Skocz do zawartości
Nerwica.com

Zespół PSSD-dysfunkcje seksualne spowodowane zażywaniem SSRI

media

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 5.08.2026 o 11:00, Lukashek napisał(a):

Ja nie pisze o tym, miałem kolonoskopię, którą przerwałem ze względu, że strasznie bolało. Bolało mnie też długo po, ale malo jadłem i też lekkie rzeczy, byłem "wypłukany" i poprawiło mi się libido, erekcja bez żadnych leków. Minęło trochę czasu zacząłem jeść to dziadostwo co każdy ze sklepów i znów powrót do rzeczywistości. Także coś może być na rzeczy i zamierzam wkrótce przetestować na sobie pewne szczepy bakterii, które normalnie ciężko w pożywieniu przyswoić są jakieś śladowe ilości w jogurtach, serach dojrzewających itp. ale to małe dawki, choć to też zamierzam regularnie jeść. 

Pewien Psychoterapeuta co oznajmial tutaj na forum, ze mineło mu PSSD, mówił mi jak mialem u niego konsultację, że jedynym sposobem na wyleczenie PSSD, jest odstawienie roznych leków i skupienie się na naturalnym pobudzaniu BDNF- zdrową dietą, regularna aktywnościa fizyczna4-5 razy w tygodniu. Ten psychoterapeuta mowil mi ze cwiczył na silowni regularnie, do tego zaczął stosować dietę ketogeniczną i PSSD mu mineło po czasie.Tylko stosował się do diety w 100%, nie przerywał jej. Nie jadł od czasu do czasu w ogole slodyczy, ani fastfoodow.  Latami probowal  wczesniej leczyc PSSD lekami i nic mu innego nie pomoglo. Dopiero zdrowy tryb zycia przywrocil mu sprawnosc seksualną. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

51 minut temu, Pssd98 napisał(a):

Pewien Psychoterapeuta co oznajmial tutaj na forum, ze mineło mu PSSD, mówił mi jak mialem u niego konsultację, że jedynym sposobem na wyleczenie PSSD, jest odstawienie roznych leków i skupienie się na naturalnym pobudzaniu BDNF- zdrową dietą, regularna aktywnościa fizyczna4-5 razy w tygodniu. Ten psychoterapeuta mowil mi ze cwiczył na silowni regularnie, do tego zaczął stosować dietę ketogeniczną i PSSD mu mineło po czasie.Tylko stosował się do diety w 100%, nie przerywał jej. Nie jadł od czasu do czasu w ogole slodyczy, ani fastfoodow.  Latami probowal  wczesniej leczyc PSSD lekami i nic mu innego nie pomoglo. Dopiero zdrowy tryb zycia przywrocil mu sprawnosc seksualną. 

i ja sie z tym zgadzam. To chyba realne antidotum na pssd. Tylko jak odstawić leki całkowicie jak się ma choroby psychiczne czy zaburzenie i leki pomagają zwalczać efekty tychże chorób? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, brum.brum napisał(a):

i ja sie z tym zgadzam. To chyba realne antidotum na pssd. Tylko jak odstawić leki całkowicie jak się ma choroby psychiczne czy zaburzenie i leki pomagają zwalczać efekty tychże chorób? 

Jakie masz na myśli choroby i zaburzenia? Choroby psychiczne to trochę przesadzone określenie moim zdaniem wtedy mówimy już o człowieku, z którym ciężko o realny kontakt 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Lukashek napisał(a):

Choroby psychiczne to trochę przesadzone określenie moim zdaniem wtedy mówimy już o człowieku, z którym ciężko o realny kontakt 

Ciężko o realny kontakt?Nie każda choroba psychiczna to leżenie i patrzenie się w ścianę. Miałem np.na myśli stany depresyjne, psychotyczne, schizofrenię , chad i inne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stany depresyjne ma każdy zdrowy człowiek taka jest kolej rzeczy takie też jest życie, że wielu ludzi spotkają sytuacje , zdarzenia, które doprowadzą do takiego stanu no ale niektórzy wolą wziąć pigułkę szczęścia. A stany psychotyczne czyli co konkretnie? Rzadko ludzie mają widoczne napady psychozy, często są one wynikiem traum, nadużyć. Z wielu tych co opisałeś pewnie można wyjść nawet z dość dużym sukcesem tylko wolniej niż wyciszać lub przykrywać to lekami.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Pssd98 napisał(a):

Jeśli sposobem na pssd ma być odstawienie leków, to przeczy założeniu pssd że to jest coś nieodwracalnego? Może się mylę ale ja tak myślałam że to właśnie jest pssd

22 minuty temu, Lukashek napisał(a):

Stany depresyjne ma każdy zdrowy człowiek taka jest kolej rzeczy takie też jest życie, że wielu ludzi spotkają sytuacje , zdarzenia, które doprowadzą do takiego stanu no ale niektórzy wolą wziąć pigułkę szczęścia. A stany psychotyczne czyli co konkretnie? Rzadko ludzie mają widoczne napady psychozy, często są one wynikiem traum, nadużyć. Z wielu tych co opisałeś pewnie można wyjść nawet z dość dużym sukcesem tylko wolniej niż wyciszać lub przykrywać to lekami.  

Następny który mówi że z chadu i schizo da się wyleczyć? mnie się zdaje że to dożywotnie choroby 

Edytowane przez Dalila_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Następny który mówi że z chadu i schizo da się wyleczyć? mnie się zdaje że to dożywotnie choroby 

A co z tymi, którzy w dzieciństwie mieli schizo, a potem im samoistnie zniknęło i mają tylko nawroty jakichś obcych głosów albo obrazy dziwnych kształtów raz na rok lub jeszcze rzadziej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, czarna rzodkiew napisał(a):

A co z tymi, którzy w dzieciństwie mieli schizo, a potem im samoistnie zniknęło i mają tylko nawroty jakichś obcych głosów albo obrazy dziwnych kształtów raz na rok lub jeszcze rzadziej?

To, że mają nawroty to wciąż świadczy o tym, że chorują. Przecież nie trzeba mieć nieustannie objawów- można mieć remisję.

"Rozumiesz. Jest taka cierpienia granica,
Za którą się uśmiech pogodny zaczyna,
I mija tak człowiek, i już zapomina,
O co miał walczyć i po co."

Walc, Czesław Miłosz

Как страшно жизнь.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

31 minut temu, Lukashek napisał(a):

@Dalila_ a Ty chyba kolejna na usługach koncernów ile Ci płacą za zachwalanie tych leków? Śmiało pochwal się nam. 

Przeczytaj moje posty i zobacz czy gdziekolwiek zachwalam lek XD Zalozcie sobie wątek Lobby antylekowe może bo tu sporo osob podobnych widzę jest. Mielibyscie gdzie propagować czy agitowac

31 minut temu, Lukashek napisał(a):

I nie kombinuj bo póki co nie ma żadnego oficjalnie potwierdzonego wyleczenia z PSSD. 

Nie kombinuje, napisalam że definicja pssd znaczy że jest nabyte i nieuleczalne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Przeczytaj moje posty i zobacz czy gdziekolwiek zachwalam lek XD Zalozcie sobie wątek Lobby antylekowe może bo tu sporo osob podobnych widzę jest. Mielibyscie gdzie propagować czy agitowac

Nie kombinuje, napisalam że definicja pssd znaczy że jest nabyte i nieuleczalne

Muszę Ci uwierzyć na słowo bo masz prawie 10 tyś postów 🤣 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, brum.brum napisał(a):

A konsultowałaś to może z psychiatrą ? Tylko proszę nie obrażaj sie o tą hipomanie i klepanie non stop w tel. Czasem faktycznie może to być objaw czegoś

Żartowałam! Indor z Micmic jak spamowali ze mną to ok a teraz ja zostałam i pisze mniej niż wtedy to wszyscy że mam hipomanie :D

2 godziny temu, Lukashek napisał(a):

Wiesz nie wnikam, ale może Ci to pomaga czy faktycznie masz taką manię?

Wyjątkowo kulawy argument dałam😂😂😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi