Skocz do zawartości
Nerwica.com

Zespół PSSD-dysfunkcje seksualne spowodowane zażywaniem SSRI

media

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 5.08.2026 o 11:00, Lukashek napisał(a):

Ja nie pisze o tym, miałem kolonoskopię, którą przerwałem ze względu, że strasznie bolało. Bolało mnie też długo po, ale malo jadłem i też lekkie rzeczy, byłem "wypłukany" i poprawiło mi się libido, erekcja bez żadnych leków. Minęło trochę czasu zacząłem jeść to dziadostwo co każdy ze sklepów i znów powrót do rzeczywistości. Także coś może być na rzeczy i zamierzam wkrótce przetestować na sobie pewne szczepy bakterii, które normalnie ciężko w pożywieniu przyswoić są jakieś śladowe ilości w jogurtach, serach dojrzewających itp. ale to małe dawki, choć to też zamierzam regularnie jeść. 

Pewien Psychoterapeuta co oznajmial tutaj na forum, ze mineło mu PSSD, mówił mi jak mialem u niego konsultację, że jedynym sposobem na wyleczenie PSSD, jest odstawienie roznych leków i skupienie się na naturalnym pobudzaniu BDNF- zdrową dietą, regularna aktywnościa fizyczna4-5 razy w tygodniu. Ten psychoterapeuta mowil mi ze cwiczył na silowni regularnie, do tego zaczął stosować dietę ketogeniczną i PSSD mu mineło po czasie.Tylko stosował się do diety w 100%, nie przerywał jej. Nie jadł od czasu do czasu w ogole slodyczy, ani fastfoodow.  Latami probowal  wczesniej leczyc PSSD lekami i nic mu innego nie pomoglo. Dopiero zdrowy tryb zycia przywrocil mu sprawnosc seksualną. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi