Skocz do zawartości
Nerwica.com

Wiara czyni cuda

ashley

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś czyniła. Nie zależnie w co czyniła cuda. Potem, gdy Bogami stali się Ci, którzy podcinają skrzydła, stwarzają przeszkody, chcą pokazać, że to nic nie da, przestała wiara mieć znaczenie. Jednakże według religii Chrześcijańskiej jest Bóg i Diabeł, według innych religii są też źli Bogowie jak wspomniałam powyżej, choć na myśli mam niekoniecznie Bogów o jakich nas uczono, o jakich można poczytać, a prawdziwych, realnych, którzy nami sterują/sterowali, niektórym w tym i mnie zwłaszcza stworzyli cudowne życie i je odebrali, przestępców, terrorystów, o nadnaturalnych talentach więc trzeba po prostu wierzyć w dobrych dla Nas Bogów, a tacy są jeszcze na wolności, tamci być może się zmienią, być może modlitwy o mądrość dla nich pomogą, zależy od intencji, czego pragniemy, potrzebujemy do życia. Nie poddawać się, bez wiary nie ma życia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiara w Boga swoją drogą a wiara w nadprzyrodzone rzeczy i moce swoją.

Wierzę w Boga choć nie takiego jak przedstawia kościół.

Wierzę również w kosmitów i czarownice, szeptuchy itd.

Wiara czyni cuda, to fakt, ale ważne jest również działanie.

Uwielbiam numerologię. Z niej można się wiele dowiedzieć. Sama jestem 11tką, jestem stara dusza. Wierzę w reinkarnację.

Moja mama niedawno była w Indiach.Bog nie jedno ma imię. Pozdrawiam

Edytowane przez Verinia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od kiedy mam diagnozę schizofrenii stałem się racjonalny. Dość miałem tych nadprzyrodzonych rzeczy. I tak nikt mi nie wierzył i trafiłem do szpitala. Może gdybym trafił na jakichś uduchowionych ludzi, którzy by mnie poprowadzili. Jednak trafiłem na psychiatrów i nad duszą zwyciężył rozum.

Chciałbym wierzyć, że życie to coś więcej niż nasza szara rzeczywistość. Wystarczy wyjść na miasto żeby dostrzec jak bardzo przyziemny jest nasz świat, jak niewiele się w nim liczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi