Skocz do zawartości
Nerwica.com

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

LINA

Rekomendowane odpowiedzi

]angie1989[/b], to jest nerwica żaden guz. Mi też promieniowal ból w różne strony.

nefretis, u mnie po śmierci taty zamknęłam się w sobie. Zero spontaniczności. Mama miała radioterapie to nie miałam czasu myśleć. Musiałam być silna ukrywając płacz pracowałam wtedy daleko od mamy ale w miejscu gdzie tata pracował. Każdy kont przypominał mi niego. Do dnia dzisiejszego pracuje w jego środowisku.

czasami chciałabym normalnie usiąść i płakać ale nie umiem.

w domu cały czas mówimy o osobach które odeszły wspominamy i widać ze każdy tłumi w sobie łzy.

Najgorsze dla mnie to brak czasami konkretnego zajęcia. Jak coś juz mam i wymaga to ode mnie zaangażowania to nic mi się nie dzieje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nefretis, dokładnie tak jak odpisujesz. ! Czytałam teraz forum i faktycznie moze byc to jelito i to by tłumaczylo czemu na usg nic ci nie wyszło. Czytałam ze tam jest zakręt jelita grubegomi przy stresie moze byc skurcz i z tego boli. Trzeba lykac na to no sie ponoć.

Nerka tez wchodzi w grę ale nie u ciebie.

Usg mam we wtorek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

]angie1989[/b], to jest nerwica żaden guz. Mi też promieniowal ból w różne strony.

nefretis, u mnie po śmierci taty zamknęłam się w sobie. Zero spontaniczności. Mama miała radioterapie to nie miałam czasu myśleć. Musiałam być silna ukrywając płacz pracowałam wtedy daleko od mamy ale w miejscu gdzie tata pracował. Każdy kont przypominał mi niego. Do dnia dzisiejszego pracuje w jego środowisku.

czasami chciałabym normalnie usiąść i płakać ale nie umiem.

w domu cały czas mówimy o osobach które odeszły wspominamy i widać ze każdy tłumi w sobie łzy.

Najgorsze dla mnie to brak czasami konkretnego zajęcia. Jak coś juz mam i wymaga to ode mnie zaangażowania to nic mi się nie dzieje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

malenstwo31 współczuje Ci, ze musisz pracowac w tym miejscu, ja chyba nie dałabym rady, skojarzenia, wspomnienia by mnie dołowały doszcżetnie. Ale z mamą wszystko OK??? No my tez wspominamy, czasem się smiejemy wspominamy dobre rzeczy, ale łzy się cisną bardzo.

Angie dlatego mówię o tym jelicie...Kurde, co tam może być? Zagięcie, gazy, bardzo sie boję, dlaczego boli codziennie a kiedyś nie bolało.

-- 27 lis 2014, 22:45 --

Wiecie co, mam juz w domu Sedam i Pramolan. Nie brałam ale czuje sie jakoś bezpieczniej mając to w szafce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nefretis pramolan to b dobry lek. bralam go jakis czas i on eliminuje wszystkie somatyczne objawy nerwicy

-- 28 lis 2014, 07:46 --

d@ri@nk@ tez pracuje jako przedstawicielka handlowa. mam do czynienia co prawda z lekarzami bo sprzedaje im sprzet medyczny itp. Lekarze to b ciezcy klienci. Przyjezdzaja do mojej firmy mercedesami a targuja sie nawet o 10 zl. to jest zalosne.

-- 28 lis 2014, 08:08 --

myslicie ze to moze byc faktycznie zagiecie jelita ? ja wczoraj specjalnie zjadlam tlusty posilek i popilam cola i nic, takze te kucia to nie woreczek ani watroba. nigdy nie slyszalam o skurczu zagiecia jelita.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wczoraj tez zjadłem pizzę a wieczorem jeszcze kurczaki z mc donalda i bol był ciagle taki sam...więc rzeczywiscie dziwne zeby to byl woreczek lub wątroba....moze faktycznie to jelito?

A wczoraj tez wyczytałam na jakimś forum ze to moze byc od kręgosłupa co by nie było głupie... Bo ciagle mała noszę na tym prawym boku....

Chciałabym zeby tylko w usg nic nie wyszło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie najbardziej przeraża to, ze to może być promieniowanie od czegos innego, czytałam o róznych guzach i często pisze "nieswoiste objawy" najbardziej boje sie tego słowa. Bo to jest ból nieswoisty, niby do niczego nie pasuje więc co to :(

Gdyby nie to, to byłoby naprawde nieźle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

angie1989, guz nerki?? Kochana to przy sikaniu byś wyła z bólu i krwią sikała. a z tego co wiem to nie sikasz krwią. tylko sobie nie wmów ,że masz krew w moczu bo sie pojawi.

Kochana naprwdę to nerwoból , który potęguję noszenie dziecka na prawej stronie.

jak poszłam do lekarza właśnie z prawą stroną jak mnie bolała , to pierwsze zapytał mnie jak przeważnie siedze w fotelu. to jak usiadłam dokładnie jak w domu to powiedział,że robie sobie krzywdę.

ja nawet na krześle obrotowym siedze poskręcana jak paragraf:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dochodzę do wniosku , że siedząc na tym forum nigdy nie wyjdzie się z nerwicy. Każdy każdego pyta czy miał podobne objawy i wzajemnie się tak naprawdę nakręcamy. Spójrzcie na Alice dziewczyna coraz lepiej się czuje i coraz mniej się tutaj udziela. Ja dziś rano ryczałem,bo moja kocica pierwsza jaką miałem jest chora i jeśli leczenie będzie kosztowne, a i tak nie przyniesie efektów to trzeba będzie ją uśpić, a żyje dopiero 7 lat. Jest mamą 4 letniej kotki i jak zdechnie to się załamę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sinister, dziekuje ;) Co prawda rzadziej się udzielam dlatego że córcia tego wymaga, ale fakt, jest mi nieco lepiej. Z badań to czeka mnie właściwie tylko TK zatok, którą robię w grudniu pod kątem wielkiej kluchy krążącej między nosogardłem a oskrzelami. U Was tez w koncu się ułoży :great:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wzięłam pramolan, bo czuje sie nieciekawie

mam cholerne natręcwa do szukania w googlach, kurde nie moge przestać, odłączyli by internet byłby spokoj :o

dzis (zresztą jak codzien od kilku tyg) - rak jelita grubego, Objawy sie zgadzają: biegunka, nudnosci, ból krzyża, skurcze w brzuchu, jakaś kolka, wzdęcia, ból z prawej). Dokładnie. Pisze, że jesli objawy trwają długo to TO. Ja pier... wykoncze sie :twisted::zonk:

a co dzis u was???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nefretis, nie rak tylko ZJD ;)

Masz te objawy?

Symptomy

Typowe symptomy dotycza dolegliwosci ze strony ukladu pokarmowego (moga wystapic tylko niektore z wymienionych ponizej):

Odczucie wzdecia (nieraz bardzo duze)

Bole i skurcze brzucha (szczegolnie z lewej strony) – odczuwalna ulga wraz z oddaniem gazow

Bole i skurcze zoladka

Nadmiar gazow

Nieregularne wyproznianie sie

Zaparcia (stolec w postaci „bobkow”oczko.gif lub rozwolnienia (szczegolnie rano, po przebudzeniu). Zaparcia lub rozwolnienia moga wystepowac na przemian

Uczucie niekompletnego wyprozniania sie

Nagle parcia na stolec

Sluz w stolcu

Odczucie szybkiego najedzenia sie i problem z zakonczeniem posilkow

Zgaga, odbijanie sie

Nadkwasnosc zoladka

Nudnosci, wymioty

Symptomy towarzyszace: Zmeczenie

Bole glowy

Bol w plecach

Bol w nogach i/lub w rekach

Parcie na pecherz moczowy

Silne kolatanie serca

Ataki paniki

Tendencje do depresji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

D@ri@nk@, dzięki; zgadza się, nie wszystkie ale większość. CHolera z tym, ze u mnie po prawej a nie lewej, gdyby było po lewej to bym spała spokojnie:)

Zalatana23 pewie gruczoł wymacałaś. Piersi czasem bolą, mnie tez pobolewała i pod pachą...miała USG tydzien temu wyszło idealnie, byłam pewna, ze coś wyjdzie bo kuło i kuło cóś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalatana23, ja mam w obu piersiach torbiele 1 cm to nie jestem w stanie ich wyczuć, musiałabyś miec coś naprawdę dużego żeby sama sobie wybadać. Jak nie czujesz wielkiego guza to czujesz po prostu gruczoły. Dla spokoju jak coś czuję robię w tym samym miejscu jednoczesnie obie piersi i jak czujesz z obu stron to samo to nie może być w żadnych wypadku guz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi