Skocz do zawartości
Nerwica.com

Uzależnienie od słodyczy

Butterfly92

Rekomendowane odpowiedzi

12 godzin temu, bei napisał(a):

To działa tak,  że im wiecej się je tym bardziej ma sie ochotę, a jak się je tylko raz na jakis czas to tak tego się nie czuje. Ja sobie sama nigdy nie kupiłam ptasiego mleczka do zjedzenia, tak samo dużej czekolady, nie widzę w tym sensu.  W niedzielę zjadlam gorzką czekolade, bo tak, ale czekoladki z dnia kobiet sobie leżą i czekają. Ja dużą fanką słodyczy nie jestem, jedyny smak niezdrowych przekasek z ktorego nie chciałabym raczej rezygnować to chipsy, ale już pewnie z miesiąc nie jadłam pewnie, wiec ta chęć nie jest teraz tak duża. No i przede wsztkim mi jest szkoda kasy na syfiaste jedzenie.

Jak miałem post cukrowy to owoce bardziej słodko smakowały i zwykła chałka. Teraz spróbuję chociaż do końca Wielkiego Postu nie zjeść nic słodkiego. Ale na Święta chcę kupić to, bo mnie już sama grafika pociąga :P

08b9e6fc8f6ef32781b65d9b4da3771e9a497559.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Grouchy napisał(a):

Jak miałem post cukrowy to owoce bardziej słodko smakowały i zwykła chałka. Teraz spróbuję chociaż do końca Wielkiego Postu nie zjeść nic słodkiego. Ale na Święta chcę kupić to, bo mnie już sama grafika pociąga :P

08b9e6fc8f6ef32781b65d9b4da3771e9a497559.png

Fajne, też bym spróbowała, ale raczej na spółkę z innymi niż sama. 

Mnie po dużej ilosci owoców bolą zęby, tzn czuję jakby mi szkliwo rozpuszczały i też podchodze do nich z umiarem. Z chałką w ogóle chyba nie przepadam, może raz w życiu próbowałam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, bei napisał(a):

Fajne, też bym spróbowała, ale raczej na spółkę z innymi niż sama. 

Mnie po dużej ilosci owoców bolą zęby, tzn czuję jakby mi szkliwo rozpuszczały i też podchodze do nich z umiarem. Z chałką w ogóle chyba nie przepadam, może raz w życiu próbowałam.

To wystarczy że przepłukasz wodą, ja płukam zęby po każdym jedzeniu, niekoniecznie myję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi