mniejsze jak mialam.

Biore lekarstwa caly czas.

Z muzeum sie nie odezwali.

A TY jak sie miewasz ogolnie???

Pogoda okropna , leje jak z cebra. Pije herbate i ogladam salon sukien slubnych oraz pisze na forum ... Taki oto mam wieczor :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, Hey Slonce:************** Robisz racuszki?

Tak ja juz wyslalam nawet na Targi swiateczne na rynku , jeden miesiac moge stac w zimnie na dworze .

Wszeedzie szukam , skutek marny poki co .

-- 19 lis 2014, 20:08 --

kosmostrada, a doczytalam ze nalesniki smazylas :) ja dzis tez mialam na obiad nalesniki :D , z konfitura jagodowa zakupiona w biedrze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie! Jak minął dzień? ;)

Byłem dzisiaj u dermatologa i czekałem ponad 2 godziny, mimo, że byłem zapisany na konkretną godzinę. Szkoda gadać! :evil: Ja już dostałem się do gabinetu, to okazało się, że lekarka nie wyjęła mojej karty i musiałem się wrócić do rejestracji (w kolejce stało 8 osób). W międzyczasie jakaś kobieta weszła do gabinetu i siedziała tam prawie godzinę popijając sobie kawę. Gdybym nie wszedł i powiedział, że czekam już 2 godziny z kartą, to pewnie dłużej by się zeszło. Ach, ta państwowa służba zdrowia!

-- 19 lis 2014, 19:50 --

piotrunio, dzięki za propozycję, ale większość z nas stara nie użalać się nad sobą. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zebrec, też jestem w fan-clubie państwowej służby zdrowia. Za każdym razem jak idzie to sprawnie i w granicach dwóch tygodni, to czuję się jak jakaś księżniczka. :D Dziękuję Bogu, że w sytuacjach podbramkowych stac mnie na prywatne wizyty. Chocby psychiatra, na wizytę państwową czekałam 5 m-cy, gdybym nie znalazła pomocy wcześniej, to nie jestem w stanie sobie wyobrazic, jaki wrak człowieka zostałby ze mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arasha, wstaję o 6.30 :shock:

platek rozy, płatuś, ja już właśnie zjadłam kolacyjkę, ryż z jabłkami i cynamonem - lekko, zdrowo i smacznie :D

Praca na Targach fajna, bylebyś nie przemarzła za bardzo stojąc na zimnie. Cieszę się, że z błędnikiem jest lepiej i nie kręcisz się już :brawo:

kosmostrada, widzisz, każda gospodyni ma swój przepis na placuszki z jabłkami. Ja robię na zsiadłym mleku lub kefirze i też są smaczne. A jabłka kroję w plastry i wrzucam do ciasta. Niektóre koleżanki trą na tarce jabłka, ja jednak wolę takie większe kawałki, bardziej wyczuwalne pod językiem :D

Dzięki kosmo, za dobre słowo serducha_1.gif

-- 19 lis 2014, 21:15 --

Zebrec, witaj :papa: to żeś się ostał w tej kolejce, wspólczuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, ej, Ty obudź mnie może haha, ja się ostatnio o 11 obudziłam (pracujemy od 8, ha ha:P), dziś o 9, skandal goni skandal.

platek rozy zapisałam sobie ten obrazek. Swietny jest.

Arasha no Krakus, skąd wiedziałaś ;p

kosmostrada Wy tu jakieś specjały gotujecie, poczułam się zainspirowana i zrobiłam wafle przekładane kajmakiem. Niech mój Krakus ma, a co. Unika mnie ostatnio jak może, to trzeba zareagować "pozytywnie" i dać od siebie coś dobrego, taki mam plan ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, racuszki drożdżowe są bardzo łatwe do zrobienia. Też nie mam za dobrej ręki do ciast drożdżowych, ale racuchy są na prawdę łatwe. Ciepłe mleko, odrobinę drożdży, jaja, mąka - spora miska, żeby wygodnie było "miąchać" w niej i gotowe. Cała reszta rośnie na patelni :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cognac, na tej stronce maja wlasnie fajne sentencje :) ja czesto od nich cos biore bo jakos tak dokladnie obrazuja moje odczucia czy mysli.

mirunia, mniamiiiii jak

dawno nie jadlam takiego ryzu z jabluszkami :105: mam sline na butach :D

Zebrec, ja tak ostatnio czekalam u mojej psychiatry ... ponad dwie godziny i juz mialam isc w cholere z poczekalni . Dodam ze tez mialam na godzine termin .

-- 19 lis 2014, 21:30 --

kosmostrada, Cognac, a jak kajmak robicie? :bezradny:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi