Skocz do zawartości
Nerwica.com
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
media

Zespół PSSD-dysfunkcje seksualne spowodowane zażywaniem SSRI

Rekomendowane odpowiedzi

Większość ludzi na PSSD forum ma podwyższony progesteron, w tym ja, ale to nie powód by mieszać hormonalnie - przynajmniej według mnie. Poza tym nie ma żadnej historii pełnego sukcesu z tego co wiem po zastosowaniu hormonów, tym bardziej progesteronowych.

Odpowiadając na pytanie: tak dziesiątki milionów osób brało te leki od czasu wprowadzenia na rynek, wiadomo że część ludzi jednak nie decyduje się na leki a i tak wykupują, ale to promil. Temat rzeka.

Ktoś stąd oprócz Grzegorza wracał do SSRI/SNRI?

Ktoś stąd wyszedł z PSSD? benzowca i chojraka nie uważam za wyleczonych z PSSD, chyba że zbyt mało wiem na temat ich przypadków.

Robicie coś żeby wyjść z PSSD? Bierzecie jakieś leki psychoaktywne?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

1.To jeszcze jedna podpowiedź ode mnie, jak komuś pomoże, to fajnie: PSSD-zapewne oprócz progesteronu macie podwyższoną histaminę (która sygnalizuje, że w organiźmie dzieje się stan zapalny). Udowodnione naukowo jest że lipa (kwiat,liść) zbijają histamine. Nie bez powodu pije się ją gdy jest się przeziębionym. Próbował ktoś ?

2.Wapń (np  calperos) również jest minerałem anty zapalnym. Próbował ktoś ?

3.Bez recepty są dostępne również leki antyhistaminowe, np. zyrtec.Próbował ktoś ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Myślę że leczenie objawów to nie ta droga. Ale mega że tak się angażujesz, gdyby każdy się tak angażował to byśmy byli pewnie już zdrowi :D 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

 

b49 ,     lh 7,34 norma mIU/ml 1,70-8,60   ,estradiol 27,38 norma 11,30-43,20 pg/ml  ,ACTH 31,99 norma pg/ml 7,20-63,30 ,prolaktyne i kortyzol tez mam w normie i to w dolnym poziomie tylko nie potrafie znalezc tych badan i podac dokladnie.

Edytowane przez JużTuByłem

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

PRAWDOPODOBNIE WSZYSCY JESTEŚMY URATOWANI W 100% !!!!

 

"Solution
First of all PSSD community is bunch of psychotic. Talking about epigenetic change and other stuff they don't know about. It's not even disease but simptom. After 3 years no improvement i start to check deep. Diagnosis of chronic gastrits with helicobacter pylori. Eradicated them and gone on healthy varied diet. PSSD has been gone within 3 months. thats it. Deficient of some nutritions. What do people have in common? Years of stress, poor diet? Check GI Tract.

Usage of antibitotics + Prilosec. I recommend to search some terms at your own forum. Diarrhea, stomach, abdominal, stool, colitis, gut, funny isn't it?

Single case report is no science to you?
"

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4297217/

http://www.pssdforum.com/search.php?author_id=126&sr=posts She has problem with Helicobacter pylori too. Since 2015 she wasn't on forum. Maybe she's too 100% cured by antibitotics?

"GI Tract Problems

Every so often, I am confronted with a case that forces me back to the GI tract. While I am uncertain of the legitimacy of these cases, I believe that their repeated occurrence deserves them a spot on this site.

This began in 2015 when PSSD forum user iggy131313 posted about anecdotal reports of help from anti-fungals. These findings can be summarized on this site’s page dedicated to NystatinLicorice Root has also been hypothesized to help PSSD due to its anti-fungal properties.

 

In the spring of 2018, PSSD forum member afx posted about his PSSD success with anti-fungals, which has been edited down (…) and proof-read for [minor] punctuation.

I am 7 years sufferer from PSSD after 3 years of extensive use of antidepressants…I ended up with all the PSSD symptoms, all of them, You name it. I tried lots of stuff and I know how it is frustrating when nothing really works…My improvements so far – Sensation +++ Orgasms +++ Libido ++ Erection ++ Arousal ++ Basically, everything keeps on improving. What is the medication?

Itraconazole 100mg capsules (taken 2x in the morning and 2x in the evening so totally 400mg daily, started with 100mg a day to see if there is no adverse reaction of the body) + quality probiotic… I have noticed some results after only 2-3 days of Itraconazole.

Itraconazole is a very potent antifungal. I also tried Nystatin for over a month (5 M.U. daily) with absolutely no effect. Nystatin first of all is NOT a SYSTEMIC ANTIFUNGAL (works only locally in the gut)… There are also few people who tried Fluconazole (Diflucan) but for very limited time and in small doses and it may not work in all cases also because it has smaller spectrum of action than Itraconazole.

Go to a lab a get Your blood tested – for Candida, Aspergillus and all possible Fungi, Molds, Yeasts that they offer. Antigens, antibodies and IgA IgG IgM, simply all methods possible…Problem with these pathogens is that once they multiply and migrate and are present in some parts inside of the body they release multiple toxins that PREVENT in our case sexual [organs] from… using our own body hormones (testosterone) as [they] should.

[Itraconazole] does work for me and keeps healing my symptoms of PSSD everyday that I have been suffering for over 7 years. Chunk by chunk, not artificial boosts like from other medications that is one day perfect next smaller then good again then fades away completely… It is best taken alone or with synergic antifungal like Terbinafine, but I did not try this combination myself yet…

– afx, April 2018 @ http://www.pssdforum.com

 

I am taking this for almost a month and I have noticed some very nice successes that keep building up so far mostly in sensation and orgasms, but other sexual aspects like libido are also improving

– afx, May 2018 update

 

In the summer of 2018, a reddit user claimed he had received a:

“Diagnosis of chronic gastrits with helicobacter pylori. Eradicated them and gone on healthy varied diet. PSSD has been gone within 3 months. thats it. Deficient of some nutritions…Check GI Tract.”

– r/PSSD user

After reaching out for specifics he responded cryptically:

Usage of antibitotics + Prilosec.

– r/PSSD user

 

PSSD has been hypothesized to share similarities to Post-Finasteride Syndrome (PFS). A user, saywhatwhat, on http://www.curezone.org posted about his PFS recoverysometime in 2015.

I’m writing this because I was one of the several people who experienced dramatically compromising side effects after taking finasteride in the form of Propecia. Said side effects included an essential collapse of my sexual system (no libido, impotence), brain fog, anxiety issues, depression, ’emotional blunting,’ and fatigue.

It took me 11 years and several doctors, but I finally got a diagnosis and–lo and behold–I’m cured. I’m cured!

It turns out I had a parasitic protozoa called e. histolytica. It’s been mentioned on this website before and it seems exceedingly common globally. An estimated 10% of the population has it, but apparently it’s asymptomatic in most people.

I welcome responses to this message and will be happy to answer questions. Here are answers to questions I can think of:

1. I was diagnosed by an actual doctor.

2. I did eventually come to suspect I had a parasite. The suspicion only aroused once I tried an elimination diet. Wheat was fine, dairy was fine, eggs were fine, but Sugar (sucrose) triggered my symptoms to a terrible degree. The Sugar connection is what eventually led me to question parasites.

3. I did try a few at-home remedies, and some of them were genuinely effective in abating symptoms but none of them cured the infection. It must be treated with antibiotics.

4. Alternative treatments that offered release were avoiding sugar, Humaworm, and ParaGone. I’d personally recommend ParaGone over Humaworm, but I think they’re both effective.

5. I also experienced relief from Lactoferrin (Jarrow’s brand), and found they made the other treatments (including antibiotics) much more effective.

6. The antibiotics that cured me were metronidazole (500mg 3x a day for 10 days) and paromomycin (1,000mg 3x a day for 5 days). Relief came pretty quickly–I felt 90% on top of the world by day three.

7. I have no idea where I caught e. histolytica. I assume it was in my body for a while, and then the Propecia made it rage out of control. I wish I had caught this 11 years sooner, but I’m just glad to have it done with.

If you or anyone you know is having problems with Propecia, please see a doctor about e. histolytica! I had a stool test come back negative initially, but it showed up on a retest. I’d recommend finding an infectious/tropical disease specialist in your area, or a gastroenterologist familiar with e.h.

Again, I’ll try and respond to any replies to this. I wish everyone the best of luck, and I really hope this works for all fellow Propecia sufferers, as I finally feel like I have my life back now.

– saywhatwhat, 2015

SAYWHATWHAT RESPONSES (2017)

I had a rectal swab performed by a parasitologist, so he basically took some mucus out of my butt and then looked at it in a microscope.

My symptoms were all over the board, but I had a lot of the typical ones: zero libido, impotence, anxiety, fatigue, and shortness of breath. I never had any feminization symptoms like swollen breasts, although I did end up gaining about 40 pounds, which was very very unlike me (I’m naturally pretty slim even without exercise).

For my gastro symptoms, I would get bad anxiety after eating just about everything, especially sugar. I basically never had well-formed bowel movements and peed like a crazy person all the time. I also ended up getting really weird muscle twitches all over my body (esp. hands, calves, eyelids, and the tops of my shoulders), but those all completely disappeared once I was treated for the e. histolytica.

I’m not a doctor so please don’t take this as medical advice, but my understanding is that with an e. histolytica infection, Metronidazole needs to be taken initially to kill the adult form of the protozoa, after which Paromomycin needs to be taken to kill the eggs (and I’m guessing any potential retard generation).

That said, you do *not* take these two drugs together. They need to be taken in succession, with Metronidazole first followed by Paromomycin. I hope this helps!"

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

1) Candida Albicans,

2) Aspergillus, 

3) Grzyby,

4) Drodże,

5) Antygeny,

6) Przeciwciała,

7) IgA, IgG, IgM,

8 ) Helicobacter Pyroli.

 

Sorry za posty pod postami, proszę moderatora o złączenie postów :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Badania zrobione, czekam na wyniki:

1) Helicobacter pylori IgA
2) Helicobacter pylori IgG

3) IgE sp. F403 - drożdże browarnicze
4) IgE sp. M3 - Aspergillus fumigatus
5) IgE sp. MP1 - mieszanka pleśni
6) Czerwonka pełzakowata
7) Mykologia (Grzyby drożdżopodobne)

8 ) HAV przeciwciała całkowite
9) HBc przeciwciała całkowite
10) HBc przeciwciała IgM
11) HBe antygen
12) HBe przeciwciała
13) HBs przeciwciała
14) HCV przeciwciała

Jestem na 99,9% pewny że dziś został zwalczony problem PSSD/PFS/PRSD !!!

LUDZIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

dorzucę i ja swój kamyczek, żeby was odciążyć trochę od brania antybiotyków to ja już brałem dwa kozackie antybiotyki i nie przeszło mi PSSD, zatem może warto uderzyć w te środki przeciwgrzybiczne, ja bym olał antybiotyki ale jak uważacie.

Klabax Jest to antybiotyk z grupy makrolidów, zaliczany do nowej generacji tych antybiotyków

Preparat jest wskazany w leczeniu następujących zakażeń, wywołanych przez drobnoustroje wrażliwe na klarytromycynę:
· zakażanie dolnych dróg oddechowych: ostre i przewlekłe zapalenie oskrzeli, zapalenie płuc
· zakażenia górnych dróg oddechowych: zapalenie zatok, gardła
· zakażenia skóry i tkanki podskórnej o nasileniu lekkim do umiarkowanego

· eradykacja Helicobacter pylori u pacjentów z owrzodzeniem dwunastnicy (w skojarzeniu z innymi lekami).
 
oraz

Levoxa

Substancją czynną preparatu jest lewofloksacyna. Jest to syntetyczny chemioterapeutyk, substancja o szerokim spektrum działania przeciwbakteryjnego.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Odciążyć od brania antybiotyków? A to czemu? Jak się ma infekcje i chory układ pokarmowy to się bierze antybiotyki, tak działa świat, że idzie się z infekcją do lekarza, lekarz zapisuje lek, często antybiotyk i jest się szybko zdrowym, na 99% te problemy powodują PSSD.

Nie zraźcie się bo problem na 99% tkwi w tych rzeczach, w układzie pokarmowych.

Nie istnieje tylko helicobacter pylori i nie każdy lek działa tak samo.

Polecam się porządnie zbadać ;) Myślę że wszyscy z tego wyjdziecie w 100% w kilka dni.

Edytowane przez i12345i12345

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

brałem 2 prze miesiąc każdy, nie pomógł nawet deka a zostają ci skutki uboczne w postaci problemów żołądkowych że tak to ujmę kulturalnie 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie ma żadnej większej reguły. Antybiotyki są bezpieczne w 99,9%.

Kto boi się brać antybiotyków? Przecież to przesłabe :D

Z dniem wczorajszym prawdopodobnie problem PSSD został wyjaśniony.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

nie pokładałbym w antybiotykach takiej nadziej, przecież miliony osób na świecie ma pssd (skoro 350 mln ma depresję), przecież te osoby chorują także, na pewno idą do pana dr i na pewno pan dr przepisałby im jakiś antybiotyk tak po prostu jest no i co nikt by nic nie zauważył? przecież na pewno te osoby co mają pssd musiały brać chociaż kilka antybiotyków bo chyba nie są pod specjalnym parasolem ochronnym. Ja bym antybiotyki olał ale rób jak chcesz jak to masz w zwyczaju radzić innym. Lek na grzybicę może być bardziej trafną opcją dlatego że nie wiele osób leczy się takimi lekami, po drugie to że ten lek jest na grzybicę i że leczy pssd (przyjmijmy ze tak), to wcale nie musi znaczyć że masz grzybicę! Lek może mieć inny mechanizm działania na OUN dotąd nie poznany. Na pssd forum był poruszany wątek że pssd może mieć podłoże autoimmunologiczne i powiem szczerze że ta teoria też do mnie przemawia, a niektóre leki na grzybicę właśnie powodują odbudowę mieliny która jest atakowana przez przeciwciała, sam mam dodatni wynik ANA juz nie pamiętam których bo robiłem 3, ale świadczy to o stanie zapalnym nieznanego pochodzenia, mam czerwone plamki koło nosa podobne do tych przy toczniu oraz coś zjada mi kolagen w stawach bo skrzypią jak u dziadka.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Uwaga!

Profesor Cosci z Uniwersytetu we Florencji poszukuje osób cierpiących na PSSD, pod kątem badań tej przypadłości. Stworzył on kwestionariusz dotyczący objawów:

 

Wersja dla mężczyzn:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdVBEJovYl7g0P2DBXiO_SAOw3qL3T-eDKYGlA9ycPF9t3BwA/viewform?usp=sf_link

 

Wersja dla kobiet:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfe-Dzg8stMPnamTGH4NfEUNdHK23vVgFl9ikQLP6aT6maNrw/viewform?usp=sf_link

 

Bardzo ważne, aby osoby dotknięte tym zespołem wypełniły kwestionariusze. Dlaczego jest to takie ważne? Gdyż jest to jedyna droga aby przykuć uwagę naukowców i aby w przyszłości stało się możliwe opracowanie leku na PSSD. Więcej informacji o ankiecie możecie znaleźć na angielskim forum PSSD:

http://www.pssdforum.com/viewtopic.php?f=44&t=2072

Edytowane przez ciepriacy_na_pssd
poprawione linki

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Prawdopodobnie mam boleriozę od długiego czasu. Dzisiaj idę się zbadać.

Ma ktoś tutaj też boleriozę?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tak Helicobacter IgG w porządku.

Prawdopodobnie mam długoletnią borelioze, jutro wyniki. Czyli nie miałem nerwicy tylko boreliozę. Szkoda że za późno się zorientowałem.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Prawdopodobnie to moja przyczyna.

Lekarze nie wiedzą co to może być.

Tzn.? Zależy. Ucisk i ból.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Też mam lekki ucisk ,dysk wypadniety 20 %.Czasami coś poboli ,ale nie jest to uciazliwe.Miałem rezonans.Według lekarza wszysytko ok i jedyne co przepisał to basen 2 x w tygodniu.Pomogło na bóle 🙂 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
W dniu 19.03.2016 o 14:21, lopez69 napisał:

Mam pytanie czy ktoś z was oprócz libido ma któreś z niżej wymienionych objawów:

 

strzelanie w kolanach

suchy niekończący się kaszel odpluwanie dziwnej galaretowatej wydzieliny

częste dodawanie moczu

zapalenie prostaty o nieznanej etiologii

bóle odcinka lędźwiowo krzyżowego

osłabienie mięśni ale raczej to nie miastenia

to są moje objawy

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich. 

Dlugo nie pisalem. Testowalem w tym czasie leki antydepresyjne. Uznalem ze przyczyna mojego niskiego libido jest depresja. I jak wylecze depresje to wysokie libido wroci. Bralem krotkoterminowo. Dlugoterminowo. Postepow w leczeniu jak nie bylo tak nie ma. Tydzien temu sprobowalem drugi raz w zyciu anafranilu. Myslac ze moze on cos zdziala. Niestety wytrzymalem tylko tydzien przez okropne skutki uboczne. Mega pocenie sie i ogolnie zle samopoczucie. Libido zablokowal na 100%( myslalem ze z poczatku zablokuje ale pozniej sie poprawi). Niemniej jednak stalo sie bardzo zle. Od 4 dni juz go nie biore, a libido dalej zablokowane. Do takiego stopnia ze teraz nawet wytrysnac nie moge.  Co dziwne inne leki jakos nie pogarszaly mojego stanu. Stad pytanie tez do osob zmagajacych sie dlugo z pssd. Np lopez. Czy w swojej karierze tez brali anafranil. Byc moze on jest najgorszy. ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×