Skocz do zawartości
Nerwica.com

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

LINA

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie;)

angie1989 twoja rocznica na forum a moje imieniny;))wiec kielonka mozemy walnac;))hahha...oby zdrowie bylo;)ciesze sie ze usg ok....

nefretisja rok temu zrobilam Tk i euforia trwala pare dni...a potem szal ze nie dokladne i musialam rezonans robic!!!!zawsze po badaniu lub wizycie u lekarza eufria trwa pare dni..i od nowa...a moze on sie pomylil???to chyba normalne w hipochondrii((:

ja po nowym roku tez chce zrobic kolonke...bo mi te kichy zyc nie daja((:ciagle klucia gazy odbijanie...(;do tego mam bole i klucia w odbycie a to mnie juz niepokoji((:6lat temu juz mialam kolonke....i nic jelito drazliwe...a cieprpialam z 2lata((:

a wiecie czego boj sie najbardziej...bo jestem obiazona genetycznie!!!tzn...babcia mama ojca...miala raka spraw kobiecych i przerzut na jelito...(nie wiem czy to sie liczy w genetyce jak jest przerzut?)i brat ojca....2lata temu podczas kolonki..zupelnie kontrolnie...guz,,,,wzial lekka chemie.,i dzieki Bogu ok...bo szybko wykryte...wiec sie boje :why::why::why:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Angie ja mam 35. Nie wiem ale mysle, ze akurat to warto zrobić, a szczególnie jak sie np. bierze pigułki. Ja nie biore, karmilam w sumie 3 lata i nie bałam się aż tak. Po prostu mi zrobił, nie wiem, może chciał wiecej zarobić...

Marta, widzisz u mnie euforia trwała JEDEN dzień. Gdybym nie miała tego durnego pokłuwania to trwałaby nadal.

Wczoraj jeszcze ten lekarz co mi robił powiedział tak "rak jelita jest specyficzny bo tu nie ma granic wieku i nie licza się predyspozycje genetyczne, teraz mamy tyle chemii, że ona zatruwa jelita i trzeba sie badać, objawy mogą być żadne albo np. same wzdęcia lub coś innego błahego" Nie chciałam wczoraj tego pisać by nie siać paniki ale dlaczego mam się oszukiwać? Wieć piszę. Tak powiedział cholera.

Chociaż ja o raku zołądka myslałam cały ROK, Codziennie!! Miałam objawy - suchość w ustach, bóle nocne, brak apetytu, nudności, miałam wszystko.... I wyszło pięknie.

Ja nie chce tej kolono. Bardzo nie chcę. Mąż się puka w głowe, mówi ze jestem nienormalna.

Ale z drugie strony lek. tłumaczył o tych zagięciach jelit i dał mi jadłospis na jelito drażliwe...mowił też że ZJD moze objawiać sie w nocy, czyli zupełnie cos innego niż w necie.

Marta a masz kłucia w tym samym miejscu czy roznych>

-- 04 gru 2014, 11:38 --

aha bóle i kłucia w odbycie też miewam, wiesz...wiadomo co piszą w necie

ale też czytałam, ze to moze byc psychogenne

po drugie dośc dużo siedze na d... i mam mało ruchu, więc moze boleć tyłek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nefretis najpierw dlugi okres klulo mnie z pr strony czyli byla jazda na watrobe....(teraz przeszlo na prawa czyli trzustka((:przez wakacje klulo mnie dlugo po sordku...((:

nie mieszkam w pl....wiec jak tylko pojechalam latem odrazu komplet badan(:i wszytko ok dzieki Bogu....

bylam u gastro...z wynikami i usg..jak mu zaczelam gadac o raku trzustki...jak ufo na mnie patrzyl((:daj jakies tabletki...na bole zoladka...i perystaltyke jelit....

ale mnie martwia te moje biegunki....i klucia w pupie....no i teraz bole plecow doszly((:to juz wogole szajba....

tez mi mowil ze mam mega zagazowane jelita...wszytko wogole do tego stopnia ze usg przelozyl na nast dzien bo nic nie widzial...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

marta ja tez mam bóle w plecach, dokładnie w krzyzu

nie wiem co to jest, czy brak ruchu, stres

też mam biegunki, nigdy w zyciu nie miałam. mecze sie juz od jakis 2 mcy, tzn jest troche lepiej, bo idę raz ale biegunkowo

do tego to kłucie w jednym miejscu, no niestety wkręt od nowa, byłam pewna, ze to dwunastnica albo wątroba, a tu nic.

Do tego lęk. Wczoraj gdy byłam w dobrym humorze nie bolało. Nie wiem czy rak tak boli , ze raz tak a raz nie.

Nie chce czytać forów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nefretis ja najczesciej jak sie budze,,,,raz wroce do lozka i zaraz drugi....w ciagu dnia raczej...ok...ale zauwazylam ze po slodkim mam jazde....

wystraszylam sie bo jak mialam usg na koniec sierpnia jak bylam w pl....radiolog pyta a boli pania brzuch dolem/??ja mowie raczej nie...a on bo tu jest jakies zwezenie i zaleganie masci...tak napisal....ale wezly dookola nie powiekszone...i ja juz jazda....polecialam z tym do gastro...wystraszona a on:ze to nic groznego...jelito sie kurczy i poszerza,,,to jest flak,,a zalegajaca masc to kal...prosze sie nie martwic i tyle...a ja se mysle ze moze moglam isc na kolonke(((:

-- 04 gru 2014, 12:09 --

nefretis wyniki mialam na koniec sierpnia...wszystko ok;))laczanie z prob watrob i enz trzustkowymi...Ob 7 a Crp tez niskie...nie pamietam...w kazdym badz razie w normnie;)

mam 33lat;))wiec mloda koza....:))a zachowuje sie jak stara babka;))))

ja chce wierzyc ze to ZJD chce i musze.....ale jakis tam lek jest.....ze nie zawsze to ZJD((:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak sie boisz o trzustke to zrob jeszcze enzymy trzustkowe i cukier. ALe nie wierze, żadna tam trzustka. Trzustka daje silne objawy, ból, zauważalne problemy.

Zaleganie moze byc od kurczenia jelit, masz drazliwe skurczone wiec sie zbiera.

Słucha a nt. tego bólu z prawej napisz ile czasu Cię bolało i czy codziennie? Ja też mam dość, raz boli raz nie. Nie da sie życ

-- 04 gru 2014, 12:12 --

nefretis

wyniki mialam na koniec sierpnia...wszystko ok;))laczanie z prob watrob i enz trzustkowymi...Ob 7 a Crp tez niskie...nie pamietam...w kazdym badz razie w normnie;)

ja chce wierzyc ze to ZJD chce i musze.....ale jakis tam lek jest.....ze nie zawsze to ZJD((:

łe to super, ja też mam wszystko w normie. też niby młoda a zamiast cieszyc sie zyciem to wieczne objawy, chęc badań

wczoraj na tej gastroskopii w kolejce sami starsi ludzie. Byłam najmłodsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nefretis dlugo mnie bolalo okolo roku,,,((;ale jaki masz ten bol...taki ucisk?czy szczypanie pieczenie....mnie bolalo jak jechalismy z pl do uk najmocniej...nie moglam wysiedziec tak gniotlo((:przeszlam na diete....zaczelam pic jakies eliksiry na oczyszczona watrobe...i przeszlo...widzisz watroba wyszla mi stluszczona na usg a proby watrobowe ok...hmmm...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak sie boisz o trzustke to zrob jeszcze enzymy trzustkowe i cukier. ALe nie wierze, żadna tam trzustka. Trzustka daje silne objawy, ból, zauważalne problemy.

Zaleganie moze byc od kurczenia jelit, masz drazliwe skurczone wiec sie zbiera.

Słucha a nt. tego bólu z prawej napisz ile czasu Cię bolało i czy codziennie? Ja też mam dość, raz boli raz nie. Nie da sie życ

-- 04 gru 2014, 12:12 --

nefretis

wyniki mialam na koniec sierpnia...wszystko ok;))laczanie z prob watrob i enz trzustkowymi...Ob 7 a Crp tez niskie...nie pamietam...w kazdym badz razie w normnie;)

łe to super, ja też mam wszystko w normie. też niby młoda a zamiast cieszyc sie zyciem to wieczne objawy, chęc badań

wczoraj na tej gastroskopii w kolejce sami starsi ludzie. Byłam najmłodsza.

U mnie było to samo, z reguły gastro i kolono robią starci ludzie,dziwnie się na mnie patrzyli, ale jako syn personelu medycznego wszedłem bez kolejki, myślałem, że mnie zjedzą, ale dzięki temu bardzo miło było przed gastro, bo mnie pocieszały pielęgniarki , i uspokojały z innymi pacjentami się tak nie obchodziły.

U mnie dzisiaj cóż, chyba złapałem jelitówkę, bo kolega koleżanki u której wczoraj nocowałem, ma i dziś mnie kręci w brzuchu tak , że masakra.

Jak wracałem od niej cały zlałem się potem, oczywiście , wkrętka, że jak będę wracać do domu to zemdleję nie dojdę do domu i coś się stanie, ale jakoś doszełem i do was piszę. Dziś na tapecie podstępny nowotwór zwany szpiczakiem mnogim, stawy mnie niepokoją, ale nie czytam tylko przypominam sobie co czytałem wieki temu, za wiele nie pamiętam, ale martwię się trochę. Jutro ta wizyta u internistki, ale nie wiem czy pójdę, może jak bd mieć fundusze po prostu pójdę na to usg tarczycy i tyle?Iternistka nic nowego mi nie powie, taczycy palpitacyjnie nie zbada,.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nefretis dlugo mnie bolalo okolo roku,,,((;ale jaki masz ten bol...taki ucisk?czy szczypanie pieczenie....mnie bolalo jak jechalismy z pl do uk najmocniej...nie moglam wysiedziec tak gniotlo((:przeszlam na diete....zaczelam pic jakies eliksiry na oczyszczona watrobe...i przeszlo...widzisz watroba wyszla mi stluszczona na usg a proby watrobowe ok...hmmm...

wątroba na USG wyszła OK, to samo próby. Gniecie, wkurza, czasem piecze, szczypie. Czasem ukłuje a czasem po prostu zaboli. Tak wiec róznie. Powiedz co piłas moze tez zaczne

ja jestem tez na diecie (bezglut i beznabiał) w sumie zero słodyczy. I nic.

-- 04 gru 2014, 12:52 --

U mnie było to samo, z reguły gastro i kolono robią starci ludzie,dziwnie się na mnie patrzyli, ale jako syn personelu medycznego może jak bd mieć fundusze po prostu pójdę na to usg tarczycy i tyle?Iternistka nic nowego mi nie powie, taczycy palpitacyjnie nie zbada,.

To moze dzieki jelitóce zapomnisz o innych objawach. Ja ostatnio chciałam miec grype i zobaczyć czy mam dalej sensacje w brzuchu i lęk. Taki test:)

Sinister, zemdlałes kiedys publicznie? Widze , ze ta tarczyca nie daje Ci spokoju. Ale rozumiem , każdy mysli o swojej zmorze, zmiast cieszyc sie nadchodzącymi Świętami i tym miłym czasem

-- 04 gru 2014, 12:55 --

TRZYMAJCIE ZA MNIE KCIUKI ZA 2H MAM PSYCHIATRE, mam nadzieję na jakieś zmiany, chciałabym coś na wyciszenie. Mam tez problemy ze snem i energią do zajęc (czasami czuje demotywacje typu, ze po co mam coś robic i tak zdechne i po co to wszystko).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja też mam bóle w plecach, i krzyż i na środku i w ogóle wszędzie. tez zaczęłam się martwić, że to trzustka, i odkąd zaczęłam się martwić chyba ona własnie zaczęła mnie boleć (gdyby nie jazda z Anna Przybylska w zyciu bym nie pomyslala, ze to trzustka, tym bardziej, ze codziennie 4h spedzam w pociagu). jesli chodzi o jelita, tak jak pisalam wczesniej, czuje sie jakbym miala tam stado krasnali :) mozecie zrobic sobie badanie na krew utajana w kale, ja ostatnio mialam, przez moja anemia, czy czasem nie ma krwawien wlasnie z jelita, ale wszystko wyszlo dobrze. takie badanie kosztuje okolo 25 zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nefretis wiecz wysle.....teraz lece na uczelnie....a potem mam gosci imieninowych;))

martini123 ja robilam na krew utajona w sierpniu wyszlo ok;))na helicobacter tez robilam...:)

mysle ze cos w tym jest iz im wiecej o tym myslimy to ta czesc ciala boli(((:tak mialam z glowa....4mace dzien w dzien....do tego dretwienia policzka wargi itd...po rezonansie przeszlo:)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sinister, poczekalabym na Twoim miejscu i zrobiła usg to jest najpewniejsze. Np. Moja mama zawsze miała dobre wyniki z krwi a usg nie koniecznie...

-- 04 gru 2014, 16:48 --

marta80, tak możemy sie napić...choć rocznica na tym forum to raczej powód do świętowania nie jest ale jakieś wino wieczorkiem czemu nie :) wszystkiego najlepszego z okazji imienin zdrowka :*:* co to za eliksir o ktorym piszesz....

Wiecie ta hipochondia nie ma konca na prawdę...dziś od rana macam piersi...nawet mężowi kazałam je badac niby nic tam nie ma... Chyba... Tzn to chyba są gruczoly...

nefretis, ciekawa jesTem jak u psychiatry?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nefretis, a moge zapytac ile masz lat?

Bo ja nigdy nie miałam...lekarz powiedział ze dopiero od35 roku życia chyba ze cos niepokoi. Mnie wiadomo. Niepokoi wszystko hehe :) moze po nowym roku zrobię...

Bzdura. Ja robiłam usg od dawna raz na dwa lata tak jak cytologię

A od 35 r.ż. co rok

Mam torbiele nieduże w obu piersiach więc wole sprawdzać

Później gdzieś po 40-tce mammografia bo jest inna struktura piersi i usg niewiele już pokażę

No właśnie ta tarczyca nie daje mi niestety spokoju, jak myślicie powinienem iść jutro do tej internistki i zrobić te badania krwi ponownie na tarczycę, czy poczekać, aż będę mieć kasę i zrobić to usg tarczycy?

Ja bym zadowoliła się badaniami, ale nie tylko TSH ale również FT3 FT4

Jak będą dobre to na razie poczekaj z tym usg szkoda kasy. Lepiej jak ci na nfz lekarz da skierowanie, jak będzie potrzeba to na pewno da.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi