Skocz do zawartości
Nerwica.com

[ŚLĄSK]

Rekomendowane odpowiedzi

renee.madison, ja tak uwazam...nerwica nie bierze sie znikad.. czasami hodujemy ja calymi latami chociaz wydaje nam sie ze calkiem znosnie czujemy tlumimy w sobie emocje. Warto dokopac sie do zrodla

Nie musze byc najlepsza ze wszystkich. Wystarczy, że będę trochę lepszą sobą, niż byłam wczoraj.

Kazdy współczuje słabym.. na zazdrość trzeba zapracować ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wchodzę w dyskusję - co jest lepsze i nie "przeciągam się" na stawianie diagnoz;

słyszę problem - umiejscowiony w określonym czasie - dzielę się swoimi doświadczeniami,

nie wchodzę w grę "moje lepsze", "wiem lepiej"... ;)

angie - myślę,że jedno wiesz, w psychoterapię warto teraz wejść...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Candy14, zgadzam się i warto dokopać się do źródła, ale samo dokopanie się nie pomoże naprawić naszych reakcji. Wiem, bo sama przeszłam psychodynamiczną, po 3 latach nerwica wróciła ze zdwojoną siłą i doszło do tego F45.2. Dokopałam się do źródeł problemów, uświadomiłam niby je sobie, a jednak reaguję wciąż nie tak jak powinnam. CBT jest nastawiona bardziej na tu i teraz, na psychodynamicznej terapeuta nie proponuje nic od siebie (przynajmniej mój nie proponował i z tego co wiem to w tym nurcie daje się pacjentowi samemu dojść do wniosków). Jeśli autorka ma dużo czasu, chęci i motywacji niech idzie na psychodynamiczną, ale w przypadku zaburzeń lękowych i hipochondrii CBT ma największą skuteczność.

all I wanna do is get high by the beach, get high by the beach

sertralina 250 mg / kwetiapina 25 mg /alprazolam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

renee.madison, no tak... znajac zodlo trzeba zaczac pracowac nad reakcjami i byc moze masz racje ze potrzeba do tego sily

Nie musze byc najlepsza ze wszystkich. Wystarczy, że będę trochę lepszą sobą, niż byłam wczoraj.

Kazdy współczuje słabym.. na zazdrość trzeba zapracować ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Candy14, najlepsze wyjście to psychodynamiczna, a po niej behawioralna, ale kogo na to stać : :mrgreen:

najgorsze, że pierwsza może trwać latami-to coś na zasadzie-kto zmęczy się pierwszy pacjent czy terapeuta :P

all I wanna do is get high by the beach, get high by the beach

sertralina 250 mg / kwetiapina 25 mg /alprazolam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rownież szukam kogoś, niestety Zabrze jak dla mnie odpada - za daleko. Okolice Katowic sosnowca itp 1,5roku czułam sie zdrowa, jako ze jestem obecnie w domu chciałabym porozmawiać i chyba pomocy bo czuje sie paskudnie i myśle ze wszystko do mnie znów wraca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam terapeuty,który poprowadzi mnie indywidualnie na NFZ z okolic Katowice/Zabrze/Gliwice/Bytom.

Grupowe terapie odpadają.Za dużo krępujących przeżyć żeby tam to poruszyć.

Może ktoś kogoś polecić?

Bordeline/Uzależnienie od subst. psychoaktywnych/Epizod depresyjny.

Citabax 40mg

Depakine 300mg

Perazin 200mg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ośrodki "Feniks" działają w Kato, Sosnowcu, Gliwicach i Zabrzu (każdy zajmuje się innymi zaburzeniami): http://www.nzozfeniks.pl/. Polecani przez moją terapeutkę. Konkretnej osoby nie umiem podać, bo tylko się diagnozowałam w Gliwicach.

Nuże, wszyscy, którzy macie pragnienie, pójdźcie do wód, a którzy nie macie pieniędzy, pójdźcie, kupujcie i jedzcie! Pójdźcie, kupujcie bez pieniędzy i bez płacenia wino i mleko! (...) Nakłońcie swojego ucha i pójdźcie do mnie, słuchajcie, a ożyje wasza dusza, bo ja chcę zawrzeć z wami wieczne przymierze, z niezłomnymi dowodami łaski okazanej niegdyś Dawidowi! Jak jego ustanowiłem świadkiem dla narodów, księciem i rozkazodawcą ludów, Tak ty wezwiesz naród, którego nie znasz, a narody, które nie znały ciebie, będą śpiesznie podążać do ciebie przez wzgląd na Pana, twojego Boga, i przez wzgląd na Świętego Izraelskiego, gdyż cię wsławił. Szukajcie Pana, dopóki można Go znaleźć, wzywajcie go, dopóki jest blisko! (...) Bo myśli moje, to nie myśli wasze, a drogi wasze, to nie drogi moje - mówi PanLecz jak niebiosa są wyższe niż ziemia, tak moje drogi są wyższe niż drogi wasze i myśli moje niż myśli wasze.

Księga Izajasza 55, 1-9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie!

Nazywam się Dawid Karol Kołodziej. Jestem psychopedagogiem, socjoterapeutą, trenerem interpersonalnym i szkoleniowcem.

Prowadzę terapie i treningi interpersonalne na terenie miast z w/w prefiksem. Prowadzę gabinet na terenie miasta Bolesławiec. Przeprowadzam również wizyty domowe oraz powadzę profilaktykę przez internet (w niektórych przypadkach). Stosuję nurt (podejście) socjoterapeutyczne.

Zapraszam serdecznie do odwiedzenia mojej strony internetowej i zapoznania się z pełną ofertą.

http://psychopedagog.eu

Zapraszam również do odwiedzania mojego bloga o tematyce psychologiczno-społecznej.

http://blog.psychopedagog.eu

vWwkfMm.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi